2017-01-22 14:19

POLITICA


PDL s-a cam săturat de Emil Boc

 |  21:00
PDL s-a cam săturat de Emil Boc

Şedinţă cu scântei marţi seară la PDL. Reîntorşi din vacanţă, parlamentarii acestui partid s-au adunat la ceas de seară pentru a-i cere socoteală liderului PDL.

Premierul Emil Boc este acuzat de colegii săi de partid că nu dă nici un fel de semn de control faţă de situaţia economico-socială, ba chiar şi cea politică prin care trece România. În cadrul unei întâlniri a parlamentarilor PDL cu liderii partidului, ce s-a desfăşurat marţi seară, mai multe voci democrat-liberale i-au cerut premierului Boc să facă un pas înapoi. Surse din PDL, citate de HotNews, susţin că Cezar Preda ar fi spus că remanierea guvernamentală nu este suficientă în acest moment şi că partidul se află într-o situaţie foarte delicată, astfel încât se impun măsuri radicale. Un alt lider PDL, Vasile Blaga, a sugerat chiar şi o înlocuire de premier. „M-am săturat de lozinci, cu calmul ajungem în iad. Dacă ştiţi ce trebuie făcut, spuneţi-ne şi nouă pentru că noi nu ştim. Partidul nu moare fără Blaga sau Boc“, i-ar fi spus Vasile Blaga premierului, potrivit aceleiaşi surse. Foarte supărată s-a arătat şi soţia purtătorului de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, deputatul Raluca Turcan. „Până în momentul de faţă, partidul a fost condus mai mult de evenimente politice. Vă aflaţi în faţa grupurilor parlamentare şi aveţi obligaţia să ne spuneţi transparent şi onest ce decizii vreţi să luaţi pentru partid, cu subiect şi predicat, nu să comunicaţi  misterios cu aer de James Bond“, a cerut deputatul Raluca Turcan. 

Premierul Emil Boc a îndemnat la calm şi a cerut un răgaz de timp. Potrivit surselor citate de HotNews, Emil Boc le-ar fi cerut parlamentarilor să aibă încredere în el şi în preşedintele Băsescu şi a argumentat că „ştiu ce trebuie făcut, dar nu pot comunica deciziile decât după publicarea motivării deciziei Curţii Constituţionale legate de comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale“. „Mai este nevoie de câteva piese de puzzle şi vă vom comunica şi eu, şi preşedintele ce urmează să facem în continuare“, ar fi spus Boc.

Se cere un premier nou

Ministrul Elena Udrea a publicat ieri pe blogul personal un text în care vorbeşte despre şedinţa tensionată de marţi seară. În finalul textului, Udrea lasă să se înţeleagă că ar fi nevoie de un premier nou. „Este nevoie de un drum nou, pe care să pornim în forţă”, scrie vicepreşedintele PDL. Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat miercuri, la RFI, că pentru depăşirea actualei crize socio-politice în care se găsesc PDL şi Guvernul, trebuie găsit „urgent” un premier independent. „Observ că nimeni n-are curajul să spună public ce reproşuri are să-i facă lui Emil Boc şi se discută doar în spatele uşilor închise, se transmit pe surse informaţii şi înţeleg că nu au curajul să-i spună lui Emil Boc că nu-l mai susţin”, a afirmat europarlamentarul PDL. Preda a subliniat că în procesul de găsire a unui prim-ministru independent trebuie să fie implicat preşedintele, „ca mediator”. 

Un liberal a trecut la PDL

Conducerea Camerei Deputaţilor a luat act, miercuri, de demisia din grupul parlamentar PNL a deputatului Nicolae Jolţa şi înscrierea acestuia în grupul PDL. Nicolae Jolţa a solicitat Biroului Permanent ca la prima şedinţă de plen a Camerei să fie anunţată opţiunea sa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-18

TAGURI: PDL, guvern, emil boc, premier, remaniereComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BIANCA
02 Feb 2012

nu neaparat ca s-au saturat, dar orice inceput are si un sfarsit..asa ca boc o sa trebuiasca sa plece. Asta e
MARIA
02 Feb 2012

era si timpul ca emil boc sa plece din pdl, orice trebuie sa se mai si terminie...foarte bine.
BEA
02 Feb 2012

in orice te saturi si acum avenit randul celor de la pdl sa se sature de boc, ce sa facem acum..fieare pleca odata si odata.
ANAA
02 Feb 2012

ca orice, totul o sa ajunga la saturatie..stiam chestia asta..nu este nimic tot raul spre bine
SAMI
02 Feb 2012

normal ca v-ati saturat, ca asa este peste tot, cum nu mai merg lucrurile gata incep sa apara cerrturi.asta e.tot raul spre bine.
UNGURU
03 Feb 2012

Normal ca ii supara adevarul, cat timp au job part-time, bine platit de USL, nu se vor duce niciodata acasa!
GOGU
03 Feb 2012

In strada sunt destui oameni nemultumiti, dar pe langa ei sa nu se mai infiltreze oamenii platiti de USL si sa faca politica, sa se duca la munca!!
ANDERSON
03 Feb 2012

Doamna Udrea, are dreptate cand le spune oamenilor care fac politica sa mearga la munca si sa ii lase pe cei cu nemultimiri in pace, pentru ca se incearca gasirea unei solutii la toate problemele lor..
MITICA
03 Feb 2012

PNL si PSD ar trebui sa faca si altceva pentru tara asta in afara de a face greva in parlament si a-si trimite oamenii in strada, pentru a face politica! Rusine sa va fie, mergeti si cautati-va o alta ocupatie!!
GEORGICA
03 Feb 2012

Rusine sa va fie USL, va platiti oamenii si ii infiltrati printre saracii oameni nemultumiti pentru a face politica. Nu mai incercati sa ii manipulati si mergeti la munca pentru a va ocupa timpul, ca sunteti buni doar in a face rau acestei tari si greva in parlament!!
PETRICA
03 Feb 2012

Ce cred USL ca vor face daca intra la putere, nu au nici un plan pentru a scoate Romania din criza si pentru viitorul tarii, ei vor sa urce la putere prin manipulare si prin violenta. Ne-am saturat de teatrul jucat de ei si de toate injuriile aduse guvernului si a presedintelui. Sa mearga sa-si caute o ocupatie, daca nu au una..

Adauga un comentariu

Random image