2018-10-22 11:28


PNL atacă la CCR modificarea Regulamentului comun al Camerei Deputaților și Senatului

 |  13:05
PNL atacă la CCR modificarea Regulamentului comun al Camerei Deputaților și Senatului

Liderul deputaților PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, marţi, că liberalii vor contesta la Curtea Constituțională (CCR) modificarea Regulamentului comun al Camerei Deputaților și Senatului. Liberalul şi-a exprimat convingerea că judecătorii constituţionali vor da dreptate PNL.

"Ne-am abținut la votul pentru modificările la Regulament și am luat decizia să contestăm la CCR, astfel încât Curtea să ne spună — formula aceasta este acoperitoare pentru Constituție sau nu. Eu sunt convins că ne va da dreptate CCR, că este interpretabilă această formulă și că trebuie modificată", a declarat Eugen Nicolăescu, la Parlament, transmite Agerpres.

Parlamentarii au adoptat, marți, o Hotărâre prin care au fost modificate și completate articolele 56 și 57 din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului pentru punerea în acord cu deciziile CCR.

Modificările prevăd că "în cadrul cererii de reexaminare, Parlamentul poate să modifice în totalitate sau parțial textele care au legătură cu cererea de reexaminare, inclusiv prin recorelarea dispozițiilor legii".

O altă prevedere modificată stipulează că, "în cazul în care textele care au legătură cu cererea de reexaminare au fost modificate în totalitate sau parțial, legea cuprinzând aceste texte reexaminate, după adoptare, se trimite președintelui pentru promulgare".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-15

TAGURI: pnl, ataca, ccr, modificare, regulament, comun, camera, deputatilor, senat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...