2018-12-17 11:57


PNL cere Ordonanţă de Urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi. Liberalii și-au validat o parte din candidații pentru primăriile reședințelor de județ și CJ

 |  21:01
PNL cere Ordonanţă de Urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi. Liberalii și-au validat o parte din candidații pentru primăriile reședințelor de județ și CJ

Liberalii îi cer premierului Dacian Cioloş să emită o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin, a anunţat, luni, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

"Singura variantă realistă pentru a putea face această schimbare este adoptarea unei Ordonanţe de urgenţă. Trebuie să îi propunem premierului Cioloş să ţină cont de solicitările societăţii civile. Am încredere că primul-ministru va rezista oricărei presiuni pe care o va face PSD ca această ordonanţă să nu fie dată", a declarat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai amintit că liberalii au depus un proiect de lege în acest sens, în sesiunea din toamnă, însă PSD s-a opus adoptării acestuia.

Legea privind alegerea administraţiei publice locale prevede alegerea primarului într-un singur tur de scrutin, Parlamentul menţinând prevederile care erau în vigoare încă din 2012, atunci când s-a renunţat la două tururi de scrutin. PNL a votat, iniţial, alături de PSD pentru pachetul de legi electorale.

14 candidați validați de BPN

Conducerea PNL a validat, luni, candidaţii pentru funcția de primar în 14 municipii reşedinţă de judeţ, dar şi candidaţii pentru preşedinţia consiliilor judeţene din Bacău, Cluj şi Teleorman. „Am validat candidaţii pentru funcţia de primar de municipiu reşedinţă de judeţ în paisprezece municipii şi candidaţii pentru funcţiile de preşedinţi de organizaţii judeţene, în trei judeţe, cu care intenţionăm să candidăm pentru preşedinţie şi care vor deschide listele. La Alba candidăm în continuare cu primarul Mircea Hava, la Arad, cu primarul Gheorghe Falcă, la Bacău cu senatorul Dragoş Luchian, la Brăila, cu senatorul Cătălin Boboc, la Caraş Severin,  cu Ioan Popa, la Cluj, cu primarul Emil Boc, la Dolj, cu Pavel Badea, la Galaţi cu Nicusor Ciumacenco, fost viceprimar în Galaţi, la Deva, cu primarul Petru Marginean, la Drobeta Turnu Severin, cu viceprimarul Daniel Carjan, la Ploieşti, cu senatorul  Andrei Volosevici, la Timişoara, cu primarul Nicolae Robu", a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga, la finalul şedinţei BPN PNL.

La funcția de preşedinte de consiliu judeţean BPN al PNL a validat candidatura senatorului Ionel Paler pentru CJ Bacău, a senatorului Alin Tişe pentru CJ Cluj şi a senatorului Eugen Pârvulescu pentru CJ Teleorman.

Bușoi se pregătește pentru București

Pentru București, Vasile Blaga a precizat că BPN PNL urmează să valideze candidatura lui Cristian Buşoi, desemnat candidatul PNL la Primăria Capitalei, de către Organizaţia PNL Bucureşti.

„Eu am mare încredere în domnul Buşoi” a declarat Vasile Blaga, întrebat dacă, în calitate de cetăţean l-ar vota pe Cristian Buşoi, primar general.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat că Strategia pentru Bucureşti, calendarul şi maniera în care se va face selecţia candidaţilor pentru Bucureşti vor fi anunţate în cursul acestei săptămâni, de preşedintele organizaţiei Bucureşti, Cătălin Predoiu.

Potrivit unei rezoluții adoptate luni de BPN, liberalii se angajează ca, în cel puţin 30% din cazuri, candidaţii propuşi la alegerile locale să fie ''oameni noi'', persoane care nu au ocupat funcţii administrative sau politice de prim plan, a declarat Gorghiu. „Este, cred eu, un semnal foarte bun, de credibilizare şi de modernizare a propriilor structuri de partid. Credeţi-mă, suntem singurul partid care ia în serios acest lucru. Aşteptăm răspunsul organizaţiilor judeţene atunci când vor întocmi listele”, a afirmat copreşedintele PNL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-18

TAGURI: pnl, ordonanta de urgenta, primari, candidati, primarii, dacian ciolos
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VALEA!
18 Ian 2016

PE FĂRAȘUL ISTORIEI CU VOI, CU TO(N)ȚII! Ați făcut de rușine și ați decredibilizat instituția din care faceți parte, funcția, dar și pe voi înșivă... așa că afară cu voi de bună-voie, cadențat, înainteeee MARȘ! Nu numai voi, toată șleahtă politică colcăitoare de păduchi, furnici ucigașe, șopârle, năpârci.... cu gulere albe, apretate care susțin capete și fețe deformate de un râs lăbărțat - când de câine, când de porc ori alte jivine dezgustătoare....
MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
18 Ian 2016

Chilotareasa lui Olteanu banca , cu Pinalti si Linge blide a lui Madam Plescoi , care sa basit in gitul lui , de prost cu Boc de mina . are Hotel in Viena si nevasta Unguroaica si ginerele fura cu Tehnologica Radion .
Random imageUltimele stiri


loading...