2017-01-20 10:03

POLITICA


„Plutonul de execuţie” al lui Mircea Geoană

 |  15:42
„Plutonul de execuţie” al lui Mircea Geoană

Mircea Geoană, încă preşedinte al Senatului, a fost chemat, duminică, la judecată în PSD. Comisia de Integritate şi Arbitraj Moral a partidului îl va lua la întrebări pentru că a nesocotit decizia Biroului Permanent Naţional (forul restrâns de conducere) prin care i se cerea să renunţe de bunăvoie la şefia Senatului. Preşedintele Comisiei, Dan Şova, unul dintre apropiaţii lui Victor Ponta cu care a fost coleg de liceu, a avut grijă ca „instanţa” să fie una cât mai numeroasă. Astfel că a trimis tuturor filialelor judeţene o adresă prin care le cerea să asigure un reprezentant la şedinţă. Ca urmare, din Comisie vor face parte 49 de membri, ale căror nume Şova spune că sunt secrete. Geoană riscă să fie exclus din PSD.

Potrivit vechiului Statut al PSD, Comisia de Integritate este compusă din social-democraţii desemnaţi din teritoriu, câte unul din fiecare organizaţie judeţeană. Partidul are însă un nou statut, care ar trebui aplicat şi care stabileşte că din Comisie fac parte 9 membri, aleşi de Congres. Numai că la ultimul Congres al PSD, aceşti membri nu au fost aleşi. Aşa că, până una-alta, senatorul Dan Şova, preşedintele Comisiei, a cerut tututor filialelor judeţene să trimită reprezentanţi la şedinţa în care va fi judecat Geoană şi ţine închise în sertar numele lor. De altfel, componenţa Comisiei nu poate fi găsită nici pe site-ul PSD, unde este menţionat doar Dan Şova.

După ce problema preşedintelui Senatului va fi întoarsă pe toate feţele, iar Geoană va fi pus să dea explicaţii, membrii Comisiei vor propune Biroului Permament Naţional al partidului şi apoi Comitetului Executiv Naţional (forul de conducere lărgit) o sancţiune pentru Geoană. Acesta a mai fost sancţionat cu suspendare din partid timp de şase luni. Este de aşteptat ca acum recomandarea să fie cea de excludere, mai ales că Victor Ponta ţine morţiş ca acesta să plece din partid. Ponta declara acum câteva zile că acesta nu mai are loc, iar ieri că „probabil va fi exclus”.

Geoană, care mai are doar o mână de oameni fideli, pare să fie la un pas de a fi dat afară din partid, în contextul în care foarte mulţi dintre liderii partidului şi dintre şefii de filiale s-au poziţionat de partea lui Ponta, în timp ce Geoană mai are doar o mână de oameni fideli. Preşedintele Senatului mai are însă o şansă: Ion Iliescu. Deşi l-a criticat dur pe Geoană (care l-a atacat recent), Iliescu s-a declarat împotriva unei măsuri cum ar fi excluderea.

Chiar dacă membrii Comisiei de Integritate propun excluderea, Geoană mai poate scăpa dacă Biroul Permanent Naţional sau Consiliul Naţional nu o aprobă. Caz în care Ponta a ameninţat că va demisiona (prima variantă) sau va convoca un congres extraordinar al partidului (a doua variantă).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-10-19

TAGURI: mircea geoana, pluton, dan sovaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VALCU
11 Noi 2011

Degeaba se screme Ponta sa-si atraga partizani atata timp cat in propriunl partid se dovedeste a fi un incapabil. Ceea ce a facut in ultimul timp depaseste orice limita a bunei intentii, demonstrand inca odata ca este un presedinte slab, fara nici un sprijin din partea populatiei si mai ales a propriilor sai colaboratori. Infumurarea, lipsa de colaborare, impunerea deciziilor numai in favoarea lui, tradarea fata de cei care l-au sprijinit si pus in functie, sunt numai cateva din lista lunga a adevaratei fețe a acestui individ, In plus, consider ca se aseamana cat mai mult, din punct de vedere al comportamentului, cu Basescu. Pentru aceste considerente precum si pentru multe altele, personal am hotarat sa nu mai votez PSD-ul si respectiv PDL-ul la alegerile viitoare. Voi vota oricare alta formatiune politica care va dovedi ca are un conducator cu caracter si mai ales care sa dea dovada concreta ca este alaturi de poporul roman.
DUMITRU IUGA
11 Noi 2011

Va recomand cu caldura Dan Diaconescu, Gigi Becali sau Vadim. Succes! tiiu2001@yahoo.com
MIHAI
12 Noi 2011

Domnule Ponta, chiar inca nu te-ai trezit la REALITATE ???. Cine te sfatuieste, te sfatuieste PROST. Tot nu-ti dai seama ca faci jocul pdlului?, chiar asa de prost pregatit politic esti?. Pui orgoliul si razbunarea personala mai presus decat interesele partidului si ale USLului si chiar SPERANTELE noastre. Mult timp te-am considerat un politician pregatit,serios,cumpatat si cu o gandire logica, dar cu amaracune constat ca m-am inselat. Toate sperantele noastre cu privire la USLul pe care l-ati constituit, ca va castiga alegerile care vin, in mod sigur sunt spulberate. Increderea alegatorilor in PSD si USL le-ai DINAMITAT. Ce urmeaza mai departe, sti bine. Sa presari flori PORTOCALII pe drumul pe care va merge la alegeri pdlul. SA-TI FIE RUSINE SI-N SOMN domnule ponta.

Adauga un comentariu

Random image