2018-07-22 09:49


UPDATE. Vasile Blaga, noul președinte al democrat-liberalilor: "Intrăm într-o nouă etapă a PDL"

 |  11:29
UPDATE. Vasile Blaga, noul președinte al democrat-liberalilor: "Intrăm într-o nouă etapă a PDL"

UPDATE, ora 16.39: Vasile Blaga: De fiecare dată vom colabora cu USL în Parlament pe chestiuni de interes naţional

Noul preşedintele al PDL, Vasile Blaga, a confirmat sâmbătă faptul că a fost felicitat telefonic de premierul Victor Ponta pentru alegerea în funcţie şi a precizat că despre colaborarea cu USL se poate vorbi doar în Parlament, pe probleme de interes naţional.

'Da, mi-a dat şi un telefon (Victor Ponta - n.r.)', a declarat Vasile Blaga.

Întrebat de presă despre colaborarea cu USL, preşedintele PDL a subliniat că despre o astfel de colaborare se poate vorbi doar în Parlament, pe chestiuni de interes naţional.

'Atât timp cât singura grija a USL-ului este să confişte statul, instituţiile lui, să pună sub semnul întrebării decizia instituţiilor statului care nu le convin, precum cea a Curţii Constituţionale, să inventeze grăjdeni ori de câte ori au nevoie - pe ultimul îl cheamă Pop, fostul ministru al Educaţiei -, nu vom putea colabora. În schimb, în Parlament, pe probleme de interes naţional, de fiecare dată vom colabora', a afirmat Vasile Blaga.

Despre cele patru opţiuni pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte, Blaga a spus că întotdeauna va fi de acord cu deciziile partidului atunci când ele sunt statuare. Cât priveşte eventuale dificultăţi în colaborarea cu Cristian Preda, Blaga a declarat: 'sunt convins că voi lucra bine cu toţi patru'.

UPDATE, ora 15.31: Emil Boc: Succesul lui Vasile Blaga înseamnă și succesul PDL

Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă că succesul noului preşedinte al democrat-liberalilor, Vasile Blaga, înseamnă şi succesul partidului.

”I-am transmis felicitări (lui Vasile Blaga - n.r.) şi i-am dat simbolul continuităţii în PDL, acest afiş care a reprezentat victoriile noastre în toate competiţiile din 2004 încoace. Şi am adnotat pe spate faptul că succesul lui Vasile Blaga înseamnă succesul PDL, lucru pe care mi-l doresc din suflet pentru partidul nostrum”, a declarat Boc, după ce Vasile Blaga a fost anunţat, la Convenţia Extraordinară a PDL, drept noul preşedinte al democrat-liberalilor.

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a fost ales sâmbătă, la Convenţia Naţională Extraordinară, în funcţia de preşedinte al Partidului Democrat Liberal, cu 1.197 voturi pentru şi 28 împotrivă.

UPDATE, ora 14.43: Delegații la CNE a PDL votează candidații la funcțiile de secretar general și de prim-vicepreședinte

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a fost ales sâmbătă, la Convenţia Naţională Extraordinară, în funcţia de preşedinte al Partidului Democrat Liberal, cu 1.197 de voturi pentru şi 28 împotrivă.

Blaga a fost singurul candidat pentru această funcţie. La conducerea Comisiei Naţionale de Integritate, Statul şi Litigii (CNISL) a fost ales Daniel Buda cu 788 de voturi, contracandidaţii săi primind Gheorghe Groza - 185 de voturi, Edward Honorius Circa - 97 de voturi, iar 90 de voturi au fost anulate. Gheorghe Albu a fost ales la şefia Comisiei Naţionale de Revizie şi Control (CNRC) a PDL, cu 1.134 de voturi pentru şi 46 împotriva. În partea a doua a reuniunii democrat-liberalilor are loc Consiliul Naţional de Coordonare.

Participanţii la CNE votează pentru funcţiile de secretar general, unde este o singură candidatură cea a lui Gheorghe Flutur, precum şi pentru cele de prim-vicepreşedinte al PDL pentru care s-au înscris în cursă Cezar Preda, Teodor Baconschi, Cristian Preda, Mihai Stănişoară, Dorin Florea şi Theodor Paleologu

UPDATE, ora 14.23: Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a fost ales sâmbătă, la Convenţia Naţională Extraordinară, în funcţia de preşedinte al Partidului Democrat Liberal, cu 1.197 voturi pentru şi 28 împotrivă.

Vasile Blaga s-a născut la 26 iulie 1956, localitatea Petrileni din judeţul Bihor.Este absolvent al Facultăţii de Mecanică, specialitatea maşini termice, din cadrul Institutului Politehnic 'Traian Vuia' din Timişoara (1981); cursuri de specializare în proceduri vamale la Academia Vamală din Viena (1993).

