2017-01-21 17:34

POLITICA


Petrecere cu probleme la ziua lui Ion Iliescu

 |  16:14
Petrecere cu probleme la ziua lui Ion Iliescu

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi-aserbat ieri-seară, la hotel Phoenicia din Capitală, împlinirea a 81 de ani, maestrude ceremonii fiind Marian Vanghelie. Organizatorii au fost însă depăşiţi devalul mare de admiratori care au venit să-i ureze „La mulţi ani” fostuluipreşedinte.

Cum să bagi într-osală de 300-400 de locuri peste o mie de oameni? Aceasta a fost dilema luiMarian Vanghelie, maestrul de ceremonii la petrecerea organizată pentru IonIliescu. Preşedintele de onoare al PSD îşi aniversa după o lungă perioadă ziuade naştere la un hotel, evenimentul având loc în anii trecuţi la biroul său dinstrada Atena nr. 11. Ieri, începând cu ora 16.00, hotelul Phoenicia a fost luatcu asalt. Mesele pregătite din timp de Vanghelie au devenit neîncăpătoare. „Sedă mâncare gratis”, se bucurau cei veniţi să-i ureze sănătate lui Ion Iliescu.

Lansare de carte

Într-o altă salăpregătită special, dar plină ochi, lumea îl aştepta pe preşedintele Iliescu săîşi lanseze cartea „După 20 de ani”. Din păcate pentru Vanghelie, nici aicilucrurile nu au mers conform planului. „Nu se aude nimic, vorbiţi mai tare”,erau însoţite de replici „linişte, vorbeşte domnul preşedinte”. Problema majorăera generată de sonorizare, care tocmai acum nu mai dorea să funcţioneze. Odoamnă agitată căuta pe cineva pe holuri. „Dar nu este cineva de la hotel aici,ce se întâmplă? Să vină cineva să dea drumul la boxe că nu se aude nimic. Uitenişte fire pe aici. Ce e cu astea. De ce nu merg?”, se lamenta doamna îmbrăcatăîn negru, trecută de prima tinereţă, dar cu ani în spate în munca de partid.Nimeni nu i-a răspuns la problemă. În timp ce Ion Iliescu îşi ţinea discursul,în sala alăturată, invitaţii aveau o altă problemă.

Bătaie pe portocale, banane şi cafea

Dacă nu au prinsun loc în sala unde se lansa cartea, măcar să prindă o banană sau o portocală.Astfel au gândit invitaţii trecuţi de prima tinereţe, rămaşi la mese. O masă depatru metri, pe care stăteau aşezate în stil grandios portocale, banane, kiwişi mere s-a transformat rapid într-o ţintă pentru cei care doreau să-şipotolească foamea. În mai puţin de cinci minute, masa a fost curăţată. Înspate, o doamnă dădea interviuri pentru că nu a mai prins nimic. Cu portocaleleşi bananele în braţe, doamnele s-au îndreptat rapid către mese. Ospătarilor nule venea să creadă. „Nu mai aduceţi?”, i-au luat la rost cei rămaşi pedinafară. „Păi, au fost destule, dar aţi luat câte zece fiecare. Nu mai avem”,le-a răspuns nervos un ospătar. Nu mai sunt portocale, a mai fost apă şi cafea.Coada s-a mutat automat către zona de lichide. Şi aici, aceleaşi practici.Nimeni nu pleca dacă nu avea cinci-şase sticle în mână. Ospătarii îşi făceaudeja probleme. „Să vedeţi ce o să fiecând se aduce mâncare. Că organizatorii nu au plătit să servim, ci estebufet suedez”, se hlizea un ospătar de aşa o petrecere. „De ce nu o fi făcutacolo la Pavilion, că ne aşeza pe toţi civilizat la mese”, îşi spunea oful oaltă doamnă.

Scuza organizatorilor

„Noi am făcutpetrecerea pentru 300 de oameni, erau locuri pentru toată lumea. Numai că IonIliescu a anunţat că îşi va serba ziua la hotel Phoenicia, de la ora 17.00.Dacă a făcut un astfel de anunţ, noi nu am mai putut controla cine intră şicine nu. A venit toată lumea buluc, că ştia că va fi cu mâncare. Nu am avut cesă facem”, ne-au declarat organizatorii, care au dorit să-şi păstrezeanonimatul.

Preşedinţii PSD nu au venit

Liderii PSD s-aufăcut că uită că ieri a fost ziua lui Ion Iliescu. Din diferite motive, AdrianNăstase, Mircea Geoană şi Victor Ponta nu au trecut la petrecerea de la hotelPhoenicia pentru a-i ura „La mulţi ani” lui Ion Iliescu. Nici membriiconducerii PSD nu s-au înghesuit să vină alături de fostul lor preşedinte,preferând să-l lase pe Marian Vanghelie să apară în toate pozele alături de IonIliescu.

Mesajele „Patriarhului”

Ion Iliescu,cunoscut în partid şi sub numele de „Patriarhul”, a fost însă în vervă. Adansat în horă alături de sepepiştii săi, a dat interviuri la televiziuni, avorbit despre cartea sa, dar şi despre situaţia din ţară. I-a învăţat pepesedişti să nu fie adepţii clientelismului politic şi s-a pupat cu toatedoamnele invitate la petrecerea sa. A râs în permanenţă, arătând că băile demulţime sunt specialitatea casei. A primit la fel de multe cadouri şitrandafiri ca în alţi ani şi a vorbit despre un nou început. „Am 81 de ani,sunt la începutul deceniului nouă de viaţă. Să vedem ce ne va rezerva următoruldeceniu”, a spus plin de optimism fostul preşedinte. Nu a uitat-o nici pe soţiasa, doamna Nina, care împlineşte azi 82 de ani. „Ea a fosto fată şi o femeie activă, dar, după 1989, mi-a spus că e cu mine sufleteşte,dar să nu am pretenţia să fie la acţiuni de protocol. Şi şi-a ţinut cuvântul şia fost bine, a făcut bine, mai ales că erau antecedente care trebuiau uitate”,a motivat preşedintele de onoare al PSD lipsa soţiei de la eveniment.

Transpirat,Marian Vanghelie şi-a văzut visul cu ochii. A fost maestru de ceremonii pentrupetrecerea aniversară a lui Ion Iliescu. Bucuria, nepreţuită. Pentru toatecelelalte există Marian Vanghelie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-03-03

Mai multe imagini:
Petrecere cu probleme la ziua lui Ion Iliescu
zoom
Petrecere cu probleme la ziua lui Ion Iliescu
zoom
Petrecere cu probleme la ziua lui Ion Iliescu
zoom
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image