2018-12-18 15:44


PNL vrea hipermagazine închise duminica și de Sărbătorile legale

 |  09:01
PNL vrea hipermagazine închise duminica și de Sărbătorile legale

Doi parlamentari din Partidul Național Liberal (PNL) propun închiderea hipermagazinelor în zilele de duminică și cu ocazia sărbătorilor legale. Ei susțin că astfel vor fi create noi locuri de muncă și comerțul tradițional va fi întărit.

Liberalii Nini Săpunaru și Tinel Gheorghe au înaintat în Parlament un proiect de modificare a Legii nr. 321/2009 prin care vor ca hipermagazinele să fie închise duminica și de sărbătorile legale. Parlamentarii susțin că astfel se susține „revitalizarea comerţului tradiţional”, iar cetățenii români se vor putea concentra „pentru cumpărăturile zilnice sau săptămânale în zilele lucrătoare şi în prima parte a weekendului, respectiv vineri după amiază şi sămbăta, urmând ca pentru duminică să se reorienteze pentru familie, mişcare în aer liber, cultură”.

Conform deputaților liberali, închiderea acestor hipermagazine va ajuta creșterea vânzărilor la comercianții din piețele agroalimentare și în magazinele mici, încurajând înființarea de noi firme și dezvoltarea unor noi locuri de muncă. Potrivit Mediafax, cei doi politicieni au subliniat că în state europene precum precum Germania, Spania, Austria și Ungaria programul de funcționare al hipermagazinelor este limitat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-09

TAGURI: pnl, hipermagazine, hipermagazinele, duminica, sarbatorile, legale, nini, sapunaru, tinel, gheorghe
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...