A urmat Colegiul Naţional de Apărare (1999). Inginer stagiar (1981 - 1983), şef atelier (1983 - 1984), şef secţie (1984 - 1985), şef secţie coordonator (1985 - 1988), director adjunct (1989 - 1990) la Întreprinderea Mecanică 'Dr. Petru Groza', judeţul Bihor; directorul Direcţiei regionale vamale 'Oradea' (din 1993). Deputat de Bihor, pe lista FSN (9 iun. 1990 - 20 ian. 1991); prefect al judeţului Bihor (21 ian. 1991 - 20 ian. 1993). A fost senator PD de Bihor în legislatura 1996 - 2000. Ales senator PD de Bucureşti la 28 noiembrie 2004. Senator PDL ales la alegerile parlamentare din noiembrie 2008, în Colegiul 5 Bucureşti.

Vasile Blaga a fost preşedinte al CFSN Ştei şi vicepreşedinte al CFSN Bihor (dec. 1990 - 1991); preşedintele Biroului Permanent Judeţean Bihor al FSN, ulterior PD (1991 - 1997); secretar general al Biroului Permanent Naţional al PD (1997 - 2000); vicepreşedinte al PD (din 2000) şi membru al CNC al Alianţei D.A. PNL-PD (din 2003).Blaga a deţinut funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, din 29 decembrie 2004 până la 4 aprilie 2007, în Guvernul Tăriceanu.

A participat la alegerile locale din iunie 2008 în calitate de candidat la funcţia de primar al Capitalei din partea PDL şi a pierdut în faţa candidatului independent Sorin Oprescu.Secretar general al PDL între 2007 şi 2011.Din 22 decembrie 2008 şi până la 1 octombrie 2009 a fost ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei în Guvernul Boc. Din 1 octombrie 2009, în urma demisiei PSD din Guvern, Vasile Blaga a fost desemnat, prin decret, de preşedintele Traian Băsescu ca interimar pentru posturile de vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor, după revocarea social-democratului Dan Nica. La 23 octombrie 2009, premierul desemnat Lucian Croitoru l-a propus pe Vasile Blaga să facă parte din noul Cabinet, ca ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. Cabinetul cu care s-a prezentat în Parlament premierul desemnat Lucian Croitoru a fost invalidat la vot pe 4 noiembrie. A fost propus, ulterior, la 9 noiembrie 2009, pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi de către premierul desemnat Liviu Negoiţă.Din 22 decembrie 2009 şi până la 27 septembrie 2010 a fost, din nou, ministrul Administraţiei şi Internelor în Guvernul Boc IV. La 28 noiembrie 2011, Vasile Blaga a fost ales preşedintele Senatului României. Pe 11 aprilie 2011, Vasile Blaga şi-a depus candidatura pentru şefia partidului, însă, la Convenţia Naţională.

Preşedintele ales al Partidului Democrat Liberal, senatorul Vasile Blaga, a afirmat sâmbătă că pentru alegerile legislative nu este suficient ca PDL să facă alianţe, punctând că un astfel de gând, fără muncă, ar fi şi nerealist şi periculos.

'Nu este timp de prea multe vorbe. Alături de echipa pe care o veţi vota cu mintea, mai puţin cu sufletul, intrăm într-o nouă etapă a PDL. Vom adăuga istoriei noastre tot ce este necesar pentru un PDL al anului 2012, un PDL lider al dreptei româneşti. Un partid care este capabil să adune şi să inspire forţele politice ale dreptei şi energiile societăţii româneşti. Nu vom obţine nimic fără muncă. Gândul că este suficient să facem alianţe pentru a scoate mult în toamnă fără muncă este şi nerealist şi este şi periculos. PDL deschide porţilor tuturor celor care cred în valorile dreptei româneşti, într-o Românie a meritului, a adevărului, într-o Românei europeană', a declarat Blaga, după ce a fost anunţat ca nou ales preşedinte al PDL.

UPDATE. 13.16: Traian Ungureanu: Vreau să fiu ungureanul vostru

Europarlamentarul democrat-liberal Traian Ungureanu a declarat sâmbătă, la Convenţia Extraordinară a PDL, că este nevoie de o “dreaptă unită”, transmiţând USL mesajul că “minciuna şi hoţia îi scufundă”.

”Văd un partid deschis, văd dreapta. Nu este toată. Va trebui să o unim. Şi aici vreau să fac o precizare: vreau să fiu ungureanul vostru. Aşadar, avem o echipă nouă, o să o avem, avem idei noi, sper să avem un suflu nou, dar culoarea este aceeaşi – portocaliu”, a afirmat europarlamentarul. El a adăugat că transmite către USL mesajul că adevărul îi va ajunge din urmă şi că 'minciuna şi hoţia îi scufundă'. “Pentru ce faceţi acum, o să vă bată Dumnezeu şi dreapta unită. Este atât de sigur, că o puteţi publica în Monitorul Oficial”, a spus Ungureanu.

