2017-01-20 10:09

POLITICA


„Pinalti” a dat alarma în judeţul său. Ofrandă pentru Elena Udrea: 20 de elevi de la fiecare şcoală

 |  19:49
„Pinalti” a dat alarma în judeţul său. Ofrandă pentru Elena Udrea: 20 de elevi de la fiecare şcoală

Primăria Piatra Neamţ şi Inspectoratul Şcolar Judeţean autrimis, la finele lunii ianuarie, o înştiinţare către toate şcolile în care lecere să trimită câte douăzeci de elevi pentru a participa la evenimentul„Piatra de Zăpadă”. Elevii urmau să concureze în faţa ministrului Elena Udrea. Lascurt timp după apariţia sa, documentul a fost retras de pe site-ul ISJ Neamţ,inspectorul general spunând că îşi „asumă răspunderea pentru exprimareanefericită din textul anunţului”. Primarul Gheorghe Ştefan confirmă invitaţiaadresată ministrului dezvoltării şi turismului pentru acest eveniment, dar ne-aspus că aceasta nu va mai veni.

InspectoratulŞcolar al Judeţului Neamţ organizează vineri, 4 februarie, a doua ediţie aevenimentului „Piatra pe Zăpadă”. În cadrul evenimentului din 2010 a fost prezentăşi Elena Udrea, ministrul turismului. Aceasta a primit o invitaţie din parteaprimarului oraşului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, pentru a participa şi anulacesta la evenimentul „Piatra pe Zăpadă”.Ca urmare, către toate unităţile şcolare a fost trimisă o înştiinţare încare le este solicitat să participe la acest eveniment cu un număr minim de 20de elevi însoţiţi de profesorul de educaţie fizică. În aceeaşi înştiinţare,prezentă pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean, se menţionează clar faptulcă „profesorii de educaţie fizică şi sport sunt direct implicaţi în activitateşi asigură prezenţa elevilor”. ISJ Neamţ precizează atât punctul de întâlnire,la baza pârtiei Cozla, din zona Obor, cât şi ora la care trebuie să fieprezenţi.

„Pinalti” explică

Contactat de„Puterea” pentru a ne lămuri în privinţa acestei organizări ieşită din comun,primarul Gheorghe Ştefan, cunoscut ca „Pinalti”, a declarat că nu este pus întemă, nu ştie nimic, dar că un lucru este cert: doamna Udrea nu va fi prezentăanul acesta în Piatra. „Aveţi cuvântul meu de onoare că nu ştiu absolut nimic.Nu sunt în temă. Eu sunt în Bucureşti, nu ştiu absolut nimic. Acum am auzit şieu, m-au mai sunat şi alţii. Am sunat şi eu la inspectoratul general să vorbesccu doamna Vârlan, nu am găsit-o, nu mi-a răspuns ca să fiu sincer, dar sub nicio formă eu nu am comandat aşa ceva. Ca să vă dau o veste proastă, doamnaministru Elena Udrea nu vine vineri la Piatra Neamţ. I-am făcut invitaţia, anultrecut, anul acesta nu poate să vină, pentru că merge la Pasul Valcan, ladeschiderea telegondolei”, ne-a declarat primarul oraşului Piatra Neamţ.

Circulara adispărut. Muşamalizare

Deşi ieri-dimineaţăînştiinţarea putea fi accesată pe site-ul ISJ Neamţ, la câteva ore aceastadispăruse de pe pagina oficială a Inspectoratului. Explicaţia ne-a fost dată deLiliana Georgescu, inspector general adjunct Piatra Neamţ: „Noi ne asumămrăspunderea pentru exprimarea nefericită din textul anunţului, de aceea l-am şiretras de pe site-ul inspectoratului şcolar. Nu aceasta a fost intenţianoastră. Activitatea de pe data de 4 februarie este o activitate a primărieiîntr-adevăr, numită „Piatra pe Zăpadă”, prima ediţie a avut loc anul trecut şise desfăşoară şi anul acesta. La acest eveniment pot participa toţi locuitoriioraşului. Având în vedere că este o oportunitate deosebită, noi am vrut săinformăm elevii şi profesorii că se desfăşoară acest eveniment şi că pot veni.Nu ne-am propus sub nici o formă să obligăm pe cineva să participe, ci doar săasigurăm informarea celor interesaţi”, a declarat aceasta pentru „Puterea”. Câtdespre eventuala prezenţă a Elenei Udrea la Piatra Neamţ, Liliana Georgescune-a spus că este posibil ca aceasta să participe la eveniment, dar că nu au deunde să ştie acest lucru sigur. „Nu cred că acest eveniment a fost organizatpentru doamna Udrea, ci pentru locuitorii oraşului Piatra Neamţ. Prezenţadânsei va fi binevenită dacă programul îi va permite aşa ceva”, a adăugatinspectorul general adjunct.

Inspectorul nuştie nimic

Persoana decontact care apare în circulară, inspectorul şcolar de specialitate, MelinteMagda, ne-a declarat că nu ştie foarte multe detalii despre organizareaevenimentului. „Probabil se vor oferi diplome, dulciuri la finalul competiţiei,dar nu ştiu să vă spun exact. Sponsorizările vor veni probabil din parteaPrimăriei. Este a doua ediţie a concursului „Piatra pe Zăpadă”, dar nu ştiunimic despre ediţia de anul trecut”, a precizat Melinte Magda, cea care trebuiasă ofere toate informaţiile şcolilor participante la acest eveniment.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-11-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image