2016-12-08 18:24

POLITICA


PDL a mai pierdut o funcţie de ministru

 |  19:23
PDL a mai pierdut o funcţie de ministru

PDL a rămas doar cu 8 miniştri din 17. Cristian Diaconescu (UNPR) a fost numit, ieri, în funcţia de ministru al afacerilor externe, deţinută până acum două zile de PDL.

Numele noului ministru al afacerilor externe este începând de ieri-seară cel al lui Cristian Diaconescu. Preşedinte de onoare al UNPR şi fost vicepreşedinte al PSD, Diconescu aşteaptă de circa doi ani această numire. El a mai ocupat această funcţie în primul Cabinet Emil Boc, format după alegerile generale din 2008, dar numai pentru şase luni, până când PSD a ieşit de la guvernare forţând o decizie politică împotriva candidatului la prezidenţiale Traian Băsescu.

Primul-ministru Emil Boc a înaintat marţi preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a lui Cristian Diaconescu în funcţia de ministru, iar acesta a semnat imediat pe decretul de numire. Depunerea jurământului a avut loc aseară la ora 19.00, la Palatul Cotroceni. Reamintim, luni premierul l-a revocat din funcţie pe Teodor Baconschi din cauza unor afirmaţii ale acestuia privind protestele din ultima perioadă.

Cristian Diaconescu a mai deţinut funcţia de ministru al afacerilor externe în Guvernul PDL-PSD până la data de 1 octombrie 2009, dar şi cea de ministru al justiţiei, pe finalul mandatului guvernului Năstase (2004). Cariera politică a lui Diaconescu a început în 2002, când s-a înscris în PSD. Pe atunci era secretar de stat în MAE, instituţie în care a lucrat iniţial ca director. În PSD a fost purtător de cuvânt al partidului şi, ulterior, a candidat fără succes la funcţia de preşedinte al partidului, dar şi pentru cea de primar al Bucureştiului (2008). 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-10

TAGURI: diaconescu, MAE, ministru, UNPR, guvernComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TICU
25 Ian 2012

C.Ș. care scrie acest articol numără cam ca Roberta Anastase. Pentru el, de la 22 dec. 2008, când a fost numit Cristian Diaconescu ministru de Externe și până la 1 oct. 2009 când a fost schimbat, au trecut doar șase luni.

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Cererea de urmărire penală a foștilor miniștri Nica, Țicău, Athanasiu, transmisă ministrului Justiției Administraţia Prezidenţială a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că președintele... 29 Noi 2016 | (0)
UNPR-iştii se regrupează sub comanda lui Onțanu Arestat pentru luare de mită, Neculai Onţanu de la Primăria Sectorului 2 a demisionat anul... 06 Dec 2016 | (4)