2017-01-18 20:32

POLITICA


PDL către Opoziţie: Suspendaţi-l pe Băsescu!

 |  12:30
PDL către Opoziţie: Suspendaţi-l pe Băsescu!

Cristian Preda, europarlamentar PDL, consideră că procedura iniţiată de USL, de suspendare a preşedintelui din funcţie, este o veritabilă strategie care va ajuta PDL în campania electorală din 2012.

Săptămâna trecută, USL a anunţat propunerea de suspendare a lui Traian Băsescu.

Acest fapt nu a stârnit prea multă vâlvă din partea membrilor PDL. Spre exemplu, Cristian Preda are o abordare foarte ironică, explicând că, de fapt, Opoziţia va ajuta PDL în campania electorală: „A devenit un soi de obişnuinţă. Cred că dacă o pornesc, dacă procedura e realmente lansată în Parlament, PDL şi Traian Băsescu vor avea de câştigat. Aşa că eu îi încurajez pe liderii Opoziţiei să pornească procedura, pentru că nu au un temei constituţional şi sunt convins că lumea va înţelege acest lucru şi, pe de altă parte, dacă fac acest lucru, n-au timp să facă o Opoziţie mai serioasă. Acum sunt puţin cinic şi ironic, dar cred că trebuie trecut de la vorbe la fapte. Să pornească procedura şi ne vor ajuta în campania de la anul, le vom fi recunoscători!”.

Cu toate acestea, foarte important este că USL mai are nevoie de cel puţin 17 voturi ale unor parlamentari neafiliaţi sau care vin de la PDL pentru a cumula cel puţin 234 de voturi necesare pentru a-l suspenda. Asta în condiţiile în care USL numără 217 parlamentari.

Totodată, chiar dacă, iniţial, au menţionat că vor fi foarte prompţi, ieri la o conferinţă de presă după şedinţa USL, Crin Antonescu a declarat: „USL nu a stabilit un calendar sau o dată până la care cererea de suspendare să fie finalizată. Se lucrează cu toată seriozitatea, nu au o dată precisă, este o acţiune prioritară pentru colegii din comisie”.

Preşedintele Comisiei de suspendare este Călin Popescu Tăriceanu. Din comisie mai fac parte Florin Iordache, Toni Greblă, Ioan Chelaru, Ciprian Nica, Eugen Nicolăescu şi Ciprian Dobre.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image