2018-12-19 18:06


Pavel Filip: Luptă împotriva corupției, printre priorităţile Guvernului din Republica Moldova

 |  13:55
Pavel Filip: Luptă împotriva corupției, printre priorităţile Guvernului din Republica Moldova

Noul premier al Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat, marți, că este "omul responsabilității", printre priorităţile Guvernului său numărându-se adoptarea strategiei de reformă în justiție și de luptă împotriva corupției.

"Sunt omul responsabilității. Cu domnul Plahotniuc (Vlad Plahotniuc — n.r.) doar suntem colegi de partid. Sunt un om rațional și, atunci când am acceptat să îmi asum această funcție, împreună cu colegii mei din Cabinetul de Miniștri am fost conștienți de criza financiară și politică din Republica Moldova și atunci mi-am dat seama foarte bine că, dacă nu mergem pe calea reformelor, dar nu doar declarativ, astfel încât aceste reforme să fie resimțite în Chișinău, de cetățenii Republicii Moldova dar și de partenerii noștri externi, această clasă politică nu mai are vreo șansă", a afirmat Pavel Filip, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Premierul Moldovei a mai spus că trebuie făcute "optimizări pentru bugetul Republicii Moldova".

"Prioritar este deja aprobată strategia reformei în justiție și lupta împotriva corupției. Este adevărat că acest pachet de legi a fost tergiversat până acum. Avem toată determinarea ca o parte (dintre legi — n.r.) care mai sunt la guvern să fie aprobate chiar în primele ședințe de guvern. Celelalte, care sunt în Parlament, precum ar fi Legea Procuraturii care a fost dezbătută foarte mult și nu a putut fi aprobată pentru că au venit cu foarte multe modificări, de această dată am asigurarea majorității parlamentare că va fi votată în varianta originală care a fost transmisă Parlamentului", a afirmat premierul Pavel Filip.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-26
Citeste si:
Klaus Iohannis: România sprijină parcursul european al Republicii Moldova
Dacian Cioloş: Republica Moldova să țină legătura cu reprezentanții societății civile

TAGURI: pavel filip, lupta, impotriva, coruptie, prioritate, guvern, republica, moldova
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...