2018-10-18 04:37


Planul de subminare a mişcării OWS şi a politicienilor simpatizanţi

 |  18:18
Planul de subminare a mişcării OWS şi a politicienilor simpatizanţi

O firmă de lobby de la Washington, care a avut legături strânse cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republicanul John Boehner, a propus Asociaţiei Bancherilor Americani (ABA) un plan ambiţios pentru a monitoriza şi submina mişcarea „Ocupaţi Wall Street” (OWS), precum şi politicienii simpatizaţi ai mişcării.

Proiectul poartă antetul firmei de lobby Clark Lytle Geduldig & Cranford. Ea propune ca ABA  să plătească 850.000 de dolari pentru "o cercetare a opoziţiei" în scopul de a construi "elemente negative" cu privire la proteste şi politicienii aliaţi manifestaţiilor. Documentul afirmă că o victorie democrată în 2012 ar fi în detrimentul  Wall Street. „Dacă democraţii îmbrăţişează OWS, va avea un impact politic şi financiar de lungă durată asupra firmelor de pe Wall Street". Cu toate acestea, notele CLGC sugerează că o victorie democrată în 2012 nu ar trebui să fie cea mai mare preocupare ABA, ci faptul că republicanii nu vor mai apăra companiile de pe Wall Street.

Memorandumul prezintă un plan de 60 de zile pentru a efectua studii şi cercetări privind OWS şi susţinătorilor săi, astfel încât companiile de pe Wall Street să fie pregătite pentru a desfăşura o campanie mass-media ca răspuns la OWS. În acest sens, documentul arată că CLGC va cerceta şi cine a contribuit financiar la suportul OWS, menţionând printre „suspecţi” asociaţii având legături cu George Soros. "Această acţiune va fi vitală pentru a înţelege cine finanţează mişcarea şi motivaţiile apariţiei ei. Dacă putem demonstra că mişcarea are aceeaşi motivaţie sfidătoare ca un oponent politic, aceasta va submina credibilitatea ei”, conchide documentul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-01-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...