Partidul Democrat Liberal îşi alege noua conducere sâmbătă, la Convenţia Naţională Extraordinară (CNE), care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

Fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu a spus la începutul lunii mai, la lansarea candidaţilor PDL pentru alegerile locale, că nu îi este ruşine cu numele său şi i-a îndemnat pe democrat-liberali să fie 'Ungurenii lui'.

”Parteneriatul nostru rămâne în continuare valabil. În urmă cu câteva zile, un lider politic încerca să mă facă de ruşine, făcându-mi numele de ruşine. Numele meu e Mihai-Răzvan Ungureanu. Este numele pe care l-a purtat bunicul meu, care a murit pe câmpul de război, în al Doilea Război Mondial, este numele tatălui meu, care şi-a câştigat viaţa muncind cinstit, este numele mamei mele, este numele tatălui mamei mele, care a făcut politică de dreapta. Cu acest nume nu mi-este ruşine după 12 ani de administraţie onestă şi cinstită. Cu acest nume nu trebuie să-i fie nimănui ruşine. Staţi cu fruntea sus şi fiţi Ungurenii mei', a afirmat, atunci, fostul prim-ministru.

UPDATE, ora 13.15: Delegații la CNE a PDL au început să voteze pentru alegerea președintelui partidului

Cei peste 1.400 de delegaţi prezenţi la Convenţia Naţională Extraordinară a Partidului Democrat Liberal, care se desfăşoară sâmbătă la Palatul Parlamentului, au început să voteze pentru alegerea preşedintelui PDL, singurul candidat fiind Vasile Blaga, preşedintele Senatului.

În aceeaşi tură de vot urmează să fie aleşi preşedintele Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii (CNISL) şi cel al Comisiei Naţionale de Revizie şi Control (CNRC). Pentru şefia CNISL candidează Daniel Buda, Honorius Edward Circa şi Gheorghe Groza, iar la şefia CNRC Gheorghe Albu.

UPDATE, ora 13.13: Theodor Paleologu a cerut să nu fie votat la  funcția de prim-vicepreședinte

Theodor Paleologu le-a cerut sâmbătă delegaţilor prezenţi la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL să nu fie votat la funcţia de prim-vicepreşedinte, deoarece el nu reprezintă “un brand sau vreun reformator”.

”Candidez pentru două funcţii, cea de prim-vicepreşedinte şi cea de secretar executiv. Însă vă rog ca pentru prima să nu mă votaţi. Fiecare din cei şase candidaţi la funcţia de prim-vicepreşedinte e suficient de cunoscut. Eu nu sunt nici un brand, un mare reformator. Eu sunt unul dintre miile de luptători ai partidului, care s-a bătut în alegeri şi care a pierdut. Dacă aş fi candidat pe vreo moţiune la aceste alegeri, aceasta s-ar fi numit 'Leonidas la Termopile'. (...) Termopile este simbolul prin excelenţă al spiritului militant iar PDL a pierdut tocmai pentru că şi-a pierdut spiritul militant. (...) Ne plac prea mult funcţiile şi zorzoanele şi de aceea se pierde spiritul militant. Toţi vor să fie generali şi colonei, dar cine mai luptă în tranşee? Dar dacă nu mai puteţi fără mine, dacă nu mai puteţi de dragul meu, mă găsiţi, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, la secretar executiv. Dacă nu eram eu cu spiritul meu rebel în PDL, Cristian Preda ar fi fost dat afară din partid”, a declarat Paleologu.

Teodor Baconschi a afirmat în discursul său că este riscant ca PDL să se bazeze doar pe faptul că PDL creşte în sondaje în timp ce USL scade. ”Important este ca PDL să scoată în faţă figuri, discursuri, vectori care la toamnă să-i scoată din casă pe cei 50% dintre alegătorii educaţi, antreprenori, oameni cu profesiuni liberale care nu se mai regăsesc în vreun partid politic. Din fericire, deşi e o situaţie nefericită pentru România, liderii USL ne dau destulă apă la moară. Dar să nu ne bazăm doar pe faptul că noi vom creşte atât timp cât ei scad”, a spus Baconschi.

UPDATE, ora 12.53: Cristian Preda: UNPR și UDMR au abandonat Opoziția

Europarlamentarul Cristian Preda a subliniat sâmbătă că Partidul Democrat Liberal este singurul partid aflat în Opoziţie în contextul în care UDMR şi UNPR au uitat acest lucru, adăugând că democrat-liberalii trebuie să se gândească, alături de formaţiunea Noua Republică, de PNŢCD sau de platforma lui Mihai-Răzvan Ungureanu, la a opune USL o 'Uniune Democrat-Liberală'.

