2018-12-18 20:03


PNL cere demisia lui Tăriceanu şi Zgonea

 |  13:52
PNL cere demisia lui Tăriceanu şi Zgonea

Viceliderul deputaţilor PNL, Tinel Gheorghe a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că le cere președinților celor două Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea și Călin Popescu-Tăriceanu, să demisioneze. Liberalul susţine că cei doi ''au ascuns intenționat" decizia CCR prin care numirea lui Ion Anton la Curtea de Conturi a fost declarată neconstituțională.

"Avem deci un prejudiciu material creat prin menținerea lui timp de 11 luni în funcție și avem, pe de altă parte, o încălcare, un abuz în serviciu al celor doi președinți ai celor două Camere. Le cer public să demisioneze, pentru că este o gravă încălcare a atribuțiilor și a competențelor domniilor lor. Cei doi președinți, în calitatea lor stabilită conform Regulamentului celor două Camere, conduc ședințele Birourilor permanente reunite și au obligația să dispună respectarea termenelor legale și încadrarea în termenele legale. Este o obligație care decurge din textul constituțional transpus în regulamentul celor două Camere", a preiczat Tinel Gheorghe, potrivit Agerpres.

Liberalul consideră că este "incalificabil" că o decizie a CCR nu a fost pusă în practică.

"Este vorba de respect față de lege. Este un prejudiciu material creat — aproximativ 150.000 de lei. O să vedeți în răspunsul dat de domnul Nicolae Văcăroiu, care trebuia să-l suspende pe domnul Anton Ion, avea această obligație. Dânsul se apără invocând o scrisoare adresată în 29 octombrie 2014 celor două Camere, cerându-le imperativ să pună în practică decizia CCR. Însă, după părerea mea, nu-l absolvă de vinovăție pe domnul Văcăroiu", a susţinut deputatul PNL.

Tinel Gheorghe a mai spus că prin decizia CCR 514 din 8 octombrie 2014 numirea lui Ion Anton la Curtea de Conturi a fost declarată neconstituțională, deciziea fiind pusă în practică abia în septembrie 2015. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-26

TAGURI: pnl, cere, demisie, tariceanu, zgonea, tinel gheorghe
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ASTA DA CERERE....
26 Noi 2015

s-o vedem și aplicată...
Random imageUltimele stiri


loading...