2017-01-17 11:29

POLITICA


PDL zboară cu taxi-avionul de lux

 |  21:00
PDL zboară cu taxi-avionul de lux

Echipa de conducere a PDL, în frunte cu Emil Boc, Elena Udrea şi Roberta Anastase, a fost săptămâna trecută la Marsilia pentru a participa la Congresul Partidului Popular European. Pentru deplasare, liderii partidului au închiriat un taxi-avion de lux, a cărui oră de zbor pleacă de la 3.000 de euro.

Opt lideri ai PDL au zburat săptămâna trecută la Marsilia, acolo unde s-a desfăşurat Congresul PPE. Pentru deplasare, democrat-liberalii conduşi de Emil Boc nu au folosit serviciile unei curse regulate de linie către Franţa, ci pe cea a unei companii private de aero-taxi. Din informaţiile pe care le deţinem, cursa s-a efectuat cu o aeronavă a companiei Alfa Air, care oferă servicii VIP de transport aerian. După cum se poate vedea şi din imaginile alăturate, aeronava BAe 146-200 este echipată la cele mai înalte standarde de confort, clienţii fiind serviţi, între altele, cu şampanie. Potrivit oficialilor Alfa Air, ora de zbor pleacă de la 3.000 de euro. Aceştia nu au dorit să confirme existenţa unei curse aeriene speciale având la bord echipa de conducere a PDL, în frunte cu Emil Boc. „Şi dacă aş şti nu v-aş putea spune, fiind vorba de confidenţialitatea serviciilor pe care noi le oferim”, ne-a declarat unul dintre oficialii companiei Alfa Air.

Tăcerea e de aur

Am solicitat vineri informaţii pe această temă de la Biroul de Presă al Guvernului, care ne-a transmis următoarele: „Premierul Emil Boc a participat la Summitul Partidului Popular European, la Marsilia, în calitate de preşedinte al PDL, iar costurile deplasării nu au fost suportate din fonduri guvernamentale. Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să vă adresaţi biroului de presă al Partidului Democrat Liberal”. La Biroul de Presă, însă, tăcere. Sever Voinescu se întorcea ieri dintr-o deplasare în Statele Unite şi nu era la curent cu informaţii pe această temă, motiv pentru care ne-a invitat să luăm legătură cu secretarul general al partidului, Ioan Oltean. „Nu m-am ocupat eu de această chestiune. Nu vă pot da nici un fel de informaţii. Cel care se ocupă cu asta e Sorin Frunzăverde, responsabil cu relaţiile internaţionale”, ne-a transmis Ioan Oltean. Greu de crezut că secretarul general al partidului nu are cunoştinţă despre o factură în valoare de zeci de mii de euro plătită pentru deplasarea unei echipe a conducerii PDL. „Vă rog să mă credeţi că nu am informaţii”, răspunde nervos Oltean.

Roberta Anastase: „Nu ştiu cu ce am zburat”

Pentru că responsabilul cu relaţiile internaţionale al PDL nu era de găsit la telefon, am încercat să luăm legătura cu unii dintre beneficiarii zborului către Marsilia. Trebuie spus aici că din delegaţia condusă de Emil Boc au mai facut parte Roberta Anastase, Sorin Frunzăverde şi Teodor Baconschi, prim-vicepreşedinţi PDL, Elena Udrea, Mihaela Popa şi Anca Boagiu, vicepreşedinţi PDL, şi Sulfina Barbu, preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL. Am întrebat-o pe Roberta Anastase dacă ne poate confirma că a zburat către Marsilia cu un aero-taxi al companiei Alfa Air. „Nu ştiu cu ce am zburat. Habar n-am cum se numeşte…”, ne-a răspuns aceasta. Am insistat şi am întrebat dacă ştie măcar să fi fost vorba de o cursă privată, nu una de linie. „Cred că da, lăsaţi-mă să mă documentez şi vă sun eu înapoi”.

Ulterior, Roberta Anastase ne-a explicat că nu a putut lua legătura cu cel care s-a ocupat de formalităţile deplasării, dar că s-a interesat în altă parte şi ne poate informa că, într-adevăr, a fost vorba de o cursă privată. „Un angajat de la partid a căutat la toate companiile aviatice care făceau curse către Marsilia şi mi s-a spus că aceasta era cea mai bună ofertă şi că ea a fost plătită din fondurile partidului”. Ceilalţi lideri care au făcut deplasarea la Marsilia nu au putut fi contactaţi.

La Congresul Partidului Popular European (PPE) de la Marsilia a participat atât echipa de conducere a PDL, cât şi preşedintele Traian Băsescu. În cea de-a doua zi a Congresului, premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu au participat la o reuniune restrânsă a liderilor de centru-dreapta din UE, dedicată pregătirii Consiliului European de la sfârşitul acestei săptămâni. Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au fost prezenţi la Marsilia pentru această reuniune.

Potrivit rezoluţiei „Europa spre progres” (Moving Europe forward), adoptate la Congres, PPE susţine implementarea unor reforme decisive pentru revenirea rapidă la creştere economică sustenabilă şi întărirea disciplinei fiscale a uniunii monetare europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-09

TAGURI: cursa privata., avion de lux, PDL criza, taxi avion, boc avionComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CIUPI2
12 Dec 2011

Moaaama, 6.000 de euro pe ntru 2 ore Bucuresti-Mars ilia!!! 6.000 impartit l a 8 persoane. Asta insea mna cam 600 de euroi de c aciula. E cam mult pentru niste demnitari PDL.
CIUPI2
12 Dec 2011

A, pai stai, cine scrie? Sutu? Pai asta are un fet is cu Udrea, e suficient sa intri pe blogul lui.
ASANACHESCU ALEXANDRU
12 Dec 2011

Toti cei ce au facut depl asarea sunt niste inocent i.Acestia ne conduc,Cum o are vreti sa traiti?Condu si de ei traiti bine si v a fi si mai bine.
ZIGZAG
12 Dec 2011

chuky din ce bani platest e coafeza?
SIMONA
13 Dec 2011

Probabil ca ar fi fost ma i bine sa se duca pe jos pana la Bruxelles, asta s i-ar fi dorit antenistii.
ALEXANDRU32
13 Dec 2011

Daca Guvernul Romaniei ar fi dat la vasle pana aco lo, cred ca n-ar mai fi c omentat nimeni.
DRAGOS
13 Dec 2011

Dupa mintea unora de la A ntene guvernul Roamaniei ar trebui sa mearga cu ca ruta pana in Franta! Sunt eti penibili nu pot spune altceva!
MRUXANDRA
14 Dec 2011

mda..problema nationala.. si cu voiati ma rog sa se duca? cu carul tras de m agari eventual? oamenii a stia au un statut, reprez inta romania..nu se pot p rezenta chiar oricum..ar fi cazul sa intelegem ast a..
GEORGIANA.D
14 Dec 2011

Dupa ar fi dupa antenisti ,Guvernul Romaniei ar fi trebuit sa se duca pe jos pana acolo..

Adauga un comentariu

Random image