2019-01-20 00:58


PNL acuză presiunile politice la SRTv. Andreea Paul acuză PSD că vrea să execute conducerea televiziunii

 |  19:49
PNL acuză presiunile politice la SRTv. Andreea Paul acuză PSD că vrea să execute conducerea televiziunii
Daniel Măgureanu

Stelian Tănase, presedintele-director general al TVR, are postul ameninţat după decizia comisiilor reunite pentru buget de a da aviz negativ contului de execuţie bugetară pe 2014 al Televiziunii publice. Situaţia a atras nemulţumirea liberalilor, care, în semn de protest, au părăsit lucrările Comisiilor reunite de buget şi finante din Camera Deputaţilor şi Senat.

Mai mult, Andreea Paul, deputat PNL, a transmis un comunicat în care susţine că PSD „vrea să dărâme conducerea SRTv pentru că nu a acceptat mafia politică în achizițiile publice și imixtiunea politică editorială”. „Posibilitatea demiterii conducerii, dacă raportul anual este respins de majoritatea simplă parlamentară, reprezintă un sistem criticat de Uniunea Europeană a Serviciilor Media pentru că deschide ușa nejustificat influențelor politice. Aceste presiuni politice pot conduce la autocenzură cu privire la conținutul editorial și pot provoca instabilitate managerială. În acest fel se va folosi PSD de votul dumneavoastră!”, a declarat prim-vicepreședintele PNL. Potrivit Andreei Paul, „trebuie să fie clar că membrii conducerii SRTv își exercită funcțiile strict în interesul instituției și în conformitate cu atribuțiile sale”.

Pe de altă parte, preşedintele Comisiei de buget de la Camera Deputatilor, Viorel Stefan, a acuzat că  în 2014  SRTv „înregistrează datorii de 699 de milioane de lei, din care 449 milioane lei la bugetul de stat”, dar şi „o pierdere cu un rezultat financiar negativ de 81 de milioane de lei, în conditiile în care pe contul de execuţie singurele poziţii de cheltuieli valorificate la centimă reprezintă cheltuielile de personal”, „ceea ce este greu de explicat”.

Birourile Permanente ale celor două Camere au decis, pe 29 aprilie, ca raportul de activitate al TVR pe 2014 să fie trimis la Comisiile de cultură şi de buget-finanţe cu termen o săptămână pentru aviz. Legea audiovizualului prevede că respingerea raportului de activitate duce la demiterea Consiliului de Administraţie şi a preşedintelui-director general al TVR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-12

TAGURI: pnl, srtv, andreea, paul, psd, televiziuni
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...