2019-03-24 17:39


PMP cere DEMISIA ministrului CULTURII: „A îngropat definitiv și irevocabil CENTENARUL!”

 |  15:31
PMP cere DEMISIA ministrului CULTURII: „A îngropat definitiv și irevocabil CENTENARUL!”

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, solicită demisia ministrului Culturii, George Ivaşcu, pe motiv că ”majoritatea toxică PSD-ALDE a îngropat definitiv şi irevocabil Centenarul”, informează News.ro.

Acesta se arată deranjat de faptul că evenimentele legate de Centenar sunt lipsite de transparenţă, iar criteriile de selecţie a acestora nu au fost niciodată făcute publice.

Eugen Tomac a postat, duminică, un mesaj pe Facebook în care solicită demisia ministrului Culturii, George Ivaşcu.

”Majoritatea toxică PSD-ALDE a îngropat definitiv şi irevocabil Centenarul. Guvernul Dăncilă are cu totul alte preocupări în anul care marchează 100 de ani de constituirea României Mari. Din cauza unei guvernări total iresponsabile, am ratat sărbătorirea celui mai important eveniment din istoria românilor. Deşi partidul nostru a făcut numeroase apeluri la mobilizarea şi implicarea întregii societăţi româneşti în celebrarea măreţului act istoric, Executivul PSD-ALDE a dovedit o totală ignoranţă faţă de românii din ţară şi din afară”, îşi începe Tomac mesajul de pe Facebook.

Potrivit acestuia, ”într-un dispreţ fără margini, Ministerul Culturii, cel responsabil pentru organizarea Centenarului, derulează evenimentele dedicate acestei sărbători, într-o neînţeleasă lipsă de transparenţă şi de comunicare cu societatea”.

”Fără un minim de promovare a acestei mari sărbători, românii nu se pot simţi mândri de marile realizări ale înaintaşilor noştri care au dus la îndeplinirea obiectivului de veacuri al românilor: Marea Unire. Ministerul Culturii îşi manifestă indolenţa şi dispreţul total faţă de Parlament. Ca deputat al României, am adresat, încă din luna martie, mai multe interpelări şi o întrebare legate de desfăşurarea evenimentelor privind Centenarul. Nu am primit niciun răspuns”, mai scrie Tomac.

Acesta explică faptul că, într-o interpelare adresă ministrului Culturii în data de 21.03.2018, a solicitat informaţii publice legate de criteriile care au stat la baza selectării proiectelor care au primit bani pentru organizarea unor evenimente dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire, precum şi calendarul evenimentelor.

”Doresc detalii de la minister în acest sens, mai ales că sunt finanţate unele proiecte care nu prea au legătură cu actul din 1918, cum ar fi Festivalul Cerbul de Aur sau Centrul de Excelenţă NATO pentru Protecţia Mediului. Ministerul de resort s-a acoperit, însă, de o mare tăcere, poate complice cu unele adevăruri care stau ascunse în sertarele din luxoasa clădire de pe malul Dâmboviţei. Există un mare mister legat de modul în care au fost selectate proiectele Centenarului, iar lipsa prezentării criteriilor de selecţie, creează suspiciuni în privinţa resurselor alocate”, mai spus Tomac.

De asemenea, acesta susţine că, într-o altă întrebare adresată ministrului George Ivaşcu, pe 16.05.2018, a cerut detalii referitoare la situaţia proiectului ”Muzeul Virtual al Unirii”, care trebuia să fie funcţional din luna aprilie, dar ”nici astăzi nu se ştie nimic de soarta lui”. ”Demisia, domnule Ministru Ivaşcu! Plecaţi şi recunoaşteţi că sunteţi cel mai slab ministru al Cuturii din istoria acestei ţări!”, îşi încheie mesajul preşedintele PMP.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-15

TAGURI: ivascu, ministrul culturii, tomac, pmp, centenar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
15 Iul 2018

NOI ROMANI NEIMLICATI, DUPA 1989, IN CONDUCEREA POLITICA A STATULUI, DAR CARE AM SUPORTAT DEZAMAGIRI, UMILIRE, PAGUBIRE MATERIALA LA NIVEL NATIONAL, DEFAIMAREA SI TRADAREA NEAMULUI ROMANESC SOLICITAM ABOLIREA IN REGIM DE URGENTA A CLASEI POLITICE FORMATA DIN POLITRUCI , A DEMOCRATIEI MIMATE SI A CAPITALISMULUI SALBATIC DE CUMETRIE.
ANONIM
15 Iul 2018

Cine dracu mai este si tolomac asta ....este roman ???... in ce localitate din romania este născut??.... la ce biserica ortodoxă a fost botezat ???
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...