2018-11-15 02:12


PDL cere criterii pentru concedierile din administraţie

 |  19:18
PDL cere criterii pentru concedierile din administraţie

Democrat-liberalii cer insistent Guvernului Ponta să prezinte criteriile pe baza cărora se fac disponibilizările din structurile administrative şi solicită ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, să prezinte planul de reconversie profesională şi de integrare pe piaţa muncii a celor concediaţi.

„Disponibilizările se fac în discreţie totală, fără criterii anunţate transparent”, a aratat, joi, vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu. Ea a amintit că deşi Guvernul a promis înfiinţarea unui milion de locuri de muncă, acum scoate şomeri pe bandă rulantă.

„PDL cere Guvernului Ponta să prezinte public criteriile care stau la baza disponibilizărilor din structurile administrative, îi cere să respecte legea dialogului social. PDL cere de asemenea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici să prezinte avizele pe care le-a dat pe reducerea de personal. PDL solicită Avocatului Poporului să atace Ordonanţa 77/2013, care este o ordonanţă ilegală, încălcând drepturile funcţionarilor publici”, a spus Barbu.

Liderul PDL a adăugat că reducerea cu 4% de personal îi afectează pe funcţionarii publici care lucrează efectiv, în timp ce Guvernul Ponta înfiinţează instituţii noi, cum ar fi Ministerul Energiei, al IMM-urilor şi Turismului, Agenţia pentru Autostrăzi, care presupun angajarea de oameni cu salarii mari, în funcţii de conducere.

„Este o epurare politică, neexistând criterii pentru disponibilizări. USL va da afară funcţionarii care nu au carnet de partid de la PSD sau PNL”, a arătat Sulfina Barbu, adăugând că PDL reclamă faptul că acest proces nu este transparent, nu este corect şi este politic. „Doamna Câmpeanu trebuie să explice de ce nu accesează fondurile europene, care sunt la dispoziţie, din Fondul european de ajustare la globalizare, pentru sprijinirea oamenilor care sunt în dificultate. Eugen Teodorovici şi Mariana Câmpeanu trebuie să prezinte public măsurile şi proiectele pentru accesarea a 400 de milioane de euro pe care România îi are la dispoziţie de la Comisia Europeană, pentru integrarea tinerilor pe piaţa muncii”, a arătat Sulfina Barbu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-25

TAGURI: PDL, criterii, concedieri, administratie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...