2019-05-21 05:49


PNL a decis: Va ataca la CCR Legea Pensiilor. Care sunt motivele liberalilor

 |  15:49
PNL a decis: Va ataca la CCR Legea Pensiilor. Care sunt motivele liberalilor

PNL va contesta la Curtea Constituţională a României (CCR) legea pensiilor, a anunţat, duminică, vicepreşedintele partidului Dan Vîlceanu, potrivit Agerpres.

"PNL va contesta la CCR această lege pe care o considerăm a fi cras neconstituţională", a spus Vîlceanu, într-o conferinţă de presă, precizând că acest proiect a fost amânat pentru săptămâna viitoare, cel mai probabil din cauza unor discuţii între PSD şi UDMR.   El a explicat motivele de contestare a proiectului la CCR.   "Această lege leagă pensia de invaliditate de un stagiu minim de cotizare. (...) Practic, românii care nu au contribuit minim 15 ani la sistemul de pensii şi suferă un accident de muncă sau o boală nu vor primi pensie ceea ce este clar neconstituţional", a spus Vîlceanu, invocând o decizie a CCR.   În opinia sa, acest act normativ creează şi o discriminare între persoanele cu dizabilităţi, în sensul în care doar nevăzătorii beneficiază de o treime dintr-un stagiu complet de cotizare pentru a primi pensie.   El a adăugat că o altă problemă este legată de faptul că această lege nu are niciun fel de legătură cu contributivitatea.   "Există o întreagă discuţie cu conceptul de datorat şi plătit pentru a primi pensie. (...) Există mai multe companii de stat care reţin contribuţiile angajaţilor şi nu le plătesc la sistemul de pensii, fapt care duce contribuabilul în situaţia de a nu primi pensie pentru perioada în care aceste contribuţii nu au fost plătite. (...) Această lege introduce o mare nedreptate şi mă refer la faptul că, de exemplu, la un stagiu minim de cotizare de 15 ani ori că vei contribui la salariul minim pe economie ori la cel mediu pe economie pensia pe care o vei primi este pensia minimă şi atunci este clar că, cel puţin din punct de vedere al contributivităţii, această lege este strâmbă, este o lege proastă pentru că încurajează practic cetăţenii ca după 15 ani să nu mai muncească", a afirmat vicepreşedintele PNL.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-16

TAGURI: pnl, contestare, ccr, legea pensiilor, liberali, dan vilceanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
16 Dec 2018

Nu pnl ataca si PDL ....MEREU EI AU FOST CONTRA PENSIILOR ...amintiți.va momentul cu blonda proastă de la pupitru....parca roberta ...cea fără creier
ANONIM
16 Dec 2018

Dă..ea este ....blonda....acum blonda se da bărbat....cică valceanu.....de la balaceanca
ANONIM
16 Dec 2018

Dă..ea este ....blonda....acum blonda se da bărbat....cică valceanu.....de la balaceanca
ANONIM
16 Dec 2018

SUNTEM IN SITUATIA DEZASTRUOASA IN CARE TOATE INSTITUTILE SI AUTAORIATATILE STATULUI, CENTRALE SI LOCALE SUNT IN STADIUL DISOLUTIONAT PENTRU CA DE 29-30 DE ANI ACESTEA SUNT CONDUSE DE MAFIOTI SI TRADATORI SI ALACATUITE DIN NULITATI, ZOI, SCURSURI UMANE , SEMIDOCTI SI SFERTODOCTI FARA BUSOLA SAU VRE-UN AZIMUT.
ADEVăRAT ANONIME!
16 Dec 2018

Cum vine frigul, CAD CABLURILE DE ENERGIE, POMI, SE DĂRÂMĂ ȘOSELELE, TRENURILE NU MAI MERG...ETC...chiar că, de 30 de ani numai așa se întâmplă și NIMIC nu învață cei la pupitre! NIȘTE NULITĂȚI, NIȘTE IMBECILI NOTORII! În schimb, nu sunt proști la parandărături și afaceri cu Statul (adică cu noi...) fără a știi ce uneltesc ei în ședințele lor de partid/e ori de Guvern și/sau CSAT! COLCĂIE DE TRĂDĂTORI PRĂDUITORI ÎN FUNCȚIE ȘI DIN TOATE POZIȚIILE!
APROPO DE POMI!
16 Dec 2018

Mă adresez tuturor primarilor: ce v-a apucat de tăiați crengile copacilor sănătoși? Iar dacă tot tăiați pomii care prezintă risc de prăbușire, DE CE MAMA MĂ-SII NU PLANTAȚI ALȚII?! Eu cred că, parveniți cum sunteți TOȚI, țărănoi cu pământ între degetele de la picioare, iubiți asfaltul și urâți tot ceea ce vă aduce aminte de iarba verde de acasă, de pomi, flori...ALTFEL, NU-MI EXPLIC DE CE URÂȚI TOT CE-I VERDE, NE-PLANTÂND ALȚI COPACI ÎN LOCUL CELOR DISTRUȘI DE TÂMPIȚII PE CARE ÎI ANGAJAȚI S-O FACĂ!
Random imageUltimele stiri


STARBAG