2018-07-18 23:30


PDL se plânge penal de USL

 |  20:34
PDL se plânge penal de USL

Ziua de ieri a fost marcată de plângeri penale, acuzaţii şi incidente în secţiile de vot. Elena Udrea a vrut să interzică accesul presei după ora 21.00 în secţiile de votare, dar cererea i-a fost respinsă. PDL a depus plângere împotriva lui Robert Negoiţă, pe motiv că a „încălcat  flagrant legislaţia eletorală”. Totodată, Onţanu a trimis SMS celor din presă în care anunţa că nu îi aparţine campania de dezinformare prin care într-un mesaj scris cere votanţilor să voteze echipa de consilieri PDL.

În prima parte a zilei, PDL a anunţat prin vocea lui Traian Ungureanu că a depus plângere penală împotriva candidatului USL la sectorul 3, deoarece şi-a continuat ilegal campania electorală şi sâmbătă, deşi termenul-limită al campaniei a fost 7 iunie. Ungureanu a prezentat o pungă cu însemnele USL care conţinea o pereche de pantofi sport, o brăţară din plastic şi un ceas de perete toate inscripţionate cu un mesaj de campanie ce aparţinea lui Robert Negoiţă. El a precizat că pachetele promoţionale erau trimise printr-o firmă de curierat care are adresa poştală la Rin Hotel, hotel deţinut de Negoiţă.

Încidentele de la secţiile de vot

Bucureştenii s-au mobilizat pentru alegeri, cei mai harnici fiind cei din sectorul 1. Cu toate acestea, incidentele nu au lipsit. La secţia 391 de la Şcoala nr. 80 din sectorul 3, votarea a fost suspendată mai mult de o oră, după ce preşedintele Comisiei de votare a surprins un membru al comisiei cu mai multe buletine de vot asupra sa.

În urma cercetărilor s-a constatat că buletinele găsite la membrul comisiei nu erau ştampilate, fiind primite de la membrii biroului de votare pentru a le distribui alegătorilor. Apoi, la Secţia 61 de la Liceul “Virgil Madgearu” din sectorul 1 procesul de votare a fost suspendat temporar, deoarece lipsea o ştampilă de vot, însă votarea a fost reluată la ora 15.25 cu o altă ştampilă, fiind în continuare căutată ştampila lipsă.

Leşinuri la comisii

Au existat şi câteva incidente medicale: doi membri din două comisii de vot au leşinat, dar procesul de vot nu a fost oprit. Primul caz a fost la o secţie din incinta Şcolii nr. 194 din Capitală, cel în cauză fiind transportat la Spitalul Bagdasar, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru. Potrivit acestuia, un incident similar s-a înregistrat şi la secţia de votare din incinta Şcolii nr. 249 din Capitală, unde un membru al comisiei a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar la fel, votarea nu a fost oprită.

Au existat şi incidente minore, la secţia 1.124 din sectorul 6, unde o bătrână a încercat ştampila de mai multe ori, inclusiv pe spatele buletinelor de vot. Elena Udrea a vrut să interzică accesul presei după ora 21.00 în secţiile de votare, când se încheie votul, scopul fiind de nu permite reprezentanţilor mass-media români şi străini să participe la deschiderea urnelor şi numărarea voturilor. Ulterior, cerea a fost retrasă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-03

TAGURI: PDL, USL, ALEGERI LOCALE 2012, Negoiţă, Bucuresti,

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova