2017-01-23 02:36


Pleşu: „Preşedintele trebuie să aibă şi ceva de regină”

 |  12:00
Pleşu: „Preşedintele trebuie să aibă şi ceva de regină”

Fostul consilier prezidenţial, omul de cultură Andrei Pleşu a declarat într-un interviu acordat site-ului blogary.ro că preşedintele are partea sa de vină pentru tirul de critici la care este supus în mod curent.

Explicând cum vede situaţia în care, aproape zilnic, gesturile lui Traian Băsescu sunt corectate de către presă şi de adversarii politici, fostul ministru a arătat că de vină sunt ambele părţi.

Faptul că preşedintelui „i se explică, i se absoarbe orice greşeală” reprezintă, în opinia lui Pleşu,  „o formă de idolatrie”. „Omul ăla chiar întruchipează conduita optimă?”. „Trebuie să vezi lucrurile în dimensiunea lor, dacă nu socoteşti că este papa, infailibil”, îi acuză fostul ministru pe contestatarii preşedintelui.

În acelaşi timp, îl vede vinovat şi pe preşedinte, pentru că nu face nimic pentru a preîntâmpina „obiecţiile stilistice” ce i se aduc permanent. „Rolul preşedintelui înăuntrul Constituţiei noastre trebuie să includă stilistica asemeni unei activităţi, că el nu e un executiv, cum e în Franţa, sau cum e în America. El totuşi trebuie să aibă şi ceva de regină. Or, stilistica intră în acest sos”, insistă Andrei Pleşu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-09-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILE
31 Iul 2011

D-le Plesu, va ginditi cumva la tite? E haios sa-ti imaginezi un Basescu cu tite. O zi buna !

Adauga un comentariu

Random image