2017-01-22 01:51

POLITICA


PDL şi UNPR, tratative pentru alianţă

 |  19:28
PDL şi UNPR, tratative pentru alianţă

Liderii PDL şi cei ai UNPR au avut ieri o primă negociere politică pentru formarea unei alianţe politice în vederea alegerilor locale şi parlamentare de anul acesta.

Guvernul României a fost ieri după-amiază gazda unor negocieri între PDL şi UNPR. Liderii celor două formaţiuni au pus la cale înfiinţarea unei alianţe politice pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an. O colaborare sub forma unui acord de non-combat va exista - potrivit informaţiilor obţinute de ziarul nostru - şi pentru alegerile locale programate să aibă loc în luna iunie. „O alianţă electorală este dorită foarte clar de ambele partide”, ne-a declarat ieri unul dintre liderii UNPR, sub protecţia anonimatului. Acesta ne-a explicat că pentru alegerile locale din iunie nu mai este timp de parafare la tribunal a unei noi structuri politice, motiv pentru care în bătălia electorală se va intra doar cu un acord politic de tip „gentlemen’s agreement”. Mai clar, se urmăreşte stabilirea unor candidaţi unici pentru funcţiile de primar, mai ales în localităţile unde actualul edil este cotat cu şanse mari la recâştigarea mandatului. „Spre exemplu, la Slatina sau la Braşov, acolo unde PDL deţine funcţia de primar, şi are şanse bune pentru a câştiga din nou, noi, cei de la UNPR, nu vom depune candidaturi. La fel, invers, în Călăraşi sau Deva, unde noi avem prima şansă, PDL nu va arunca în luptă alţi candidaţi”, ne-a mai explicat sursa citată. Discuţiile de ieri urmau să găsească o soluţie pentru stabilirea numărului de consilieri pe care partidul ce va desemna candidatul comun la funcţia de primar va trebui să-l primească pe listă de la celălalt partid.

Surse din ambele partide ne-au declarat că pentru alegerile parlamentare din toamnă se pregăteşte formarea unei alianţe politice. Numele probabil al acesteia va fi Mişcarea Populară, deşi, potrivit unor surse din UNPR, „numele nu este bătut în cuie, ne mai gândim şi la alte variante”. Negocierile pe tema alianţei politice vor continua şi în zilele următoare, fiindcă cei de la UNPR au intrat în discuţii cu o solicitare maximală - 25% dintre candidaţi eligibili să fie daţi de partidul lui Oprea - condiţie considerată de liderii PDL drept „greu de realizat”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-06

TAGURI: alegeri 2012, miscarea populara, liste comune, PDL, UNPRComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image