2018-12-10 17:26


Pentru bani, Patriciu s-a autoexclus din PNL

 |  21:00
Pentru bani, Patriciu s-a autoexclus din PNL

Presiunea pusă de preşedintele PNL, Crin Antonescu, pe filiala din Prahova pentru excluderea lui Patriciu e în creştere. Liderii prahoveni continuă să aducă argumente în favoarea mogulului.

Preşedintele PNL declara, vineri seară, că dacă ar avea pârghiile statutare l-ar exclude din partid pe Dinu Patriciu. Problema a fost ridicată şi la ultima şedinţă a conducerii (BPC), de luni, când în favorea măsurii s-au declarat şi alţi lideri nemulţumiţi de criticile lui Patriciu la adresa USL şi de apropierea lui de Băsescu. Fiind însă simplu membru, Patriciu nu poate fi exclus la nivel de BPC, ci la nivel local. Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, a afirmat însă că la judeţ nu s-a pus problema excluderii, fiindcă „orice membru are voie să declare ce gândeşte. Nici la ultima şedinţă a biroului teritorial, de joi, cazul nu a fost pe ordinea de zi”, după cum ne-a spus vicepreşedinta Graţiela Gavrilescu. „Nu ştiu dacă e statutar sau nu ce a declarat. Dar dacă nu auzi personal şi nu ai dovezi, orice poate fi interpretat oricum”, îl apără deputata pe mogul, despre care crede că „e o persoană care a reuşit să facă bani” şi, în general, „ştie despre ce e vorba...”.

Alt vicepreşedinte, Nicolae Alexandri, ne spune că, din 2009, de când i s-a desfiinţat funcţia de preşedinte onorific, Patriciu nici nu a mai trecut pe la filială. „Are doar calitatea de membru, dar membru simpatizant, fiindcă nu şi-a achitat obligaţia de vreo 3 ani. În această calitate , nu poate lua nici un fel de decizie”, îl apără Alexandri. „Nu ne-a solicitat nimeni excluderea. Ea s-ar putea realiza, dar ar fi o premieră, pentru că e o noţiune hilară: nu poţi să interzici cuiva să te simpatizeze. PNL are 800 de mii de membri simpatizanţi şi dacă fiecare e exclus când dă declaraţii... Numai dacă era într-o funcţie de conducere putea să afecteze prin declaraţiile lui”, crede Alexandri, fost consilier la cabinetul de parlamentar al lui Patriciu. El el ferm împotriva excluderii. „M-aş opune. Îl cunosc şi ştiu că e mai libertin în gândire”, argumentează el, admiţând că decizia poate fi luată mai jos, la organizaţia Ploieşti. Şi preşedinta biroului municipal, Cătălina Bozianu, e împotrivă. „Nu a propus nimeni aşa ceva în organizaţie”, declară ea pentru „Puterea”, refuzând să spună dacă va ţine seama de recomandarea lui Antonescu: „Deci nu cunosc această problemă”, ne-a răspuns ea.

Conform statutului PNL, membrii sunt excluşi în cazul când critică public deciziile partidului. Cei care nu plătesc cotizaţia de 1 leu timp de 6 luni devin însă simpatizanţi. Ei redevin activi dacă îşi plătesc datoria.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MIHAI
15 Aug 2011

Nu vad legatura dintre titlul articolului si continutul acestuia...
Random imageUltimele stiri


loading...