2019-03-23 06:45


PNL îl reclamă pe Valeriu Zgonea la Comisia Juridică

 |  13:05
PNL îl reclamă pe Valeriu Zgonea la Comisia Juridică

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, că liberalii vor sesiza Comisia juridică, în condiţiile în care președintele Camerei, Valeriu Zgonea, a încălcat sistematic Regulamentul în conducerea ședinței în care a fost dezbătut proiectul de lege privind demnitatea umană.

"Pe procedură vă anunț că vom sesiza Comisia de disciplină și imunități (Comisia juridică de disciplină și imunități — n.r.) privitor la încălcarea sistematică a domnului președinte Zgonea a Regulamentului Camerei Deputaților în conducerea ședinței. Domnule președinte, de la începutul acestei ședințe a plenului Camerei Deputaților am asistat cum încălcați sistematic Regulamentul Camerei. Ați întârziat la începerea ședinței, ați tras de timp până la venirea șefului dumneavoastră de partid, v-ați dat cuvântul și ați vorbit cinci minute jumătate, deși intervențiile pe procedură sunt limitate", a afirmat Ludovic Orban în plenul Camerei Deputaților, potrivit Agerpres.

Liberalul este de părere că preşedintele Camerei Deputaţilor trebuia să îl trateze pe Liviu Dragnea ca simplu deputat.

"L-ați lăsat pe domnul Dragnea să vorbească șase minute nu pe procedură, ci pe fondul proiectului de lege, permițându-i la punctul de procedură să țină discursuri politice. Vă atrag atenția: suntem în Parlament, Camera Deputaților, nu suntem la o ședință a PSD în care dumneavoastră să vă tratați șeful de partid ca șef de partid. Trebuia să îl tratați ca simplu deputat, să respectați Regulamentul și în privința lui, și în privința dumneavoastră. De asemenea, am să îi dau un răspuns domnului Dragnea: suntem intoleranți față de cei care calcă sistematic în picioare Regulamentul Camerei Deputaților, bunul simț și care nu îi respectă pe colegi atunci când abuzează de faptul că sunt la conducerea acestei Camere", a subliniat deputatul PNL Ludovic Orban.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, la rândul său, că nu are voie să scoată din proprie inițiativă un proiect de lege de pe ordinea de zi.

"Președintele Camerei și niciun membru al acestei Camere, cu excepția unui lider de grup, nu are voie să ceară și să scoată el, din proprie inițiativă, de pe ordinea de zi un proiect de lege aprobat în proiectul ordinii de azi de către Comitetul liderilor și Biroul permanent. Nici președintele Camerei, nici președintele de ședință. Președintele Camerei are o singură obligație: să ceară membrilor Camerei să respecte legea. Și cum poate să scoată un proiect de lege de pe ordinea de zi? Scrie în Regulament. Dacă eu scoteam un proiect de lege pentru că voiam eu, atunci încălcam Regulamentul, dar se pare că unii nu citesc, atunci eram supus sancțiunii Comisiei juridice pentru că eu voiam să scot de pe ordinea de zi fără aprobarea plenului , care este suveran, un proiect de lege", a susţinut Valeriu Zgonea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-10
Citeste si:
Liviu Dragnea: Legea demnităţii umane nu interzice presei să critice politicienii
Traian Băsescu, despre legea defăimării: Dragnea şi haita lui au înţeles că mediul on-line nu poate fi cumpărat

TAGURI: pnl, reclama, valeriu zgonea, comisie, juridica, incalca, regulament
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...