2017-01-23 23:00


Pledează nevinovat în dosarul de şantaj. Deputatul Dan Păsat (PDL): “Nu voi demisiona din Parlament”

 |  20:09
Pledează nevinovat în dosarul de şantaj. Deputatul Dan Păsat (PDL): “Nu voi demisiona din Parlament”

Deputatul PDL Dan Păsat, care are dosar de şantaj laDNA, nu ia în consideraţie varianta demisiei sale din Parlament pentru a sepune la dispoziţia justiţiei. Faptul că preşedintele Băsescu s-a dat exemplu pe sine, evocând momentul cânda părăsit de bună voie Parlamentul pentru a fi cercetat în dosarul “Flota”, nul-a impresionat deloc pe deputatul PDL, care se consideră nevinovat.

Într-un interviu acordat ziarului “Puterea”, Dan Păsata precizat că în câteva zile se va hotărî dacă va cere plenului Parlamentuluisă voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare sau nu. El a mai spuscă Traian Băsescu nu i-a cerut nimic şi doar a povestit ce a făcut el când eraparlamentar şi era cercetat în dosarul “Flota”.

Reporter: Ce aveţi de gând să faceţi în privinţasesizării DNA privind ridicarea imunităţii parlamentare în plenul CamereiDeputaţilor?

Dan Păsat: În câteva zile voi lua o decizie în aceastăprivinţă şi vă voi anunţa. Este o decizie personală, sunt nevinovat şi voi ştiexact ce să cer Parlamentului.

R: În discuţia parlamentarilor PDL cu preşedinteleBăsescu vi s-a cerut să solicitaţi chiar dumneavoastră colegilor din Cameră săvoteze pentru ridicarea imunităţii?

D.P.: Preşedintele Traian Băsescu a spus în aceaşedinţă ce a făcut dânsul într-o situaţie similară. Nu m-a ridicat pe mine înpicioare să-mi spună ce să fac, aşa cum s-a scris în presă.

R: Pentru că tot a venit vorba despre preşedinteleTraian Băsescu, el şi-a dat demisia din Parlament pentru a lăsa justiţia să-şifacă treaba în dosarul “Flota”. Printre variantele la care vă gândiţidumneavoastră există şi aceea a demisiei?

D.P.: Nici nu s-a pus problema de demisie. Nu este printrevariantele la care mă gândesc.

Chemat la Comisia juridică

Deputatul Dan Păsat a fost convocat, mâine după-amiază,la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor pentru a-şi pleda cauza în dosarul deşantaj deschis de DNA, instituţie care, de altfel, a cerut ridicarea imunităţiisale parlamentare pentru a fi arestat preventiv. Comisia juridică trebuia să iaîn discuţie acest caz la finalul anului, dar Dan Păsat a cerut o amânare de 30de zile pentru a avea timp să-şi studieze dosarul. Subiectul dosarului lui DanPăsat a fost dezbătut pe larg la întâlnirea de luni seară a parlamentarilor PDLcu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Emil Boc. Potrivit unor surseparticipante la discuţii, Băsescu a întrebat dacă Păsat este în sală. Acestas-a ridicat şi s-a prezentat, după care Băsescu a cerut PDL să rezolve cât mairepede această problemă, iar lui Păsat - să le solicite public colegilor săi să avizezefavorabil începerea urmăririi penale în dosarul în care este anchetat. Preşedintele le-a spus democrat-liberalilor că România a avut problemeîn ceea ce priveşte justiţia şi că blocarea în Parlament a dosarelor ar fi unsemnal negativ dat Comisiei Europene. El a adăugat că fiecare democrat-liberalcare are probleme trebuie să le lămurească în justiţie şi le-a cerutparlamentarilor PDL să dea drumul dosarelor pe care le au în dezbatere pentrucănu trebuie să se mai repete situaţii de genul Monica Ridzi. Băsescu a făcutreferire şi la faptul că atunci când s-a cerut ridicarea imunităţii sale în dosarul“Flota” el şi-a dat demisia din Parlament pentru a se pune la dispoziţiaorganelor de anchetă.

Şefiiîl vor fără imunitate

Imediatdupă întâlnirea democrat-liberalilor cu Băsescu, Emil Boc a spus că PDL va facetot posibilul ca justiţia să nu fie oprită în cazul dosarelor de la Parlament,fie că este vorba de Adrian Năstase sau de Dan Păsat. “În PDL am spus un lucrude la început: problemele de justiţie şi le rezolvă fiecare în parte înjustiţie, cu probe şi respectând decizia justiţiei, oricare ar fi ea. De aceea,şi din perspectiva dosarelor care se află în Parlament, fie că este vorba deAdrian Năstase sau de Păsat, Parlamentul trebuie să aibă aceeaşi atitudine:justiţia nu trebuie oprită să-şi facă datoria, iar cursul anchetelor trebuie sămeargă mai departe şi PDL va susţine acest demers în perioada următoare”, aafirmat Boc. Tot după întâlnirea de luni seară, liderul grupului PDL de laCamera Deputaţilor, Mircea Toader, a spus, la Realitatea TV, că Dan Păsat aanunţat, în cadrul şedinţei, că va cere în plen ridicarea imunităţii în cazulsău.

Acuzatde şantaj

MinisterulJustiţiei a transmis Camerei Deputaţilor, pe 4 noiembrie 2010, solicitareaprocurorilor privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive adeputatului PDL de Giurgiu Dan Păsat, acuzat de şantaj. Potrivit DNA, în2009-2010, Păsat s-a folosit de funcţiile sale de deputat şide secretar general al organizaţiei judeţene Giurgiu a PDL, a recurs la şantajpentru a obţine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficiinecuvenite provenind din contractele de achiziţii publice încheiate cu primăriide pe raza judeţului Giurgiu şi derulate prin firma sa - SC Prod Invest SRL, pecare o controla şi o conducea în fapt. Atunci când a întâmpinat opoziţie dinpartea reprezentanţilor administraţiei publice locale ori a firmelor care îşiadjudecaseră contractele de achiziţie publică, inculpatul a recurs la diverseforme de intimidare, mergând până la ameninţări şi acte de violenţă, se maiarată în documentrele DNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-11-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image