2017-01-22 03:53

POLITICA


Pe 8 martie, Boc îşi angajează răspunderea pe Codul muncii

 |  20:20
Pe 8 martie, Boc îşi angajează răspunderea pe Codul muncii
Guvernul Boc îşi va angaja răspunderea pe noul Cod al munciipe 8 martie. Proiectul de modificare a Codului muncii, contestat atât deOpoziţie, cât şi de sindicate, a fost ieri adoptat de Guvern. Opoziţia a anunţatdeja că va depune moţiune de cenzură, iar sindicatele au început de ieriproteste în toată ţara.

În şedinţa specială de ieri-dimineaţă, care a început laora 10.00, Executivul s-a reunit şi a aprobat varianta finală a noului Cod al muncii. Documentula fost trimis apoi la Parlament, în vederea angajării răspunderii,stabilindu-se tot ieri şi data asumării acestuia. Guvernul se va prezenta înfaţa Parlamentului pentru a-şi angaja răspunderea pe proiectul de modificare aCodului muncii marţi, 8 martie, la ora 10.00. Birourile Permanente reunite audecis ca amendamentele să fie depuse până la sfârşitul săptămânii.

Opoziţia nuîl sperie pe Boc

Lideriipartidelor din Opoziţie au contestat atât decizia Guvernului de a-şi asumarăspunderea pe Codul muncii, procedură care evită dezbaterea în Parlament aproiectului, cât şi fondul acestei legi. Ca urmare, aceştia vor depune omoţiune de cenzură pe proiectul Executivului. Totodată, liderii confederaţiilorsindicale au anunţat proteste şi pichetări ale intrărilor în sediulParlamentului şi ale sediilor partidelor de guvernământ. Mitingurile vor fiorganizate la nivel local, în fiecare luni, până în 18 aprilie. Întrebat cepărere are despre moţiunea de cenzură împotriva noului Cod al muncii pe care opregăteşte Opoziţia, primul-ministru Emil Boc a afirmat că nu are temeri legatede această acţiune. “Nu am avut niciodată emoţii, nu m-a speriat niciodată omoţiune de cenzură.Cu atât mai puţin mă sperie această moţiune de cenzurădacă va fi depusă pe Codul muncii, atât de necesar pentru ca românii să-şigăsească mai uşor un loc de muncă, iar pe de altă parte angajatorii să-i poatăangaja mai uşor pe cei care doresc să muncească”, a comentat Boc, înaintea începeriişedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL de ieri.

Cum gândea Boc acum 8 ani

Emil Boc critica dur în 2003, în calitate dedeputat PD, modalitatea aleasă de guvernulNăstase de a adopta Codul muncii.Acum 8 ani, Emil Boc deţinea funcţia de vicelider al grupuluiparlamentar al PD şi a susţinut o declaraţie politică intitulată “Subminarea rolului Parlamentului şi derapajulspre dictatura Executivului”. “Codulmuncii, poate cea mai importantă lege a democraţiei capitaliste din România, afost promovat prin angajarea răspunderii Guvernului, procedură ce nu permitedezbaterea şi amendarea legii”, declara Boc la vremea respectivă, acuzaţiicare nu diferă cu nimic de atitudinea Opoziţiei de azi faţă de măsurile guvernanţilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-10-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image