2017-01-23 06:38


Pierdut Senat. Îl declar nul

 |  18:43
Pierdut Senat. Îl declar nul

PSD a pierdut luni, în faţa PDL, şefia Senatului, ultima redută  de care mai dispunea.  Analişti politici  consacraţi au făcut pentru „Puterea” un tablou al acestui eşec, identificând deciziile greşite luate în vârful partidului.

PSD  a vrut cu orice preţ să scape de Mircea Geoană, punând în joc funcţia care revenea partidului. Au scăpat de el,  dar au pierdut şi preşedinţia Senatului. La baza acestui eşec există un şir de decizii luate fără a se gândi la riscuri. De exemplu, sociologul Alfred Bulai a declarat cu privire la deciziile din PSD: „Trebuie să ştii să faci politică dacă eşti în  partidul de opoziţie şi să o faci cu cap. PSD nu prea a lăsat  impresia asta. Ştiau că e posibil să piardă funcţia de preşedinte al Senatului dacă Geoană va fi exclus. Geoană chiar i-a avertizat asupra acestui fapt”. Cu privire la declaraţia lui Ponta de la RTV de luni seară, conform căreia PSD are mai mult de câştigat cu Blaga  la şefia Senatului, decât cu Geoană, Bulai a completat: „În faţa electoratului trebuie să vii cu strategii politice concrete, care dau roade, care sunt susţinute în timp, să ieşi în faţă cu declaraţii solide. Altfel, nu ai credibilitate”. De menţionat este că în  decursul zilei de ieri, la o conferinţă susţinută la Bistriţa, Ponta şi-a revizuit declaraţia, spunând că PSD nu are nici de pierdut, nici de câştigat de pe urma numirii lui Blaga la Senat. Bogdan Teodorescu, analist politic, a subliniat: „Cred că totul a început din 2010, de când  Geoană a pierdut şefia partidului. El a creat confuzie, a dat impresia că susţine partidul. S-a produs o scindare. Geoană era în PSD şi era şi preşedintele Senatului. Excluzându-l, au pierdut şi funcţia”. Costi Rogozanu a adăugat cu privire la  cauza eşecului  PSD: „Cred că este un calcul greşit al oamenilor din PSD în mai mare măsură decât a partidului. Mie mi se pare că tot scandalul ăsta cu Geoană este de fapt o reformare a PSD. Ce  e important  este că Victor Ponta nu prea are oameni cu voci noi puternice în partid”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-24

TAGURI: prostanac, pesedisti, sefia senatului, alfred bulai, costi rogozanu, bogdan teodorescu, analisti politiciComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image