2018-07-16 11:59


PDL, la judecata de apoi

 |  21:00
PDL, la judecata de apoi

Demisiile şi reproşurile dure au curs lanţ la Colegiul Director PDL de ieri. Gheorghe Ştefan, Ioan Oltean, Elena Udrea alături de alţi câţiva membri ai Biroului Permanent Naţional al PDL şi-au anunţat depunerea mandatelor. Liderii din teritoriu au cerut schimbarea întregii conduceri centrale a partidului, solicitând o conducere interimară.

Situaţia a fost atât de tensionată încât Paleologu a părăsit şedinţa, iar Roberta Anastase a fost jignită de colegii de partid. Pe holurile Parlamentului circula zvonul că s-a pus problema demiterii lui Emil Boc din funcţia de preşedinte al PDL şi a înlocuirii lui cu Vasile Blaga. Liderii democrat-liberali au ajuns până la urmă la concluzia că soluţia cea mai bună trebuie să fie o conducere interimară.

Gheorghe Ştefan a anunţat, joi, la începutul şedinţei Colegiului Naţional Director al PDL, că îşi depune mandatul de vicepreşedinte al formaţiunii şi a propus o conducere interimară care să fie formată în principal din parlamentari de Bucureşti, mai aproape de “centru”.

La rândul său, Gheorghe Flutur a specificat că ar fi oportun ca tot BPN să demisioneze. În debutul reuniunii, preşedintele PDL, Emil Boc, a făcut o scurtă prezentare a rezultatelor alegerilor şi le-a propus colegilor săi să avanseze soluţii, cea enunţată de liderul democrat-liberal fiind aceea a organizării unui congres extraordinar. Întrebat dacă se confirmă vreuna din propuneri, Vasile Blaga, preşedintele Senatului, care a ieşit pentru scurt timp din sala unde se desfăşura CND, a spus: “Suntem la începutul discuţiilor”.

Roberta, jignită de colegi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a fost jignit de liderul PDL Mureş, deputatul Dorin Florea, care i-a spus: “Te crezi la discotecă­? Te-am pus la Parlament să numeri bilele, nu să îţi baţi joc!” După jumătate de oră,  Florea a anunţat că demisionează din funcţia de vicepreşedinte PDL.

Paleologu a părăsit şedinţa

Ulterior, Toader Paleologu a părăsit lucrările Colegiului Naţional Director al Partidului Democrat Liberal de la Palatul Parlamentului. Întrebat dacă pleacă pentru că s-a supărat, Toader Paleologu a răspuns: “Nu. Am o treabă. Am un curs”. El a precizat că nu a demisionat din PDL. “Sunt unul dintre cei care au avut un rezultat care pe mine nu mă satisface”, a adăugat Toader Paleologu, care a fost candidatul PDL la funcţia de primar al sectorului 1 din Capitală.

Conducere flexibilă

Liderul Organizaţiei PDL Neamţ, Gheorghe Ştefan, a afirmat că trebuie aleasă o conducere interimară a partidului mult mai flexibilă, în jur de 20 de persoane, care să se ocupe de organizarea alegerilor parlamentare din toamnă. Potrivit liderului PDL Neamţ, ar fi întrunite condiţiile pentru dizolvarea Biroului Permanent Naţional şi convocarea Consiliului Naţional de Coordonare, având în vedere că statutul partidului prevede că, dacă jumătate plus unu din membrii BPN îşi depun mandatul, atunci forul de conducere este dizolvat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-19

TAGURI: pdl, judecata de apoi, teodor paleologu

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova