2018-10-16 19:30


PNL își dă cu stângul în dreptul: „Facem traseism, dar nu susținem traseismul”

 |  21:01
PNL își dă cu stângul în dreptul: „Facem traseism, dar nu susținem traseismul”
Marius Florian

PNL se folosește din nou de limbajul dublu în spațiul public, susținând una și practicând alta. De data aceasta, avem de-a face cu eternul subiect al traseismului politic, de care PNL susține că se străduiește să se debaraseze.

Comisia de Unificare PNL a stabilit un „decalog” pentru candidaţii la alegerile din 2016, iar criteriile care vor trebui să fie respectate de aceștia vizează: lustraţia, traseismul politic, nepotismul, contractele şi relaţiile cu statul, falsul în declaraţii, stările de incompatibilitate şi conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidaţii la bugetul de stat, formele de plagiat şi, evident, problemele penale.

Secretariatul PNL îl va trimite organizaţiilor judeţene spre informare, urmând a fi adoptate prin decizia Consiliului Naţional în data de 11 decembrie a.c.

Ulterior datei de 11 decembrie, criteriile finale vor fi aplicate la nivelul primăriilor municipii, reşedinţe de judeţ şi consilii judeţene de către Biroul Politic Naţional, iar la nivel judeţean, de către Biroul Politic Judeţean.

„Ori să se revizuiască, primesc! Dar, să nu se schimbe nimica!”

Între timp, la Constanța, avem de-a face cu o ipocrizie de toată jena. Co-președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, a informat prin intermediul presei locale că va susţine criteriile discutate la centru. „Sunt de acord să descurajăm traseismul. Dacă noi nu vom da tonul reformării, nu vom reuşi să supravieţuim ca partid”, a anunțat Dragomir. Numai că, la începutul lunii trecute, membrii biroului județean și municipal ai organizației de tineret a Mișcării Populare, împreună cu președinții Costin Avătavului și Marius Tulică, s-au înscris în TNL Constanța! Prilej cu care Dragomir le-a urat bun venit noilor membri ai PNL Constanţa. „M-am bucurat că doriţi să faceţi acest pas!”, a anunțat Dragomir după momentul înscrierii oficiale a foștilor „populari” în PNL, care ne-aduce aminte de un personaj al lui I.L. Caragiale: „Ori să se revizuiască, primesc! Dar, să nu se schimbe nimica!”

Lovit de traseism, liderul „popularilor” constănțeni, Claudiu-Iorga Palaz, susține că nu îl miră nimic din limbajul dublu al PNL, întrucât „au afaceri cu PSD, nu vor face nimic de dragul constănțeanului”.

„Eu când spuneam că nu se țin de cuvânt, ei „Batman – Batman!” Cei care conduc la ora aceasta vechiul PNL din PNL sunt băieți extraordinari, doar că au un singur defect: nu se pot ține de cuvânt! Nu au două vorbe la un loc! De ce acceptă traseiștii? Așa cum acceptă nepotismul, că știi foarte bine că își pune finul (Dragomir – n.r.) să candideze, cu toate că de la centru li se spune fără nepotisme! La ora asta, în Constanța, aia avem: nepotisme și traseiști. USL trăiește la Constanța, semnează hârtii împreună... ei sunt un singur partid: USL! (...) Sunt doi parlamentari de la PNL care sunt uzați politic și ar trebui să facă un pas în spate. Cu astfel de vorbe nu poți să ieși în stradă. Atâta timp cât ai oameni ai PNL din guvernarea Ponta la conducerea pe deconcentrate nu poți să spui că tu, președinte PNL Constanța, nu susții PSD!”, a spus Palaz, pentru PUTEREA.

„Mișcările” de una zicem, alta facem, de la Constanța se pare că nu sunt pe placul conducerii centrale a PNL. Vicepreședintele partidului, Mihai Voicu, ne-a comunicat că partidul se va debarasa de traseism, doar că aceasta se va petrece „la candidaturile pentru alegerile locale”.

„Aveți dreptate, vă asigur că vom respecta, la candidaturile pentru alegerile locale, toate criteriile de integritate, inclusiv cel de traseism politic, așa cum este definit de „România Curată”!”, a spus Voicu, pentru PUTEREA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-03

TAGURI: pnl, traseism, comisia de unificare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...