2017-01-25 03:19


PDL dă pachete cu pate de ficat

 |  21:00
PDL dă pachete cu pate de ficat

Deşi se află la guvernare cu un nou Executiv, PDL a demarat o campanie naţională de ajutorare a oamenilor sinistraţi din judeţele înzăpezite sub sloganul „Dezgheaţă-ţi inima”. În loc să îşi mobilizeze responsabilii din administraţia publică centrală şi locală pentru a rezolva situaţia gravă din ţară, democrat-liberalii fac apel la cetăţeni pentru a dona alimente pentru cei înzăpeziţi. Astfel, municipalitatea scoate bani din buzunar pentru a-i ajuta pe cei blocaţi de nămeţi, în timp ce Guvernul nu deblochează bani din fondul de rezervă destinat situaţiilor de urgenţă şi cazurilor excepţionale.

PDL a gândit la nivel de partid o campanie umanitară intitulată „Dezgheaţă-ţi inima”. Se desfăşoară la nivel naţional, prin intermediul filialelor judeţene, cei din PDL trimiţând celor îngheţaţi produse alimentare colectate de la oamenii dispuşi să facă donaţii. Aşadar, în loc să se preocupe de acţiunile de la Guvern, PDL colectează alimente neperisabile (făină, mălai, ulei, conserve) de la cetăţenii care sunt sesibilizaţi de nenorocirea celor blocaţi în nămeţi din judeţele Vrancea şi Buzău.

Deşi din cauza gerului au murit 68 de oameni, după cum a informat MAI, nămeţii sunt în unele comune până la acoperişurile caselor, iar temperaturile au coborât până la -28 de grade Celsius, Guvernul dă foarte vagi semne că ştie să gestioneze situaţia.

Cum explică liderii PDL acţiunea umanitară de partid, deşi PDL ar avea controlul asupra majorităţii instituţiilor publice din ţară? Ne explică Mircea Toader, liderul PDL Galaţi: „Ceea ce face Guvernul este o chestiune administrativă. În campania asta noi vorbim de solidaritate”.

Dintr-un  comunicat de presă remis nouă de către PDL Neamţ, reiese că iniţiativa demarării acestei acţiuni aparţine preşedintelui PDL Neamţ, Gheorghe Ştefan, făcând apel la cetăţeni să ajute: „Natura şi necazul nu au culoare politică. Trebuie să fim solidari cu aceşti oameni aflaţi acum în dificultate. Pentru ei, acum, până se restabilesc liniile de comunicaţie şi aprovizionarea în zonă, sprijinul pe care îl putem acorda fiecare dintre noi este foarte important”.

Daniel Vingă, reprezentant al Departamentului de Comunicare din PDL Neamţ, ne-a relatat cum au descurs lucrurile: „Pe lângă alimentele pe care le vor aduce cetăţenii şi firmele pe care le mai avem prin oraş, la care am făcut apel, se mai face şi o chetă în consiliul local, vrem să punem câte 200 de lei să cumpăram: o tonă de ulei, una de orez şi una de făină”. Vingă ne-a mai spus că după ce se vor strânge alimentele, acestea vor fi tansportate către maşini ale unor transportatori locali cărora li se va plăti doar combustibilul.

Mită electorală

O situaţie deosebită este în Prahova, unde liderul PDL este Roberta Anastase. Pe lângă apelul lansat cetăţenilor de a face donaţii, în colegiul lui Anastase din Ploieşti, deci în afara zonei de sinistrare, s-au împărţit pungi cu pâine, cutii de lapte, cutii cu pate de ficat şi pui. Aşa cum reiese din imaginile difuzate de publicaţia online www.stiriprahova.ro, pungile au sigla PDL şi conţin fluturaşi cu programul de audienţe al primarului PDL, Andrei Volosevici, precum şi adresele de la cabinetele parlamentare ale Robertei Anastase şi Sever Voinescu, purtător de cuvânt PDL.

Fondul de rezervă e de rezervă

Fondul de rezervă de care dispune Guvernul poate fi folosit în situaţii de urgenţă majoră. Cum s-a întâmplat pe 26 ianuarie 2012, atunci când s-au deblocat resurse pentru ajutoare pentru şoferii blocaţii pe drumurile înzăpezite. Emil Boc anunţa atunci: „Am dispus debocarea de conserve, apă minerală şi apă plată pentru cei blocaţi în trafic”. Tot atunci, Emil Boc împărţea ceai cald şoferilor. Din hotărârile de Guvern de pe 2011, reiese că Guvernul a dat bani din fondul de rezervă, spre exemplu, pentru festivalul de  film TIFF sau pentru construirea şi reabilitarea de săli de sport şi bazine de înot.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-22

TAGURI: Gheorghe Ştefan, PDL, „Dezgheaţă-ţi inima”, alimente, Roberta_AnastaseComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image