2017-01-19 09:21

POLITICA


Pentagonul nu suspendă livrările de armament către Egipt

 |  16:25
Pentagonul nu suspendă livrările de armament către Egipt

Pentagonula anunţat că nu intenţionează să suspende în următoarele luni livrările dearmament către Egipt, în pofida manifestaţiilor de stradă violente înregistrateîn ultimele zece zile.

Cutoate că administraţia de la Washington a afirmat că intenţionează săreanalizeze ajutorul economic şi militar acordat regimului condus depreşedintele Hosni Mubarak, suspendarea livrărilor nu este un subiect deactualitate, a declarat colonelul Dave Lapan, purtător de cuvânt alPentagonului.

"Trebuiefăcută o diferenţă între suspendarea sprijinului şi reanalizareaacestuia", a spus el. Lapan a adăugat că armata egipteană a dat dovadă de"reţinere" de la începutul crizei. "Până în prezent, am văzutarmata egipteană acţionând cu profesionalism şi reţinere. Situaţia este foarteinstabilă şi o urmărim permanent", a afirmat Lapan. Secretarul de Statamerican, Hillary Clinton, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că"nu au avut loc discuţii privind suspendarea vreunui tip de ajutor"pentru Egipt.

StateleUnite urmează să livreze în Egipt, la începutul acestui an, piese de schimbpentru avioane F-16, nave de patrulare pentru paza de coastă şi componentepentru muniţie, a precizat Lapan. În ultimii 30 de ani, SUA au furnizatEgiptului ajutoare în valoare de zeci de miliarde de dolari pentru armament şipregătirea personalului militar. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a adăugatcă armata americană, care staţionează 600 de militari în Egipt, nu are planuride transferare a acestora. Majoritatea efectivelor americane din Egipt suntstaţionate în peninsula Sinai.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image