2018-12-12 10:20


PDL anunţă: alegeri locale şi parlamentare, în noiembrie 2012

 |  15:37
PDL anunţă: alegeri locale şi parlamentare, în noiembrie 2012

Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare va avea loc în noiembrie anul viitor, a declarat liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, într-o conferinţă de presă. El a precizat că toate partidele din Coaliţia de guvernare susţin această perioadă ca fiind una viabilă.

Deputatul a adăugat că există şi o condiţie impusă de UDMR privind compensarea voturilor la nivel naţional pe partide. El a dăugat că aceasta se va negocia, iar în maxim două săptămâni decizia de comasare a alegerilor va fi finalizată.

Toader a mai spus că modul de compensare solicitat de UDMR este agreat şi de PDL, singura diferenţă fiind că PDL doreşte ca pe lista naţională de compensare să fie candidaţi care au participat la alegeri în colegii, au pierdut, dar au avut un număr mare de voturi, iar UDMR doreşte o listă naţională cu candidaţi propuşi de partidul respectiv, chiar dacă aceştia nu au participat efectiv la alegerile din colegii. “Comasarea alegerilor este hotărâtă de Coaliţie să se desfăşoare în noiembrie anul viitor. Toate partidele din Coaliţie susţin comasarea, dar există o condiţionalitate impusă de UDMR şi pe care am agreat-o şi noi. Şi în maxim două săptămâni se va decide”. El a precizat că în coaliţia de guvernare s-a decis că alegerile parlamentare să fie pe principiul “cel mai bun câştigă”.

„Noi am decis că alegerile parlamentare vor fi pe un principiu uninominal cu <<cel mai bun câştigă>> şi ia colegiul şi apoi intervine un mod de compensare, compensare pe listă la nivel naţional făcută de partid, dar nu vrem ca pe lista partidul să-şi treacă nişte prieteni, poate oameni valoroşi sau mai puţin valoroşi, fără să intre în bătălie electorală. Toţi care într-o formă sau alta vor fi pe acestă listă de compensare să fi fost în colegii. UDMR vrea să fie listă naţională. De acord, să fie listă naţională, dar toţi să fi fost în colegii. Maxim într-o săptămână se vor finaliza negocierile. Nu putem să ţinem această problemă în loc”, a afirmat Toader, citat de Agerpres.

Parlamentarul a mai spus că nu ştie dacă comasarea alegerilor se va face prin asumarea răspunderii Guvernului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-14

TAGURI: Mircea Toader
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...