”Trebuie să repornim motoarele, fiindcă pentru a întoarce curentul opiniei publice în favoarea noastră este nevoie să asumăm dubla condiţie la care ne obligă împrejurările actuale. În ce constă această dublă condiţie? Suntem în Opoziţie şi trebuie să înţelegem acest lucru - nu mai suntem la Putere şi ne pregătim pentru o altă confruntare electorală. În acest moment, PDL este într-adevăr principalul partid din Opoziţie, singurul din Parlament care se opune Puterii. Spun acest lucru pentru că UNPR şi UDMR, care ne-au fost parteneri la guvernare, par să fi abandonat în acest moment Opoziţia”, a spus Preda, în discursul susţinut în cadrul Convenţiei Extraordinare a PDL.

El a afirmat că USL este un bloc politic care a ajuns la putere după 'un boicot parlamentar prelungit' şi profitând nu de un vot popular, ci de 'trădarea' unora dintre parlamentari. Potrivit lui Cristian Preda, PDL are obligaţia, potrivit articolului 58 din Statutul partidului, să organizeze atunci când se află în Opoziţie un 'guvern - alternativă'.

”Cred că este o urgenţă care trebuie să fie pe agenda BPN şi apoi a CNC, dacă vrem într-adevăr să funcţionăm respectând Statutul. Reprezentanţi credibili ai PDL trebuie să-şi asume, în cadrul acestui guvern-alternativă, rolul de a incrimina sistematic acţiunile greşite, ilegale sau abuzive ale guvernului Ponta. În particular, avem obligaţia să denunţăm cu forţă acţiunea de politizare a unor instituţii. S-a întâmplat deja aşa ceva atunci când a fost vorba de ICR, de Arhivele Naţionale, de TVR. Trebuie să denunţăm agresiunile împotriva CCR, a Preşedinţiei. Să nu uităm de niciuna dintre instituţiile statului”, a afirmat Cristian Preda.

El a mai spus că PDL are datoria de a apăra societatea de încercările USL de a monopoliza puterea, inclusiv printr-o suspendare a preşedintelui, nu pentru că şeful statului ar fi încălcat Constituţia, ci pentru că o 'majoritate partizană doreşte acest lucru'.

”Vă reamintesc că şi în 2007 a fost la fel. A fost puci parlamentar. Eu cred că, dacă acest lucru se va întâmpla din nou, rezultatul va fi acelaşi din 2007', a completat Preda.

Europarlamentarul PDL a subliniat că este nevoie să se construiască un bloc parlamentar de dreapta. ”Alianţele electorale pe care le vom încheia, dacă le vom încheia, trebuie convenite la scară naţională pentru a constitui ulterior un bloc parlamentar puternic al dreptei democratice în România. Trebuie să opunem de aceea USL o Uniune Democrat Liberală. (...) În ultimele zile, am văzut cât de greu acceptă USL verdictul unei instanţe. Va trebui să îi avem lângă de noi pe toţi cei care cred în supremaţia legii, pe toţi cei care vor o politică fără corupţi şi suntem obligaţi să spunem, de acum, fără plagiatori', a afirmat Preda. În context, el a spus că unii dintre cei care cred în valorile democrat-liberale sunt 'bătrânul PNŢCD şi foarte tânărul partid Noua Republică'. 'Un prieten sincer al acestor valori este cu siguranţă fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu', a adăugat Preda.

UPDATE, ora 12.45: Raluca Turcan: PDL nu a sacrificat niciodată statul de drept şi nu a folosit instituţiile pentru bunul plac al corupţilor

Deputatul Raluca Turcan, care candidează la o funcţie de vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal, a afirmat, sâmbătă, la Convenţia Naţională Extraordinară, că obiectivul PDL trebuie să fie “captarea” oamenilor neafiliaţi politic şi înspăimântaţi de “abuzurile'' PSD.

''Obiectivul nostru trebuie să fie acela de a capta oamenii neafiliaţi politic, acei oameni înspăimântaţi azi de sarabanda abuzurilor PSD. Lor trebuie să ne adresăm. Trebuie să fim oneşti, să avem rezultate, soluţii şi să susţinem statul de drept şi să nu luptăm niciodată împotriva lui'', a afirmat Turcan.

