2018-12-14 21:29


PDL nu îl vrea şef pe MRU

 |  21:00
PDL nu îl vrea şef pe MRU

Democrat-liberalii îşi vor alege noua conducere pe 30 iunie, în cursa pentru şefia partidului fiind vehiculat şi numele lui Mihai Răzvan Ungureanu. Doar că fostul premier nu este agreat de lideri ca Vasile Blaga, Roberta Anastase, Theodor Stolojan sau Gheorghe Ştefan.

Favorit porneşte Vasile Blaga, dar şi-au anunţat candidatura şi oameni din aripa intelectuală, Cristian Preda fiind unul dintre ei. Totodată, Blaga a dat de înţeles ieri că MRU nu este o soluţie, spunând că orice poate candida la şefia PDL dacă este membru PDL.

Luptă aprigă

Lupta pentru funcţia supremă în partid se anunţă una aprigă, după ce oameni din fosta gardă PDL au anunţat că nu mai vor funcţii de vârf în partid, iar intenţia lui Preda de a candida stârneşte controverse. Prigoană a anunţat că ar pleca din partid dacă Preda candidează. La Consiliul Naţional de Coordonare al PDL se va hotărî şi un termen-limită pentru cei care vor să îşi depună candidaturile pentru funcţia supremă în partid. O şansă în plus pentru MRU este şi derogarea vechimii în partid, pentru cei care vor să îi ia locul lui Emil Boc. Singura problemă este că  fostul premier nu are carnet de membru PDL, fiind puţin probabil să se înscrie în partid foarte repede. Derogarea a fost cerută de Cristian Preda, cel care a anunţat că va candida la şefia partidului. Dar chiar dacă Ungureanu ar obţine carnet de membru PDL, nu are susţinători în partid.

Stolojan atacă

Eurodeputatul PDL Theodor Stolojan a fost tranşant cu privire la candidatura lui MRU, spunând că fostul premier poate ajunge lider al partidului, dar nu acum, întrucât în fruntea partidului trebuie să vină o persoană cu credibilitate care să fie legitimat drept şef de partid. „Nu poţi avea pretenţia de a deveni lider al unui partid fără ca oamenii din partid să te cunoască. Domnul Răzvan Ungureanu trebuie să se decidă ce doreşte să facă. Este binevenit oricând în PDL sau făcând ce a anunţat dânsul că vrea să facă - o formaţiune civică - şi eu cred că are toate şansele să ajungă lider al Partidului Democrat Liberal, însă trebuie un anumit timp în care să fie alături de PDL în această luptă de Opoziţie”, a explicat europarlamentarul.

Întrucât PDL este acum în Opoziţie, Stolojan consideră că este nevoie de o conducere care să lupte 24 de ore din 24 pentru partid, şi nu care să vină din când în când, catalogându-i pe aceştia drept „lideri navetişti”.

Roberta Anastase a declarat cu privire la candidatura lui MRU că posibilitatea nu este realistă, deoarece Ungureanu nu este membru PDL. Pe de altă parte, Vasile Blaga a evitat să dea un răspuns clar cu privire la candidatura sa, încă de săptămâna trecută, spunând doar că nu exclude nici pe departe candidatura lui pentru şefia partidului.

Nici Pinalti nu îl vrea şef pe MRU

Gheorghe Ştefan, primarul de la Piatra Neamţ, a declarat, pentru cotidianul PUTEREA, că nici el nu îl vede şef de partid pe Mihai Răzvan Ungureanu. „Nu îl văd şef de partid pe Ungureanu, cel puţin nu acum. Nu ştiu ce o fi mai târziu”, a replicat Ştefan. Totodată, acesta a menţionat că nu are un favorit pentru funcţia de preşedinte de partid, spunând că îl va susţine pe cel mai bun. Primarul a anunţat că nu va mai candida pentru vreo funcţie de conducere în partid. La fel şi Emil Boc sau Roberta Anastase.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-15

TAGURI: PDL, alegeri partid, MRU, CNC, Vasile_Blaga
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...