2017-01-23 08:44


Patronii UTI şi NIRO, alături de fosta şefă a CSA, lideri în UNPR

 |  19:34
Patronii UTI şi NIRO, alături de fosta şefă a CSA, lideri în UNPR

Afaceristul Tiberiu Urdăreanu, acţionarul majoritar al grupului UTI, împreună cu omul de afaceri Nicolae Dumitru, care administrează grupul de firme Niro ce administrează complexul Dragonul Roşu şi Angela Toncescu, fost preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, s-au înscris în Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR). Cei trei se află la conducerea mai multor comisii din cadrul partidului.

Dumitru este preşedintele Departamentului pentru relaţia cu oamenii de afaceri al partidului, în timp ce Urdăreanu deţine preşedinţia Departamentului economie, transporturi şi finanţe, iar Toncescu conduce Departamentul de investiţii şi consultanţă economică, scriu cei de la Ziarul Financiar. De asemenea, fostul ministru al Sportului în guvernul Năstase, Georgiu Gingăraş, conduce departamentul de analiză şi expertiză economică.

Dumitru Nicolae, care conduce Departamentul pentru relaţia cu mediul de afaceri, este un om de afaceri discret. Controlează grupul de firme Niro prin care administrează zonele comerciale Dragonul Roşu şi Europa din nordul Capitalei. A dezvoltat unul dintre primele ansambluri rezidenţiale din Bucuresti, Central Park, (pe şoseaua Ştefan cel Mare) cu 458 de locuinte. Anul trecut a anunţat că va dezvolta, împreună cu una dintre cele mai mari firme de construcţii din China, un proiect de 70 de milioane de euro care va fi compus dintr-un turn cu 22 de etaje. Niro Investment SA a avut afaceri de 25,5 milioane de euro şi un profit de aproape 6 milioane de euro în 2009 şi peste 300 de angajaţi. Dragonul Roşu SA, la care Niro Investment deţine 70% din acţiuni, iar un om de afaceri chinez, Zheng Xing, restul de 30%, a avut afaceri de 10 milioane de euro în 2009 şi un profit net de 4 milioane de euro.  

Tiberiu Urdăreanu deţine compania UTI, care activează în diverse sectoare: tehnologia informaţiei şi comunicaţii, sisteme de securitate integrate, managementul traficului si instalaţii şi construcţii, a avut avut în 2011 afaceri de aproximativ 160 mil. euro. Anul 2011a marcat pentru UTI o extindere a competenţelor pe pieţe internaţionale atât prin proiectele dezvoltate în ţări precum Polonia, Bulgaria, Ucraina, Uzbekistan, Albania cât şi prin deschiderea a doua birouri locale în Polonia (Varşovia) şi în Azerbaidjan (Baku) pentru a susţine local strategia de dezvoltare internaţionala pe care grupul şi-a stabilit-o pentru următorii 4 ani.

Între oamenii de afaceri care mai conduc departamente ale UNPR se numără Culiţă Tărâţă (deputat, fost PSD), care controlează Insula Mare a Brăilei (57.000 ha) şi care coordonează Departamentul pentru agricultură. Fostul secretar de stat în Ministerul Muncii în timpul guvernării PDL-PSD din 1999, Valentin Mocanu, conduce Departamentul pentru Relaţia cu Sindicatele.

Angela Toncescu, şefă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor între 2006 şi 2011, a intrat în anul 208 în vizorul Agenţiei Naţionale pentru Integritate. Ea era acuzată de săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

În noiembrie 2008, inspectorii ANI arătau că, în 2007, Angela Toncescu a vândut societăţii Interagro -  patronată de omul de afaceri Ioan Niculae, fost partener de afaceri al şefei CSA - un autoturism BMW X5, cu 96.000 de euro. Cu toate acestea, şefa CSA a înscris în declaraţiile de avere şi în documentele rectificative că preţul tranzacţiei ar fi fost de numai 90.000 de euro. În plus, în prima declaraţie de interese depusă  în calitate de preşedinte al CSA, în iunie 2006, Angela Toncescu nu a înscris acţiunile pe care le deţinea la societatea Nico Stil Production SRL, unde acţionar era şi fratele ei, Constantin Polexe, membru al Consiliului Judeţean Argeş din partea PNL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

METIN CERCHEZ
03 Feb 2012

tradatori-verficati cum intra marfa de contrabanda din china prin port sud agigea -patronata de mircea basescu-cu sef vama teseleanu-asta e mafia-lucreaza ptr ei ofiterisipa.sri.politie.procurori corupti-miliarde euro se spala din china-ion badea sef-fost la dna .politist etc.-in spate e elena udrea si mafia sa-cod sri si sie-al queda-sa stie si u e pe unde vine marfa de contrabanda din china
ANGELA TOCMANESCU
03 Feb 2012

Ei si daca am furat ce e?In Romania furtul nu este un pacat grav, chiar este tolerat de catre pulime.Ce piata de asigurari?Am supravegheat-o pana am bagat-o in faliment.Dar cel putin mie imi e bine.Am gasit o gashca ( UNPR ) unde cu totii ne avem ca fratii.Ca sa poti intra in UNPR trebuie sa i cel putin un NUP.Voi, cei care sunteti la fel ca noi, va asteptam in clubul "rasat" al UNPR.Va asigura de asta, Angela Toncescu.
SORIN OVIDIU VANTU
03 Feb 2012

Alelei madam Toncescu, daca am luat 6 ani cu executare pot intra in UNPR?Pot fi un cadru de nadejde chiar si din mititica si am nevoie de cineva din afara sa imi SUPRAVEGHEZE si mie afacerile.In dvs. am mare incredere ( mi-ati fost recomandata de catre un bun amic - Ion Tiriac ), pt ca stiu cat sunteti de corecta si profesionista.Nu v-ati gandit ca Romania are nevoie de o femeie presedinte care sa SUPRAVEGHEZE la buna desfasurare a institutiilor?Eu v-as vota daca as mai avea drept de vot pt ca sunteti singura femeie alaturi de ELENA UDREA pe care o doresc alaturi.Trimiteti-mi adeziunea si un cont bancar din insulele Cayman ca sa fie totul transparent.
POPESCU
03 Feb 2012

Of, Doamne, cat ii mai rabzi?

Adauga un comentariu

Random image