2017-01-22 12:13

POLITICA


Pentru cine trag clopotele? Funie şi săpun de la Traian Băsescu

 |  20:06
Pentru cine trag clopotele? Funie şi săpun de la Traian Băsescu
După ce a mutat meciul amical de fotbalRomânia - Ucraina pe TVR 2, preşedintele Traian Băsescu a lansat marţi seară,la postul public de televiziune, o serie de avertismente pentru cei din clasapolitică, dar şi pentru cei anchetaţi de procurorii anticorupţie. Rând pe rând,au fost luaţi în vizor Vasile Blaga, PDL, grupul comicPonta-Antonescu-Voiculescu, vameşii reţinuţi de DNA şi conducătorii regiilorautonome cu pierderi.

Mesajele preşedintelui Traian Băsescu au avutdirecţii clare şi au arătat că nu îşi permite să piardă controlul asupramajorităţii guvernamentale şi că susţine operaţiunea declanşată de procuroriianticorupţie. În fruntea listei celor criticaţi a fost Vasile Blaga. Iritat deo declaraţie a secretarului general al PDL, care a spus că Guvernul nu mai poatelua măsuri dure deoarece “se poate rupe aţa”, preşedintele Băsescu l-a contratdur. “Atât a înţeles el din nevoia de a stabiliza România dacă a făcut aceastădeclaraţie. Este clar că nu se poate guverna populist şi românii trebuie săînţeleagă asta. Cine se bate doar pentru putere, mai bine să-şi mai amânefoamea de putere. Să lase pe cei care vor să scoată România din dificultate”, adeclarat Traian Băsescu. După ce l-a scos pe Blaga din cărţile pentru şefiaPDL, preşedintele le-a recomandat celor din grupul reformator să susţină “candidatulcare le convine”. “Rămânând cu echipa veche, numai cu echipa veche, PDL nu vaface performanţă”, a spus tranşant şeful statului. El le-a recomandatdemocrat-liberalilor să aducă nume noi în conducerea partidului. Despre oposibilă candidatură a primarului Liviu Negoiţă la şefia PDL, preşedintele asusţinut că nu a purtat o discuţie în acest sens cu fostul său coleg de partid.Traian Băsescu a dorit să precizeze că punctele de vedere ale consilierului săuSebastian Lăzăroiu aparţin acestuia şi nu sunt mesajele Cotroceniului cătrePDL.

“Nu mai aştept nimic de la ei”

„M-am săturat să totfac apel la Parlament, «atenţie! avem probleme! atenţie!», iar ei să o tratezeca pe o chestiune facultativă. «A! Are preşedintele o treabă. Vrea el să nepună să aprobăm noi dosarul lui Păsat. Las' că ştim noi ce avem de făcut. Noi,marii bărbaţi politici din PDL»“, a fost reacţia preşedintelui în cazuldeputatului Dan Păsat. Traian Băsescu a adăugat că nu mai “aşteaptă nimic de laactuala coaliţie de guvernare”, care va guverna “atât timp cât mai poate luamăsuri de reforme şi nu va trece la măsuri populiste”. Preşedintele a arătat cătotuşi este foarte atent la ce se întâmplă în competiţia internă pentru şefiaPDL. “Dacă mă vor chema, dar cu toţi preşedinţii de organizaţii, nu cumva pegrupuri, dacă mă vor chema, le voi spune părerea mea - dacă vor să ţină cont deea, bine! dacă nu, nu! - ca un fost preşedinte al acestui partid. Dacă nu, numă interesează. Grupurile care intră în competiţie nu prezintă interes pentrumine”, a precizat preşedintele Băsescu.

Trio comic: Ponta-Voiculescu-Antonescu

După ce şi-a pus la punct oamenii din PDL, şefulnu şi-a uitat nici prietenii din Opoziţie. “Crearea cuplului comic Antenescu -Ponta, Antonescu - Ponta... Parcă sunt două Matrioşti d-alea, care spun unsingur lucru: suspendarea lui Băsescu, căderea Guvernului. Foarte bine, faceţiasta, dar puneţi ceva în loc, spuneţi pentru ce, pentru că ei îmi par aşa... Euvă spun impresia pe care mie mi-o lasă. Obiectivul lor este să dobândeascăputerea, lucru absolut în regulă, dar trebuie să o dobândeşti pentru ceva”, a descrispreşedintele Băsescu conducerea Uniunii Social-Liberale. El a spus că nu vaface niciodată compromisuri cu “Felix” Voiculescu doar pentru a da bine laAntene. Traian Băsescu nu a dorit să-i răspundă lui Crin Antonescu, după ce ainsinuat că acesta a purtat numele de cod “Porumbacu”. “Omul ăsta este ocăzătură”, a fost reacţia lui Crin Antonescu după ce a ascultat discursulprezidenţial.

Vameşi, regii autonome şi criza economică

Preşedintele Traian Băsescu a dezvăluit căexistă un document CSAT în care sunt prezentate averile vameşilor. El le-arecomandat sindicaliştilor să spună tot ce ştiu despre corupţia din vămi. Înprivinţa crizei economice, şeful statului a precizat că ţaranoastră nu a ieşit din criza economică, ci doar din zona de risc. “Nu maisuntem în perioada în care trebuie să tăiem, ci vom încerca să readucem veniturilebugetarilor la valorile dinainte de tăieri”, a adăugat Traian Băsescu. Acestai-a luat la ochi şi pe şefii regiilor autonome, despre care a spus că “auservit o clientelă” de partid. Preşedintele a spus că aceştia ar trebuischimbaţi dacă regiile pe care le administrează produc pierderi statului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

LUCA MARIUS
10 Feb 2011

Pentru cine trag clopotele? Funie ?i s?pun de la Traian B?sescu,pentru traian basescu si nuti de plescoi,se pregatesc singuri vor sa ne rapeasca bucuria de ai vede in parnaie.

Adauga un comentariu

Random image