2017-01-18 20:27

POLITICA


Planul cincinal al Elenei Udrea. Ministrul dezvoltării crede că în 2014 poate exista un candidat-femeie pentru preşedinţie

 |  18:22
Planul cincinal al Elenei Udrea. Ministrul dezvoltării crede că în 2014 poate exista un candidat-femeie pentru preşedinţie
Ministrul dezvoltăriiregionale, Elena Udrea, a dat asigurări că, în acest moment, nu se discutădespre schimbarea premierului Emil Boc, dar că este posibilă o remaniereguvernamentală. În cadrul emisiunii “După 20 de ani” de la PRO TV, ministrul avorbit şi despre cariera ei politică şi ce planuri are pentru viitor.

“Eu, când am venit înpolitică, am venit cu Mercedes, eu aşa am intrat în politică - cu Mercedes, cugenţi, cu pantofi cu toc. Eu nu am venit la 30 de ani în politică şi mi-amfăcut pe urmă toate astea. Eu aşa am venit. Ba, dimpotrivă, pot să spun că unpic mai bine îmi era înainte, din punct de vedere financiar. Dar nu asta erelevant. Sunt oameni care vin în politică şi după aceea, dintr-o dată, dau debunăstare, şi este o realitate asta, şi sunt oameni care vin în politică avânddeja o bunăstare şi care zic eu, nu neapărat îi face mai buni, dar cu siguranţăîi face mai puţin sensibili la tentaţiile pe care ţi le oferă o funcţie”, apovestit Elena Udrea, despre starea materială pe care o avea când a decis săintre în politică. Ea a subliniat că toate acestea au ţinut-o departe de tentaţiade a-şi cumpăra genţi şi pantofi, deoarece “le avea dinainte”. După ce alămurit problema garderobei, ministrul a vorbit şi de planurile sale de viitor.

Primărie, Guvern,Preşedinţie

“Nu candidez laPrimăria Capitalei, vom găsi un candidat potrivit şi eu pot să spun câteva numedintre cei care ar putea face o bună campanie şi să şi câştige - SilviuPrigoană, Liviu Negoiţă - trebuie să fie decis să facă asta -, Sulfina Barbu,plus că suntem deschişi să susţinem un candidat al partidului care nu neapărateste membru al PDL, poate fi din societatea civilă, din mediul privat”, apunctat Udrea. Ea a explicat că organizaţia PDL din Bucureşti, al cărei şefeste, a pierdut mult din popularitate din cauza măsurilor de austeritate luatede Guvern. Ministrul a precizat că un rol determinat l-a avut şi faptul că nus-a mai muncit pentru partid şi că cetăţenii nu i-au mai simţit aproape pedemocrat-liberali. “Dacă există femeia potrivită, 2014 poate fi fără probleme anulapariţiei candidatului femeie la Preşedinţie. Eu, categoric, nu. Nici premier,nici preşedinte, nici candidat la Primăria Bucureşti", a susţinut Udrea,duminică, la PRO TV, dorind să elimine zvonurile care o dădeau drept posibilcandidat pentru aceste funcţii. Elena Udrea a dat însă un mesaj foarte clarpentru cei din partid, dar şi adversarilor: “cert este că nu mă las depolitică”.

Viitorul lui Emil Boc

“În acest momentcategoric nu există această discuţie şi nu se pune această problemă (…). Acumnu se mai discută despre schimbarea premierului Boc, categoric nu”, a ţinut săprecizeze ministrul dezvoltării, deşi în urmă cu patru luni susţinea că estenevoie de schimbarea premierului pentru recredibilizarea Guvernului. Ea a lăsatsă se înţeleagă că în toamnă s-ar putea să apară câteva nume noi în Executiv.

“Nu avem în acestmoment nici o discuţie concretă legată de remanierea miniştrilor din Cabinet,însă nici nu este exclus ca lucrul acesta să se întâmple. Depinde de analiza pecare primul-ministru o va face membrilor Cabinetului. Cred că în această varăpremierul ar putea să facă - dar asta depinde de primul-ministru - poate săfacă peste vară o analiză a performanţelor membrilor echipei guvernamentale.Poate fi un moment”, a menţionat Udrea.

PDL după 2012

Ministrul dezvoltăriicrede că PDL va intra la guvernare şi după 2012, deoarece USL nu va reuşi săobţină 50% din voturi. “PDL este pe un trend ascendent, în timp ce USL este peun trend descendent. Când spun trend ascendent plec de la 13%, cât aveam întoamna anului trecut, şi ajung la 22-25% în funcţie de sondaje, unele făcute deadversari, cât are astăzi PDL. Dar calcul este făcut pe această coaliţie,important este ca această coaliţie să aibă 50% plus unu din voturi, iar USLcategoric nu va lua 50% plus unu din voturi. Ei deja sunt acum la 50% şicontinuă să scadă, pentru că s-au cununat la 67%, apoi rezultatele asocieriiPSD-PNL - fără fond, dar cu formă - au dus această alianţă să coboare”, asusţinut Udrea.

Fraudă şi corupţie

“Este uimitor călucrurile acestea se pot întâmpla chiar şi partidului care se află la Putere,cred că asta trebuie văzut. Este uimitor faţă de ce eram obişnuiţi să vedem învremea PSD (…). O justiţie care funcţionează, cred că asta trebuie văzut înprimul rând”, a fost comentariul ministrului despreancheta ce vizează Portul Constanţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-04-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NENEA BRANCOVEANU
30 Mai 2011

La Whashington se discuta din ce in ce mai mult de spre candidatura Doamnei Sara Palin la Presedentia USA in anuk 2012. Daca c ea mai puternica tara din lume se gandeste sa alea ga o doamna in functia de sef de stat, de ce nu ar alege si Romania o doamn a sef de stat!? Sa vedem cine castiga alegerile in Romania in 2012 !? Fe meia a avut si va avea un rol foarte important in familie si societate."Sot ul se culca seara langa n evasta cu parerea lui se se trezeste cu parerea sotiei" !
TEODOR
30 Mai 2011

Povesti cu mosul,cu baba, cu ursul,cu treaba!Asa si Udrea:s-ar vrea primarit a,dar e constienta ca nu- l poate invinge pe Opresc u!Ar vrea sa fie premier, dar nu este nominalizata! Cat despre 2014,nici ea n u crede ca PDL-ul va mai fi formatiune parlamentar a,dupa alegerile generale din 2012!

Adauga un comentariu

Random image