2017-01-23 16:44


PDL e dezbinat. Preda de la Bruxelles şi Preda de la Buzău strâmbă din nas când aud de ''Boc Unificatorul''

 |  16:20
PDL e dezbinat. Preda de la Bruxelles şi Preda de la Buzău strâmbă din nas când aud de ''Boc Unificatorul''
Deputatul PDL de Buzău Cezar Preda, dar şi europarlamentarul Cristian Predaîşi critică din nou propriul şef de partid. De data aceasta, la îndoială estepusă capacitatea lui Emil Boc de a menţine coeziunea în PDL şi în interiorul Coaliţieide guvernare.

Cezar Preda l-a indicat pe Emil Boc drept principalulresponsabil pentru faptul că la Senat PDL nu-şi mai poate impune proiectelesenatorii Puterii care vin la lucrări fiind de fapt mai puţini decât cei aiOpoziţiei. Cezar Preda a găsit şi soluţia pentru schimbarea acestei stări defapt: înlocuirea lui Emil Boc la Palatul Victoria cu un premier independent. „Suntem în opoziţie înSenat, dacă nu suntem în stare să ne trecem actele normative! Dacă preşedinteleva hotărî să schimbe primul-ministru şi să pună un tehnocrat, n-am să mairipostez. Nu pot să-i spun că eu îl vreau pe Emil Boc, când cu Emil Boc nu suntîn stare să strâng majoritatea în Senat. Trebuie să tac din gură şi să-mi vădde treaba mea. Cum poţi să spui unui partid să te urmeze când el nu temai ascultă?”, a declarat Cezar Preda la Europa FM. El a mai precizat cădemocrat-liberalii ştiau de acum o lună de la şeful statului că vor pierdemajoritatea în primul rând în Senat dacă nu revin la o seriozitate maximă în atrata programul şi actele normative care sunt supuse plenului.

Nicieuroparlamentarul Cristian Preda nu s-a arătat prea încântat în a-l susţine peEmil Boc în proiectele politice viitoare. Cristian Preda a susţinut, vineri, la RFI, că în partidul său este nevoiede unitate, dar în demnitate, nu într-un „soi de maimuţăreală” în care să fieanihilată competiţia reală. Europarlamentarul a criticat ieşirea lui Valeriu Stoicaîn care acesta îi sugera lui Vasile Blaga să se retragă din cursa pentru şefiaPDL. „Am fost foarte surprins să văd scenariul Stoica. El cerea tuturor să seralieze lui Emil Boc, inclusiv lui Vasile Blaga, cel care a anunţat că vacandida, îi sugera să se retragă, într-un soi de consens fabricat sau, mă rog,nu fabricat, ordonat, poruncit. Nu-mi place acest aer uşor nedemn al uneiasemenea derulări. Eu cred că trebuie să facem o distincţie între unitatea decare e nevoie în Partidul Democrat Liberal şi mimarea acestei unităţi princhemarea sub un drapel care să excludă orice competiţie. Avem nevoie deunitate, dar unitate în demnitate, nu unitate într-un soi de maimuţăreală,pentru că nici unui partid nu i-a stricat competiţia”, a declarat eurodeputatul.Întrebat care carte ar fi „câştigătoare”, între Emil Boc şi Vasile Blaga,Cristian Preda s-a arătat sceptic în privinţa ambilor. „Să vedem care suntmizele, pentru că dacă miza va fi supravieţuirea partidului, cred că oricaredin ei poate să joace un asemenea rol. Dacă miza e mai mare decâtsupravieţuirea partidului, poate că nici unul dintre ei nu-i bun”, a maiafirmat europarlamentarul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-11-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image