2017-01-23 16:36


PDL se rupe iar Băsescu îşi face alt partid. Ce-ar putea aduce Congresul democrat-liberalilor?

 |  19:14
PDL se rupe iar Băsescu îşi face alt partid. Ce-ar putea aduce Congresul democrat-liberalilor?

Mircea Geoană a vorbit de curând despre apariţiape scena politică a unui nou partid de centru-dreapta, care îşi va face loc înviaţa noastră după Congresul de pe 14 mai al PDL. Mai multe surse politicesusţin că PDL se va rupe după alegerile interne, iar o mare parte dintredemocrat-liberali vor emigra către un nou partid pe care îl vor moşi TraianBăsescu şi Sebastian Lăzăroiu.

Surse politice au precizat pentru “Puterea”că Traian Băsescu are de gând să-şi facă un nou partid, iar mare parte dintremembri acestuia vor fi aleşi dintre actualii democrat-liberali. Primul pas afost făcut de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, care a cerut înregistrarea laOSIM a mărcii “Mişcarea populară”. Al doilea pas a fost plecarea lui SebastianLăzăroiu de la Cotroceni care se va ocupa de închegarea noi formaţiuni politicepe care să o arunce în luptă chiar la alegerile parlamentare din 2012. PreşedinteleSenatului, Mircea Geoană, şi-a exprimat marţi seară convingerea că dupăalegerile din interiorul PDL va apărea pe scena politică un nou partid decentru-dreapta, la care ar urma să contribuie şi Sebastian Lăzăroiu. Geoană asusţinut că intenţia PDL ar fi ca, la următoarele alegeri, să împiedice USL săcâştige cu 50% plus unu din voturi. În acest sens, el a precizat că actuala Puterear urma să promoveze scăderea la 3% a pragului electoral, pentru a rupe dinelectoratul USL şi, în acelaşi scop, înfiinţarea unei noi formaţiuni politice.“Sunt absolut convins că după 14-15 mai, după convenţia PDL, o să apară un noupartid de centru-dreapta, pentru că ei brevetează o metodă, mă refer la creareaPLD-ului, şi o perfecţionează acum. Vă garantez că mai apare un partid pecentru-dreapta după alegerile de la PDL”, a spus preşedintele Senatului, laAntena 3. “Domnul Lăzăroiu cumva s-a dus să pregătească noua formaţiune? Hai săfim puţin serioşi! Suntem copii?”, a completat Geoană.

Anastase, Oltean şi Turcan vor funcţii de conducere

Între timp alegerile interne din PDL auintrat în linie dreaptă. Astăzi este ultima zi în care doritorii de funcţii deconducere, altele decât cea de preşedinte, îşi mai pot depune candidaturile.Liderii democrat-liberali lasă impresia că încă se mai gândesc în timp ce vicepreşedintelePDL, Valeriu Stoica şi europarlamentarul Cristian Preda au spus răspicat că nuîşi doresc astfel de funcţii. Stoica a declarat că a avut “onoarea” de a fiinvitat de Emil Boc să candideze în echipa sa pentru una din funcţiile de lavârful ierarhiei partidului, dar a refuzat preferând să se ocupe exclusiv deInstitutul de Studii Populare al cărui preşedinte este. Cristian Preda arefuzat şi el să-şi depună candidatura la o funcţie în Biroul Permanent Naţionalsau în comisiile de specialitate ale PDL, susţinând că poate fi util partiduluifără să deţină vreo poziţie de conducere. El s-a hotărât ca pentru preşedinţiapartidului să-l susţină pe Theodor Paleologu. Actualii vicepreşedinţi ai PDL,Raluca Turcan şi Ioan Oltean, ca şi preşedintele Camerei Deputaţilor RobertaAnastase, au de gând să intre în competiţie. Raluca Turcan ia în calcul ocandidatură pentru postul de vicepreşedinte, acesta fiind singura funcţie careo interesează, însă se pare că nu a luat încă o decizie finală asupra acesteichestiuni. Un post similar îl vizează şi Ioan Oltean. Pe de altă parte, esteposibil ca acesta să-şi asume şio candidatură pentru unul dintre celepatru posturi de prim-vicepreşedinţi, variantă ce este însă mult mai puţinprobabilă. Şi pe Roberta Anastase o bate gândul să candideze pentru un post devicepreşedinte. “Mă gândesc încă dacă să candidez sau nu, trebuie să am învedere cât timp voi aloca activităţii de la centru, din Bucureşti, şi cât măvoi dedica activităţii din Prahova, mai ales că ne aşteaptă bătălii electoralefoarte serioase”, a spus Anastase.

Acuzaţiilenu s-au oprit

Bătălia dintre taberele Boc şi Blaga merge şiea mai departe, iar susţinătorii celor doi candidaţi nu mai contenesc cu acuzaţiile.Raluca Turcan, susţinătoare a lui Boc, a scris pe blogul său că unii dintresusţinătorii lui Vasile Blaga la şefia partidului au recurs la atacuri lapersoană în cadrul competiţiei interne şi au “aruncat cu noroi”. Ea a maiarătat că un război al replicilor incorecte poate duceîn plan secundsubiectul modernizării PDL, în cadrul dezbaterii interne din partid prilejuităde alegerile programate pentru 14-15 mai. Din acest motiv, vicepreşedintele PDLrecomandă colegilor săi de partid moderaţie astfel încât partidul să nu capeteimaginea de partid măcinat de disensiuni personale. “Depinde de grija tuturorcolegilor din PDL, dacă din această campanie internă rezultă o imagineconsolidată pentru partid sau rămâne impresia de război personal şi de luptă cunoroi”, a mai scris Turcan.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-07-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARINEL
05 Mai 2011

mare branza,schimbi un c*cat cu o balega mare branza,sa vedeti ce si-o iau in bot pe 8 mai la baia mare,nu mai are nimeni incredere in ei,glina este a lor.
Random image