2017-01-21 08:31

POLITICA


PDL insistă pe modificarea Constituţiei până la finele anului viitor

 |  13:20
PDL insistă pe modificarea Constituţiei până la finele anului viitor

Comasarea alegerilor, reducerea numărului de parlamentari şi instituirea parlamentului unicameral sunt trei din obiectivele pe care le anunţă principalul partid de guvernământ, PDL, prin vocea vicepreşedintelui Elena Udrea. Aceasta spune că sunt obiective care trebuie să se realizeze în acest mandat, adică pînă la finele anului 2012, cînd, cel mai probabil, vor fi organizate alegeri locale şi parlamentare.

Partidele din coaliţia de guvernare (PDL, UDMR şi UNPR) au decis luni dimineaţa asupra comasării alegerilor de anul viitor. Guvernul  angajeze răspunderea pe legea privind comasarea alegerilor parlamentare şi locale în 2012 precum şi pe un proiect de lege privind promovarea magistraţilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi la Parchet General, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale. Dacă ideea comasării alegerilor, dar şi cea a reducerii numărului de parlamentari se pot face prin modificări legislative, cea a parlamentului unicameral nu se poate face decât prin modificarea Constituţiei. “Obligatoriu trebuie să ajungem la parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari'”, a declarat azi Elena Udrea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-20

TAGURI: alegeri 2012, alegeri comasate, parlament unicameral, udrea unicameral, parlamentariComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PREDA
06 Dec 2011

Era şi timpul ca cineva să-şi amintească de ce au votat românii la referendum. Bravo Elena Udrea !
BOGDAN
06 Dec 2011

Doamna Udrea vrea ceea ce românii au decis : Parlament unicameral şi un număr mai mic de parlamentari
ANDREI
06 Dec 2011

Eu consider ca alegerile comasate au 2 mari avantaje si anume : vor produce economie la nivelul bugetului de stat , iar tara nu va mai sta blocata tot anul , ci doar o luna. Mie imi suna bine , voua nu ?
ALEXANDRA
06 Dec 2011

Comasarea alegerilor e cea mai bună soluţie împotriva populismului , clar !
VAX
06 Dec 2011

Si daca nu s ar face alegeri..nu am avea de castigat? Mama, ce economie! Chiar am auzit, zilele trecute, ca americanii d aia au intrat in criza....prea se alegeau des p acolo. Si cum se face...ca si aduc aminte de anumite puncte sensibile, doar electoral...cand se apropie alegerile!?.... Pana acu' tov Udrea, de ce nu si a adus aminte. Bogdan, Preda si Andrei...hai taica la o cafea...ca vad ca visati!
BERGO
06 Dec 2011

Simplul fapt ca sustine comasarea alegerilor si reducerea numarului de parlamentari arata ca e constienta de dorinta noastra , a cetatenilor si ca nu ne-a uitat. BRAVO !
RADU
06 Dec 2011

Sa mai auzim acum USL-asii cum latra pe la colturi despre fraudarea alegerilor si diferite mismasuri
VICTOR
06 Dec 2011

Sunt curios , oare domnii Ponta si Antonescu au auzit macar vreodata de asa ceva , daramite sa o gandeasca ? Sincer ma indoiesc....
MUJAHEDINU
06 Dec 2011

In sfarsit , cineva face ceva si pentru noi ca cetateni : faptul ca se va reduce numarul de parlamentari rezulta in cheltuieli mai mici , speram intr-o reducere substantiala chiar. Poate lucrurile se misca in directia cea buna , Doamne ajuta !
ALICE
06 Dec 2011

Bine ca cineva si-a amintit de ce au votat romanii la referendum, si ca pledeaza pentru ceea ce romanii au decis si anume un numar mai mic de parlamentari si parlament unicameral.
ROXANA
06 Dec 2011

Comansarea alegerilor are avantaje reale, unul foarte important fiind ca tara nu va mai fi blocata pe parcursul unui an, va fi doar o luna de campanie electorala.
ADRIAN
06 Dec 2011

O solutie foarte buna impotriva populismului.
DRAGOS
06 Dec 2011

Vocea natiunii trebuie respectata! Este normal ca Elena Udrea sa sustina vointaa populara exprimata prin referendum. Asta e datoria oricarui politician responsabil. Ceea ce au decis romanii trebuie pus in practica: parlament unicameral şi un număr mai mic de parlamentari. Comasarea alegerilor pe langa pe langa faptul ca va produce o economie important in bugetul de stat este cea mai bună soluţie împotriva populismului.
IONUT
07 Dec 2011

ba anal.fabetilor, nr de parlamentari se reduce prin lege, nu prin modificarea Constitutiei. USL a depus de 6 luni in Parlament proiectul de modificare a legii care ar permite un nr mai mic de parlamentari. Puterea e putere pt ca are majoritate, atunci de ce nu voteaza proiectul asta de lege daca tot zice ca vrea sa respecte vocea poporului ??? de ce? pt ca ii convine sa faca o noua campanie de prostire a prostilor, care sunteti multi si puneti botu imediat la harneala lor
ALECA
08 Dec 2011

Prin aceasta lege se respecta dorinta cetatenilor. Elena Udrea vrea ceea ce românii au decis : Parlament unicameral şi un număr mai mic de parlamentari.
TEEA
08 Dec 2011

Este un proiect bun deoarece se va produce economie la nivelul bugetului de stat, iar cetatenii nu vor mai fi siliti sa asiste la vidul de putere dintre alegerile locale si cele parlamentare cand nimeni nu mai face nimic altceva inafara de campanie…
ALEXA06
08 Dec 2011

Comasarea alegerilor e cea mai bună soluţie împotriva populismului deoarece politicienii sau wanna be a politician vor trebui sa dea ce au mai bun din ei pentru a scoate populatia la vot.

Adauga un comentariu

Random image