Ea şi-a exprimat încrederea că PDL se poate relansa, în condiţiile în care are oameni ''foarte buni''.''Avem oameni foarte buni. Dacă am greşit şi când am greşit sunt convinsă că nu am făcut-o niciodată cu rea intenţie. (...) În loc de vorbe goale, ne-am asumat un sacrificiu politic dat de un gest de maximă responsabilitate pentru ţară în momente critice. Pentru preşedintele României, pentru preşedintele PDL, pentru fiecare membru al PDL obiectivul acelui sacrificiu a fost asigurarea stabilităţii economice a României. PDL nu a sacrificat niciodată statul de drept şi nu a folosit instituţiile pentru bunul plac al corupţilor'', a susţinut Turcan.

Deputatul PDL a făcut referire şi la ''abuzurile'' din ultimele zile ale Uniunii Social Liberale şi a apreciat, de asemenea, că premierul Victor Ponta ''l-a plagiat şi în comportament pe Adrian Năstase''. ''Oricine de bună credinţă, astăzi, priveşte comparativ PDL şi USL vede lesne că nu există un rău mai mare în societate decât PSD. (...) Se comportă şi acţionează după o strategie de ocupaţie politică sistematică a ţării. Nu interesează regulile, legile, instituţiile statului. Victor Ponta nu doar a plagiat, l-a plagiat şi în comportament pe Adrian Năstase, pentru că PSD nu are nicio limită în ilegalitate şi imoralitate'', a spus Raluca Turcan.

UPDATE, ora 12.23: Bănicioiu: Vasile Blaga este susținut de Elena Udrea

Concluzia care trebuie trasă după Convenţia PDL este că liderii acestui partid au decis “să ascundă mizeria sub preş”, Vasile Blaga ajungând să fie garantat şi susţinut la şefia partidului de Elena Udrea, în “aplauzele frenetice” ale unui partid 'care încă nu îşi recunoaşte greşelile, abuzurile şi hoţiile propriei guvernări”, consideră deputatul PSD Nicolae Bănicioiu.

Deputatul PSD susţine că ceea ce se vede astăzi la PDL este exclusiv impunerea unor oameni în funcţie, 'sub oblăduirea Elenei Udrea şi a lui Traian Băsescu, în speranţa că mizeria celor patru ani de guvernare poate fi ascunsă sub preşul ros pe la colţuri reprezentat de noua echipă de conducere'.

”Aşa cum lupul îşi schimbă părul, dar niciodată năravul, nici românii nu vor crede că sub Vasile Blaga şi Gheorghe Flutur pot creşte alţi politicieni. Mentalitatea nu se schimbă odată cu numele scoase în faţă. Pentru că, din spate scenei, tot Elena Udrea şi Traian Băsescu sunt cei care trag sforile', este de părere Bănicioiu.

În opinia sa, liderii de azi ai PDL vor 'intra în istorie' după alegerile parlamentare. “Românii s-au săturat de ei toţi, de minciunile, aroganţa şi dispreţul pe care acest partid le-a servit României în ultimii patru ani. Iar semnalul dat de întreaga ţară la alegerile locale din urmă cu câteva săptămâni va fi confirmat în toamnă, la alegerile generale, atunci când multe din aceste personaje vor intra, pe uşa din dos, e drept, în istoria neagră a României', a afirmat Nicolae Bănicioiu

UPDATE, ora 12.13: Blaga îi cere demisia lui Ponta

Candidatul PDL la șefia partidului, Vasile Blaga, a declarat sâmbătă la Convenția Națională Extraordinară a partidului că îi cere demisia premierului Victor Ponta pentru plagiatul evident și unui "copil de clasa a patra".

"La ce practici apelează USL pentru a-și salava președintele de furt, de plagiat? Un plagiat, despre acum putem vorbi clar, a fost dovedit de forul legitim din care fac parte academicieni. De fapt nici nu era necesar, până și un copil de clasa a 4-a, care a citit două pagini și vede că sunt identice, dar nu este vorba de două pagini, este vorba de 80 de pagini. Ce s-a gândit dl Ponta în situația asta? Să inventeze un nou Grăjdan și îl cheamă Pop. Pentru toate astea, noi azi îi cerem demisia lui Victor Ponta", a declarat Blaga în aplauzele delegaților, potrivit NewsIn.

Democrat-liberalul a adăugat că nu poate să găsească trei decizii luate de Guvernul Ponta care să fie benefice României, acest Executiv fiind unul caracterizat de "imaturitate și amatorism". "Democrația este amenințată de presiunile si demagogia stângii socialiste. Nu au nicio intenție de a-și face datoria față de țară. Tot ce vedem de câteva luni este imaturitate și amatorism, discurs populist, plagiat, minciuni, corupție. Stau și mă gândesc ce decizii majore a luat acest Guvern. Vă rog să mă credeți că nu găsesc trei decizii cu adevărat importante pentru țară. Victor Ponta și Guvernul USL nu scapă nicio ocazie pentru a discredita statul de drept", a precizat Blaga.

