2017-01-24 09:06


Planul secret al Germaniei

 |  14:37
Planul secret al Germaniei

Demonstraţia de forţă a Germaniei îşi arată iar colţii prin conceperea unui plan secret prin care încearcă să împiedice Marea Britanie să organizeze un referendum privind revizuirea tratatelor UE, temându-se că un asemenea demers ar putea da peste cap aplicarea planului de salvare a zonei euro, a dezvăluit “The Daily Telegraph” care a intrat în posesia unor note confidenţiale.

Documentul, redactat de către Ministerul de Externe german, prezintă planurile radicale pentru un nou organism european va fi capabil să preia administrarea economiilor statelor din zona euro aflate în dificultate. El dezvăluie şi că Germania, cea mai mare economie din zona euro, se pregăteşte pentru eventualitatea ca alte state europene, care sunt prea mari pentru a putea fi salvate printr-un program de asistenţă financiară, să intre în încetare de plăţi, deci în faliment. Controversatul document ar putea stârni temeri că planurile Germaniei de a gestiona criza din zona euro implică o erodare a suveranităţii naţionale ce ar putea deschide calea creării unui “superstat” european cu fiscalitate şi buget stabilite la Bruxelles.  Potrivit planurilor, Marea Britanie ar urma să fie retrogradată într-un grup de membri outsideri care nu folosesc moneda euro. Lucrarea de şase pagini a Ministerului de Externe german stabileşte planurile pentru crearea unui Fond Monetar European, statele urmând să cedeze acestuia o parte din suveranitatea lor. Noul organsim va prelua administrarea ţărilor aflate în dificultate. Chiar mai mult controversat, documentul, intitulat „Viitorul UE” mai propune şi modificarea politicilor pentru integrare în vederea creării unei Uniuni a Stabilităţii şi se specifică faptul că revizuirea tratatelor UE constituie prima etapă “a transformării UE într-o uniune politică”.

Merkel îi va cere explicit lui Cameron să renunţe la referendum. Oficiali guvernamentali britanici au confirmat că au respins o propunere anterioară prin care anumite atribuţii ale UE vor fi “repatriate” Marii Britanii în schimbul acceptării modificării tratatelor europene în sensul dorit de Germania.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-18

TAGURI: plan secret, zona euroComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FLORIAN IONITA
19 Noi 2011

al lll-lea razboi mondial...
Random image