2017-01-18 19:22

POLITICA


Pîrvulescu prezice scoaterea UDMR de la Putere

 |  18:41
Pîrvulescu prezice scoaterea UDMR de la Putere

Analistul politic Cristian Pîrvulescu susţine că 2012 va fi un an agitat din punct de vedere politic, în care se va încerca scoaterea UDMR de la guvernare, context în care ar putea fi posibilă o apropiere între majoritatea actuală şi Uniunea Social Liberală (USL).

Pîrvulescu crede că în 2012 Uniunea Social Liberală va fi favorită, în timp ce Partidul Democrat Liberal (PDL) va avea de pierdut din cauza situaţiei economice. “În România există alternativă politică - USL, de aceea este supusă unor atacuri permanente. Discuţiile privind stabilitatea şi rezistenţa USL sunt invazii permanente tocmai pentru că reprezintă în continuare o alternativă, iar în condiţiile date nu văd cum USL nu ar putea fructifica această poziţie decât dacă face greşeli fundamentale în campanie şi comportament politic. Raţional discutând, pentru că nu suntem în zona astrologiei şi a vrăjitoriei, USL este favorită în 2012, dar dacă regulile se schimbă este foarte greu să facem predicţii”, a declarat, joi, pentru Agerpres Cristian Pîrvulescu.

Analistul politic a indicat printre schimbările în ceea ce priveşte regulile: comasarea alegerilor, schimbarea sistemului electoral - catalogată “o formă de inginerie politică foarte sofisticată ce poate creşte ponderea voturilor pentru partidele aflate la guvernare” -, reforma administrativă care va defavoriza în special PSD şi reforma Constituţiei - “cireaşa de pe tort”.

”În prima jumătate a anului va fi o ofensivă pe toate direcţiile pentru a obţine aceste reforme, inclusiv una care va viza scoaterea UDMR de la guvernare. Există o probabilitate pe care nu o pot exprima în procente, dar cred că este semnificativ ca UDMR să iasă de la guvernare în momentul în care va exista o majoritate parlamentară fragilă, dar posibilă şi fără UDMR. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, două din reformele importante nu se vor realiza - reforma administrativă şi reforma constituţională. Şi în condiţiile acestea am putea gândi la o apropiere între majoritatea actuală şi USL, dar care nu ar schimba în mod radical clasamentul, ci mai degrabă ar micşora distanţele”, a mai spus Pîrvulescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image