2018-10-17 09:18


Păruială în PSD

 |  21:00

La fel ca victoria sa la Cotroceni, înlocuirea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului, dorită de şeful PSD, Victor Ponta, n-a durat decât o noapte.

La numai o zi după ce forul de conducere al social-democraţilor a decis înlocuirea lui Geoană, Adrian Năstase şi Ion Iliescu au anunţat că PSD va renunţa la acest demers. Ceea ce arată cine conduce, de fapt, partidul şi că Ponta nu este atât de preşedinte pe cât vrea să pară. Deranjat de declaraţiile celor doi, Ponta s-a ambiţionat să arate că el este şeful şi le-a transmis celor doi că au exprimat doar „nişte opinii personale”. „Dacă e nevoie, convoc un Comitet Executiv şi un Congres”, s-a ambiţionat Ponta. Iată, pe scurt, filmul zilei în care pesediştii au realizat că nu prea pot să-l schimbe pe Mircea Geoană de la conducerea Senatului.

Ora 12.45: Liderul PSD continuă războiul cu Mircea Geoană. Ponta declară că a cerut Comisiei de integritate a partidului să decidă dacă Geoană a respectat statutul partidului, adăugând că din punctul său de vedere acesta nu mai are loc în rândul social-democraţilor. Surse din PSD susţin că Ponta a cerut tranşant excluderea lui Geoană din PSD. Ponta refuză să explice dacă va cere revocarea lui Geoană din funtea Senatului şi pleacă de la Parlamentcu cuvântul „înlocuire” pe buze.

Ora 13.00:Năstase şi Iliescu intervin peste capul lui Ponta. Două posturi de televiziune difuzează declaraţiile lui Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi Ion Iliescu, liderul de onoare al PSD, potrivit cărora social-democraţii nu vor continua demersul iniţiat de Ponta, de schimbare a lui Mircea Geoană din fruntea Senatului.

Ora 13.30:Năstase anunţă că Geoană rămâne. Adrian Năstase anunţă pe holul Palatului Parlamentului că social-democraţii vor renunţa la înlocuirea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului, deoarece revocarea acestuia din funcţie ar face ca PSD să paiardă funcţia. „Acest demers nu trebuie să continue pentru că duce la un avantaj pentru PDL. Nu ne-ar conveni această situaţie. Nu avem ce să facem mai mult”, a explicat Năstase. El a menţionat că nu se pune problema ca o persoana din partid să-şi asume responsabilitatea acestei decizii neinspirate. „Sigur însă că vom analiza care este relaţia lui Geoană cu partidul”, a adăugat Năstase.

Ora 13.35:Ponta face precizări. Chiar în timp ce Adrian Năstase face declaraţii în faţa camerelor de luat vederi, jurnaliştii acreditaţi la PSDaflă dintr-un comunicat al PSD, primit pe telefoane, că „PSD va persista în încercarea de înlocuire a domnului Mircea Geoană”, dar nu îl va revoca din funcţie” (n.r. - înlocuirea lui Mircea Geoană nu se poate face fără revocare). „Comisia de integritate a partidului va analiza încălcările statutare comise de domnul Mircea Geoană şi va propune sancţiunile care se impun”, mai scrie în comunicatul remis de PSD.

Ora 14.45:Geoană, apărat de Iliescu. În dezacord cu Ponta, liderul de onoare al PSD, Ion Iliescu, îi ia apărarea lui Geoană, despre care spune că nu crede că ar trebui exclus din PSD. „O să discute comisia concret cu el despre ce a făcut, ce n-a făcut şi cum anume să respecte statutul de membru de partid”, a spus Iliescu.

Ora 15.00: Victor Ponta ameninţă cu Congresul. Liderul PSD trece la atac şi declară că Adrian Năstase şi Ion Iliescu au exprimat opinii personale când au afirmat că PSD nu va insista pentru revocarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului. Ponta afirmă că decizia luată luni de conducerea şi de senatorii partidului de înlocuire a lui Mircea Geoană cu Titus Corlăţean în funcţia de preşedinte al Senatului, nu se va  schimba. „Dacă e nevoie, convoc Comitet Executiv şi Congres”, avertizează Ponta.

Ora 15.15: Liviu Dragnea sare în apărarea lui Ponta. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, declară că opiniile exprimate de alţi lideri ai partidului lui în cazul Mircea Geoană, în afară de Victor Ponta, sunt „păreri pur personale”, iar hotărârea BPN pentru schimbarea lui Geoană rămâne în vigoare.

Ora 15.30: Radu Mazăre, liderul PSD Constanţa, trage concluziile zilei. „Sunt nişte ţigăneli care n-ar trebui să existe, din partea lui Geoană, a conducerii, că a depus cerere, că n-a depus cerere, că ăla a vorbit în numele partidului, că n-a vorbit, o ţigăneală românească despre care nici nu-mi face plăcere să vorbesc”, conchide Mazăre. El spune că Geoană ar trebui să se retragă, dar nu se sfieşte să bată apropouri: „Dacă şi ăştia o să dea rezultate la fel ca Geoană, şi ăştia trebuie să ia drumul lui Geoană, că sunt la conducerea partidului”, a declarat Mazăre.

Mesajele PSD anti-Geoană

Cum lupta lui Victor Ponta cu Mircea Geoană este totală, social-democraţii vor să-l lovească pe preşedintele Senatului şi la imagine. Aşa că toţi membrii partidului care merg la dezbateri televizate sau dau interviuri trebuie să spună despre Mircea Geoană că „a făcut la Senatblat cu Puterea împotriva populaţiei  şi a PSD”. „Mircea Geoană nu mai reprezintă Opoziţia la Senat.Sănu ne facem iluzii - funcţia nu mai era de mult la PSD. Ceau obţinut până acum românii de la preşedintele Senatului Mircea Geoană? Nimic. Geoană a arătat că nu e cu PSD, e cu Puterea”, sunt învăţaţi să trâmbiţeze social-democraţii în presă. „La acest moment, Mircea Geoană rămâne preşedinte al Senatului cu sprijinul PDL şi UNPR, ceea ce îl situează în afara PSD”, mai sunt instruiţi pesediştii să recite cu convingere. Lista cu mesajele împotriva lui Geoană a fost transmisă de la Biroulde presă al PSD şi ajunge atât la centru, cât şi la membrii din teritoriu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-04

TAGURI: mircea geoana, psd, cotroceni, adrian nastase
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIUS
09 Noi 2011

USL se destramă. A venit momentul în care această struţo-cămilă va dispărea de pe scena politică.
Random imageUltimele stiri


loading...