UPDATE, ora 12.07: Corina Crețu: PDL va rămâne același partid nereformat

Vicepreşedintele PSD Corina Creţu consideră că, indiferent de rezultatul alegerilor de sâmbătă, PDL va rămâne acelaşi partid nereformat, un partid care are de răspuns la multe nereguli din timpul guvernării sale.

”Reprezentanţii PDL se fac vinovaţi de distrugerea României. Peste 9 milioane de români trăiesc la limita sărăciei, din cauza guvernării PDL. De asemenea, PDL a blocat procesul de dezvoltare a României prin faptul că a promovat în funcţii de conducere persoane incompetente şi a protejat clientela de partid”, susţine Corina Creţu.

Conform vicepreşedintelui PSD, “acum, la convenţia de sâmbătă, PDL propune aceiaşi oameni în fruntea partidului, fapt care nu va produce nicio schimbare fundamentală”.

”PDL trebuie să răspundă de neregulile produse de foştii miniştri ai muncii din guvernele Boc şi Ungureanu, din cauza cărora România riscă să piardă 100 de milioane de euro în acest an şi alte 1,1 miliarde de euro în 2013, jaful de la Poşta Română, colapsul TVR, gravele abuzuri la ministerul Economiei şi exemplele pot continua”, este de părere social-democrata.

Europarlamentara apreciază că PDL nu a învăţat nimic nici din protestele din iarnă şi nici din 'înfrângerea zdrobitoare' de la alegerile locale şi riscă să aibă soarta PNŢCD.

UPDATE, ora 12.02: Cezar Preda: Se vor întoarce mulți în PDL după ce Vasile Blaga va deveni președinte

Democrat-liberalul Cezar Preda a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că este posibil ca mulţi dintre cei care au plecat din PDL să revină după ce Vasile Blaga va fi confirmat în funcţia de preşedinte al formaţiunii.

”Cei care pleacă sau au plecat din PDL caută motive care să le justifice plecarea. În niciun caz nu pleacă din cauza lui Vasile Blaga. Eu cred că se vor întoarce mulţi după ce Vasile Blaga va deveni preşedinte”, a precizat Cezar Preda.

El consideră că, la Convenţia PDL care se desfăşoară sâmbătă la Palatul Parlamentului, nu poate fi vorba de revenirea la putere a vechii gărzi a partidului.

”Nu este o revenire a vechii gărzi. M-am uitat pe candidaturi. Sunt oameni care au venit mai devreme în partid, sunt oameni care au venit când partidul era la putere. Astăzi se va realiza în partid un echilibru care va da la final unitate. Nu contează că eşti - vechi sau nou -, nu contează că eşti venit de la început sau mai târziu, important este să fim uniţi, ca să fim opoziţia la puterea actuală. Mai mult, nu cred că vor fi plecări spre Mihai-Răzvan Ungureanu sau alte formaţiuni de dreapta. Nouă ne-a părut rău de fiecare om care a plecat, nu cred că e momentul să pleci dintr-o cameră în alta pentru că este o casă singură, casa dreptei. Indiferent că te numeşti Noua Republică, indiferent că te numeşti ICCD, indiferent că te numeşti PDL, este casa dreptei, cea care se opune socialiştilor, a subliniat Cezar Preda.

UPDATE, ora 11.53: Blaga: Un obiectiv important este de a reconstrui relaţia dintre partidul nostru şi români

Candidatul la funcţia de preşedinte al PDL, Vasile Blaga, a afirmat sâmbătă, la Convenţia Naţională Extraordinară a partidului, că niciun membru al Biroului Permanent Naţional (BPN) nu va fi lipsit de responsabilitate, fiecare trebuind să răspundă pentru încrederea care i-a fost acordată.

”Niciun membru al viitorului BPN nu va fi lipsit de responsabilităţi de care va răspunde săptămânal. Fiecare va trebui să răspundă pentru încrederea pe care i-o acordaţi”, a spus Blaga.

Acesta a susţinut că departamentele vor fi 'inima' care va repune în funcţiune partidul, dar şi că toate deciziile vor fi luate în interiorul PDL, în urma unor dezbateri statutare, iar fiecare membru va trebui să respecte aceste hotărâri.De asemenea, candidatul la funcţia de preşedinte al PDL a precizat că unul dintre prim-vicepreşedinţi va avea drept primă sarcină constituirea Ligii aleşilor locali ai PDL.

Blaga a subliniat că diversitatea de opinie politică va fi încurajată în interiorul PDL şi descurajată în manifestările exterioare. “Un obiectiv important pe care îl propun este de a reconstrui relaţia dintre partidul nostru şi români, de a recâştiga încrederea românilor în PDL printr-o mai bună comunicare”, a afirmat Blaga.

