2017-01-20 10:03

POLITICA


PNL şi-a depus demisiile în buzunar

 |  21:00
PNL şi-a depus demisiile în buzunar

Mai mulţi parlamentari ai PNL au anunţat luni şi marţi că au demisionat din Parlament. Numărul acestora este încă incert, dar potrivit unor surse din PNL, este vorba despre aproximativ 30 de deputaţi şi senatori. Demisiile lor nu au fost înregistrate oficial la Parlament, iar preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri-seară că “nici o persoană şi nici un parlamentar al PNL nu a demisionat”.

Deputatul PNL Ludovic Orban a anunţat luni seara că demisionează din Parlament. După el, mai mulţi colegi liberali au făcut anunţuri similare. Horia Cristian, deputat liberal de Timiş, anunţa tot luni seara că el şi alţi 20 de deputaţi PNL şi-au dat demisiile. “Am vrut să arătăm că parlamentarii PNL nu sunt la fel precum ceilalţi şi am demonstrat că printre aceştia este şi Horia Cristian, care nu este un parlamentar ca şi ceilalţi. Demisia mea este în alb, pe masa lui Crin Antonescu. Vrem să ajungem la o masă critică ce se retrage din Parlament, pentru a-l face nefuncţional şi obligat să declanşeze alegeri anticipate”, a declarat Horia Cristian, citat de Agerpres. Fostul ministru al apărării în guvernul Tăriceanu, deputatul Teodor Atanasiu, a făcut publică demisia din Parlament pe pagina sa de Facebook: “Astăzi am înaintat preşedintelui Crin Antonescu demisia mea din calitatea de deputat în Parlamentul României. Am făcut acest gest pentru a-mi arăta solidaritatea cu revendicările protestatarilor, cu dorinţele cetăţenilor şi pentru a nu mai gira cu prezenţa mea în Parlament o democraţie parlamentară care nu există. De mâine voi milita, inclusiv în stradă, pentru alegeri anticipate (prezidenţiale şi parlamentare). Sper ca acest gest, al meu şi al colegilor mei, va dovedi că nu toţi politicienii sunt la fel!”.

Printre cei care şi-au anunţat demisia se află şi Adriana Săftoiu, deputat PNL. “Eu mi-am depus demisia, am înmânat-o aseară (luni seara - n.r.) preşedintelui de partid, prin urmare, acesta a luat act de demsia mea, oficial”. Şi Alina Gorghiu, deputat PNL, ne-a confirmat că are pregătită demisia, doar că încă n-a apucat s-o depună pe undeva. La fel şi deputatul Horia Uioreanu.

Crin Antonescu: “Nu a demisionat nimeni!”

În ciuda declaraţiilor de mai sus, preşedintele PNL susţine că nici un parlametar al partidului său nu a demisionat. ”Nici un parlamentar liberal nu a demisionat efectiv. Toţi sunt în interiorul mandatului. A fost o discuţie informală, la grupul nostru parlamentar, după şedinţa extraordinară de ieri a Parlamentului, în care s-a ridicat şi problema demisiilor”, a explicat Antonescu. La rândul său, Eugen Nicolăescu, vicepreşedintele deputaţilor PNL, spune că demisiile nu pot fi operabile atâta vreme cât nu se respectă procedurile parlamentare în vigoare. ”Declaraţiile politice sunt una, procedurile parlamentare, cu totul altceva! Ceea ce au făcut colegii mei este doar la stadiul de intenţie, nu este nimic oficial. Nu este încă stabilit. Eu de exemplu, nu mi-am dat demisia”, explică acesta. Relu Fenechiu, vicepreşedinte PNL şi deputat de Iaşi, spune că demisiile colegilor săi nu pot fi luate în considerare. ”Demisiile colegilor mei nu sunt funcţionale. Este un gest de încredere faţă de preşedintele partidului. Dacă la nivelul USL se va decide acest fapt, ne vom da demisia toţi, nu doar 7 oameni sau 30. Absolut toţi”.

Cum e cu demisia în bloc?

Reamintim, Crin Antonescu declara luni seara că USL va analiza posibilitatea unei demisii în bloc din Parlament. “De mâine sau poate chiar din seara asta începem discuţiile cu PSD şi PC pentru retragerea din Parlamen”, a spus liderul PNL, explicând că, în opinia sa, acest gest ar putea constitui “un imbold” pentru partidele aflate la Putere să accepte organizarea de alegeri anticipate, dar şi un semnal către opinia publică nemulţumită de performanţele actualei clase politice româneşti. Potrivit Regulamentelor Camerei Deputaţilor şi Senatului, demisia unui parlamentar devine certitudine în momentul în care ea este citită în plenul Camerei. Ieri, spre exemplu, a avut loc o şedinţă de plen reunită a celor două Camere, dar nici un parlamentar nu a anunţat că demisionează. Următoarea şedinţă a Parlamentului este programată la începutul lunii februarie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-10

TAGURI: Crin Antonescu, PNL, demisii_invalide, parlamentari_PNLComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GIANINA
25 Ian 2012

pnl , NISTE SMECHERI, EI CRED CA PACALESC PE ORICINE !

Adauga un comentariu

Random image