2018-11-14 18:22


PNL îi reproşează lui Emil Boc că n-a realizat mai nimic

 |  15:40
PNL îi reproşează lui Emil Boc că n-a realizat mai nimic

PNL îl acuză pe primarul Emil Boc că nu are pregătită o nouă strategie de dezvoltare a oraşului pentru viitorul exerciţiu bugetar al UE şi că din vechea strategie a realizat foarte puţin.

'Au rămas mai puţin de şase luni până când ar urma să fie aplicată o nouă strategie de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca. Conform promisiunilor domnului primar Emil Boc, în septembrie o să avem documentaţia care ar urma să stabilească în mod clar obiectivele Clujului pentru perioada 2014-2020, perioadă care coincide cu noul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene. Suntem foarte interesaţi de acest proiect, întrucât din strategia propusă pentru anii 2007-2013, foarte puţine lucruri au fost puse în practică şi asta înseamnă ori că strategia a fost greşită, ori că administraţia Boc a fost foarte slabă', a declarat, luni, într-un comunicat de presă, Ioan Bîldea, vicepreşedinte al PNL Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, 'la o simplă analiză a proiectelor ce au fost aşternute în 2006 pe cele 339 de pagini ale Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Cluj-Napoca se poate observa că doar o parte infimă dintre propuneri au fost implementate', deşi în ultimii nouă ani, în fruntea administraţiei locale s-au aflat reprezentanţii aceluiaşi partid, PDL, şi aceeaşi echipă condusă de Emil Boc.

'În Strategia 2007-2013 se arată că până în anul 2008 trebuia finalizată procedura de Revizuire şi îmbunătăţire a sistemelor de planificare, zonare şi dezvoltare (PUG, PUZ, PUD). În realitate, nici astăzi acest proces nu este încheiat. În 2010, trebuiau finalizate centurile ocolitoare ale oraşului şi racordarea lor la Autostrada Transilvania. Suntem în 2013 şi centura Vâlcele-Apahida este încă în construcţie, iar despre centura Floreşti-Mănăştur-Zorilor-Someşeni nu s-a mai auzit nimic. Un program de atragere a investitorilor străini trebuia implementat până la finalul anului 2009 de către municipalitate, dar din toată această idee a rămas doar un număr de telefon la care răspunde, ocazional, un funcţionar din primărie', se mai arată, printre altele, în comunicatul PNL.

Potrivit lui Ioan Bîldea, 'Cluj-Napoca a ajuns, sub tutela lui Emil Boc, un centru regional al corupţiei', fiind exemplificat aici cu cazul fostului primar Sorin Apostu, arestat pentru corupţie, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-22

TAGURI: PNL, emil, boc, strategie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...