UPDATE. 11.42: Boc: E momentul să alegem o conducere care să obțină un bun rezultat la Parlamentare

Preşedintele demisionar al PDL, Emil Boc, a făcut sâmbătă, în deschiderea lucrărilor Convenţiei Naţionale Extraordinare a partidului, un scurt bilanţ al perioadei guvernării democrat-liberale din perioada crizei, a punctat faptul că deşi scorul obţinut la locale a fost apropiat de ţinta propusă, gestul demisiei se impunea şi a menţionat ca principal obiectiv al noii conduceri obţinerea celui mai bun scor cu putinţă la alegerile parlamentare.

”De ce Convenţie Naţională Extraordinară? Această Convenţie este produsul asumării politice a preşedintelui PDL şi a Biroului Permanent Naţional cu privire la rezultatul alegerilor locale din 10 iunie 2012. PDL şi-a propus să obţină un scor de 25%, rezultatul a fost de 23%. Deci, la prima vedere, rezultatul a fost foarte aproape de cel propus. Totuşi, având în vedere că în această competiţie am pierdut importante consilii judeţene şi reşedinţe de judeţ, preşedintele PDL şi BPN au luat decizia de a-şi suma răspunderea politică şi a demisiona. (...) Consider acest gest politic de asumare a răspunderii ca pe unul normal. Este un moment în care să desemnăm o nouă echipă de conducere, care să obţină cel mai bun rezultat cu putinţă la alegerile parlamentare de la finalul acestui an”, a declarat preşedintele demisionar al PDL.

Emil Boc a evidenţiat şi costul politic plătit de PDL în parteneriat cu preşedintele Traian Băsescu, menţionând în acest sens măsurile de austeritate şi reformele structurale asumate de guvernările democrat-liberale din domenii ca educaţie, sănătate, piaţa muncii.

”PDL şi-a asumat aceste lucruri şi ceea ce pe termen scurt a fost un dezavantaj trebuie transformat într-un avantaj pe termen mediu şi lung. (...) Nu înseamnă că tot ce am făcut a fost fără greşeală, dar atunci când eşti pe front la război nu poţi să ai întotdeauna ţinuta perfectă. În război ai în faţă inamicul, criza care s-a abătut asupra României şi asupra întregii lumi”, a afirmat el.

Boc a susţinut că românilor trebuie să li se reamintească derapajele de la democraţie produse între 2000-2004, derapaje care, în opinia sa, se produc şi astăzi şi a spus că Guvernul Ponta nu a pus în practică nimic din ceea ce a promis când USL era în opoziţie.

”Uitaţi-vă la guvernarea Ponta. Niciuna din deciziile economice pe care le-au promis când erau în opoziţie nu le-au respectat. (...) Şi-au dat măsura populismului acum, când sunt la guvernare', a mai declarat preşedintele demisionar al PDL. mEmil Boc a încheiat mulţumind echipei cu care a colaborat în aceşti ani şi a urat succes noii conduceri care urmează să fie aleasă în cadrul CNE.

Lucrările Convenţiei Naţionale Extraordinare a PDL au început sâmbătă, la Palatul Parlamentului, cu intonarea imnului partidului, 'Verde înrourat', şi a Imnului naţional, 1.214 de delegaţi prezenţi, din peste 1.460 înregistraţi, urmând să aleagă noua conducere a partidului.

În deschiderea lucrărilor, Gheorghe Albu, preşedintele Comisiei Naţionale de Organizare a CNE, a prezentat delegaţilor desfăşurătorul evenimentului şi a supus la vot ordinea de zi anunţată.Discursul de deschidere a CNE este susţinut de preşedintele demisionar al PDL, Emil Boc. La şefia PDL există o singură candidatură, cea a senatorului Vasile Blaga, care se va prezenta în faţa colegilor de partid cu moţiunea 'PDL: Pentru o societate dreaptă'.

Deputatul Victor Boiangiu s-a rănit la cap sâmbătă, în sala A. I. Cuza de la Palatul Parlamentului, înainte de deschiderea Convenţiei Naţionale Extraordinare a PDL. Boiangiu s-a împiedicat de un cablu, a căzut şi s-a lovit cu capul de un corp dur, impact în urma căruia a suferit o plagă deschisă la frunte.

Incidentul a avut loc în timp ce deputatul discuta cu colega sa de partid Raluca Turcan. Turcan a fost prima care i-a sărit în ajutor, l-a ajutat să se ridice, să-şi pună o batistă la fruntea sângerândă şi l-a condus în afara sălii, pe hol, în aşteptarea unui echipaj SMURD care îi va acorda îngrijiri medicale.

