2019-03-20 23:53


PDL iese cu faţă nouă la rampă. Baconschi, “opusul lui Băsescu”

 |  19:06

TeodorBaconschi se antrenează să ajungă unul dintre liderii PDL, partidulpregătindu-l să devină candidatul său la preşedinţia ţării, un demn urmaş allui Traian Băsescu. Pentru asta ministrul de Externe a ieşit la atac cu oimagine total opusă celei a actualului preşedinte: intelectualul european.

Poaspăt înregimentat în PDL, Teodor Baconschi a începutdeja să lucreze la imaginea sa de politician, deoarece, chiar dacă este recunoscutca ministru şi intelectual, îi lipseşte notorietatea. El nu a câştigat pânăacum nici o bătălie directă faţă în faţă cu alegătorii. Democrat-liberalii, caşi Traian Băsescu, îl văd deocamdată fiind cel mai potrivit candidat al lorpentru Primăria Capitalei, dar şi pentru Preşedinţia ţării. Pentru a ajungeacolo, Baconschi trebuie să-şi construiască o imagine şi să se facă cunoscutoamenilor de rând. Aflat sâmbătă la o dezbatere organizată de GDS Iaşi,Baconschi a trasat primele contururi ale personalităţii sale politice. A spuscă Traian Băsescu nu este genul său şi mai mult, este “opusul său din multe punctede vedere”. “M-a chemat la un moment dat la el, şi încă de la prima discuţie am stabilit regulilede comunicare. Şi de atunci aşa a rămas. Nu am fost nici servil, nici familiarfaţă de Traian Băsescu”, a declarat Baconschi. El a adăugat că şeful statului “aremeritul de a fi chemat mulţi oameni de valoare lângă el, deşi unii dintreaceştia între timp au plecat”. Baconschi nu are de gând însă să-l critice peBăsescu nici acum, când este preşedinte, şi nici după ce nu va mai fi la conducereastatului. Baconschi a vrut să se delimiteze şi de majoritatea oamenilorpolitici din România care, o dată intraţi în politică, nu se mai lasă duşi. Ela spus că şi-a propus să rămână doar zece ani în politică, după care se vadedica “scrisului şi cititului”. “Am intrat în politică pentru că am lăsat preamult ca impostorii, analfabeţii şi figurile interlope să ocupe avanscenapolicii naţionale”, a mai precizat Baconschi.

I s-apropus să facă un nou partid

Ministrul de Externe a dezvăluit că “i s-apropus să construiască un partid nou, cu oameni buni, luaţi de la toatepartidele”, dar nu a precizat cine i-a făcut această propunere. Poate fi vorbadespre partidul “Albă ca zăpada” de care vorbea un alt apropiat alpreşedintelui Băsescu şi anume consilierul prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu.Cert este că ministrul de Externe a înţeles repede că a face un nou partid “esteun demers dificil” şi a renunţat la idee. “Toate partidele care la un moments-au rupt au luat zece la sută la primul scrutin, apoi s-au prăbuşit. Eşecurilecu Partidul Alianţei Civice, Uniunea pentru Reconstrucţia României sau UniuneaForţelor de Dreapta sunt demne de luat în seamă”, a spus Baconschi. A preferatsă-şi facă o platformă creştin-democrată, în interiorul PDL. El speră că va fiacceptat de greii PDL şi că aceştia vor reacţiona “sănătos” la ideile sale. “Dacănu intram politică, în 2012 nu mai votam. Aş fi îngroşat rândurile celornemulţumiţi, care se pregătesc fie de exilul extern, fie de exilul intern”,şi-a motivat Baconschi pasul către politică. “Suntem prăjiţi dacă nu împingemoameni pregătiţi în politică”, a încheiat el.

Preşedintele Traian Băsescu l-anominalizat în urmă cu o lună pe Teodor Baconschi, printre alţii, ca pe unpotenţial candidat la Preşedinţie. “M-aş uita (pentru viitorii candidaţi laPreşedinţie - n.r.) la oameni gen Preda, Baconschi, gen Monica Macovei, genSever Voinescu. Sunt oameni care au venit de curând în politică, s-au alăturatPDL-ului, pentru că au crezut în ce declara PDL-ul”, a spus Traian Băsescu.Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a întărit şi el spusele preşedintelui,arătând că Baconschi “are calităţi să intre într-o competiţie internă în PDL”şi poate îndeplini criteriile de a fi candidat la funcţia de preşedinte. Europarlamentarul PDL Cristian Preda îlconsidera în vară foarte nimerit să candideze la Primăria Capitalei. El declarapentru “Puterea” că Baconschi ar fi un nou model de primar european, care arajuta mult la îmbunătăţirea imaginii Bucureştiului şi că el ar trebui săînceapă cu mult timp înainte de alegeri să-şi construiască popularitatea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-08-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...