2017-01-22 22:24


Partidul Popular Maghiar anunţă direct: Vrem autonomie economică!

 |  17:30
Partidul Popular Maghiar anunţă direct: Vrem autonomie economică!

Toro T. Tibor, preşedintele interimar al PPMT, a făcut astăzi un anunţ care ar putea deveni foarte controversat: Partidul Popular Maghiar din Transilvania urmăreşte nu numai autonomia politică, ci şi pe cea economică a Transilvaniei, iar în acest sens a fost elaborat un plan împreună cu Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) şi specialişti din mediul academic.

Proiectul de autonomie economică, denumit Planul „Miko Imre“ - după fostul guvernator al Transilvaniei din anii 1849 şi 1860-1861, va fi finalizat – spune Toro T. Tibor -  în câteva săptămâni, probabil până la primul congres al PPMT, ce va avea loc în 25 februarie la Miercurea Ciuc.

”E adevărat că fără o bază economică nu se poate vorbi şi nici nu ar avea sens autonomia politică a maghiarilor din România, deci este un pas înainte în înfăptuirea politicii noastre de autonomie elaborarea acestui plan. Sperăm că anul acesta va decurge în spiritul realizării acestui plan economic”, a declarat preşedintele CNMT, Tokes Laszlo.

„Noi am lucrat în 2011 cu o serie de specialişti din sfera academică maghiară din Transilvania, am format o echipă foarte bună care a identificat, în primul rând, 11 puncte nevralgice ale economiei din Transilvania şi am formulat o serie de propuneri cum s-ar putea depăşi aceste probleme. Deocamdată, suntem în faza de a finaliza acest plan“, a afirmat şi Toro T. Tibor. El mai spune că  “o serie de surse de finanţare a acestor proiecte există în bugetul de stat al României sau în bugetele locale ale consiliilor locale, alte surse existând în bugetul Ungariei, care ne sprijină, prin Constituţie, să ne apărăm identitatea, respectiv, prin resurse europene”, a precizat Toro.

Pe de altă parte, Toro T. Tibor a anunţat organizarea primului congres al PPMT pe 25 februarie, când va fi aleasă conducerea definitivă a partidului, care numără în prezent 30.000 de membri şi susţinători. În vederea alegerilor locale şi parlamentare din acest an, PPMT va iniţia o universitate de vară cu stagii obligatorii pentru cei care vor dori să candideze din rândul partidului. Potrivit lui Toro T. Tibor, anul 2011 a fost un an de consolidare organizatorică a mişcării CNMT, fiind înfiinţate 20 de organizaţii teritoriale în Transilvania. În acestea au funcţionat nişte “centre de democraţie” care au informat cetăţenii privind legea dublei cetăţenii a Ungariei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BIBICU
07 Ian 2012

Vreti economie autonoma...cu bani de la buget? Sinteti dusi rau cu capu'
BEBE
08 Ian 2012

cine dracu te ia in seama cu moaca asta de canibal , jegule !!1 vrei autonomie economoca ? dute draq la muma mata la budapesta si iti dau aia autonomie de nu poti sa o duci ! cretinule !!!!! mars dracu in hongre ! ia si pe ministru culturii cu tine !!! iai pe toti boule !!!!
GEORGE
09 Ian 2012

FRATI ROMANI :CAT O SA MAI SUPORTAM COALITIA ANTINATIONALA UDMR,PDL,UNPR???JOS CU EI !

Adauga un comentariu

Random image