Vasile Blaga, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al PDL, a prezentat moţiunea pentru şefia partidului.

"Am decis să candidez la funcţia de preşedinte al PDL. Mă cunoaşteţi bine, nu sunt omul cuvintelor înflorite. Aşa că am să vă spun direct cum văd eu partidul şi viitorul său. Vă mărturisesc că este o mare onoare să candidez la funcţia de preşedinte al PDL, dar şi o mare responsabilitate. Candidez pentru că vreau un PDL unit, solidar, puternic, ataşat valorilor şi principiilor de centru-dreapta pe care şi le asumă. Mă prezint în faţa PDL cu moţiunea "PDL pentru o societate dreaptă", a spus Blaga.

Citește și: 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639569-08-21

TAGURI: Convenția Națională Extraordinară a PDL, Sala palatului

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PONTA PLAGIOATORUL
30 Iun 2012

Ponta acest criminal moral al lui Panait, acest comunist odios iesit la lumina datorita polipului extirpat din Iliescu, care l-a sustinut pe Mang alt plagiator si un incult, acest arogant care acum si-a comandat elicopter, vila cu maxim lux, limuzina blindata si cate alte mofturi de parvenit este si un mare mare plagiator! Jumatate din teza de doctorat este furata ca la drumul mareeeeeeeeeee!!!!! PONTA ESTE PLAGIATOR! ESTE UN FALS INTELECTUAL! Acesta este PREMIERUL ROMANIEI- un fals, un hot, un parvenit, un inchipuit! Rusine Ponta. Demisiaaaaaaaaaaaa! Ne faci de ras!!! Ponta PALGIATOR SEF!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rusineeeeeeeeee! Huooooo ciumei USL! Astia sunt comunistii cu diplome false! Ponta este autorul cimei in cazul Panait, la ordinul lui Nastase!!! Ponta este un pericol ptr tara! Romani treziti-va!
PONTA PLAGIOATORUL
30 Iun 2012

Ciuma U S L trebuie nimicita pana nu se extinde ca ciupercile otravitoare peste tara! Ciuma U S L trebuie bagata urgent la puscarie, incarcetari toti baronii P S D Ponta, Sova, Ilici, Hrebe, Nastase...si toti ceilalti care acum distrug tara, trebuie urgent judecati si bagati la ocna in lanturi. Coima U S L si clica bolsevica vrea dictatura, partid unic! De asta P S D -istii au asimilat P N L -ul de asta vor sa desfiinteze opozitia...... Ponta este un procuror anonim, cu diplome false, dar periculos, a distrus Turceniul cu Sova, a incasat 8 milioane de euro pentru mizeriile facute acolo, Ponta a fost autorul moral in crima Panait, dosarul a fost " aranjat" de Nastase ca Ponta sa nu intre la puscarie. Acum Ponta trebuie sa-l urmeze pe mafiotul Nastase, la carceraaaaaa!
CIUMA U S L
01 Iul 2012

Asa este, ciuma U S L ne face de ras, ne trimite in trecut! La puscarie cu toata ciuma USL! Ponta si Sova au regizat totul, la puscarie si cu ei. Sunt mafiotii nr 1 din tara asta. Atentie la ei doi!!! Mareeee atentie va rog la acesti nenorociti care au dat cel mai mare boom cu Turceniul de unde au incasat cate 8 milioaneeeeee d euroooo de fiecare!!!! Ancheta urgent si la carcera cu ponta si sova. Ponta este si autorul din uimbra in cazul de crima Panait!!!!
U DREA,FARA EGAL
01 Iul 2012

A ataca pe Elena Udrea cu tot felul de ineptii, vorbe aruncate fara fundament, barfe de genul " baba de la partetul blocului" nu inseamna decat slabiciune, invidie, neputinta, frustrari, saracie, uratenie, teama de ea.....la toti cei care o ataca! Nici doctorul nu mai poate trata astfel de indivizi odiosi.
ANTIBASESCU
02 Iul 2012

maimutelor oranjate.. stati linistiti.. basescu al vostru si cu...vele lui udrea, anstase, ritzi, eba, umflata de fi sa vor fi in scurt timp in puscarie.. voi jegurile basesite sunteti morti pt ca in tara asta nu mai reprezentati NIMIC.. alegerile locale v au demonstrat asta.. sunteti ZERO barat.. pana in toamna pdl ul vostru si al lui basescu nu va mai exista.. realitatea asta este.. ati pierdut alegerile jegurilor penale, nu mai insemnati nimic pt poporul asta, nimeni nu va mai vrea in tara asta.. sunteti disperati, basecu al vostru va fi in puscarie in scurt timp..
Random imageUltimele stiri

Apa Nova