2016-12-07 22:28

POLITICA


Politicienii s-au bătut în mesaje populiste

 |  21:00
Politicienii s-au bătut în mesaje populiste

Ziua Naţională a fost un bun prilej pentru politicieni, fie de la Putere, fie de la Opoziţie, de a transmite românilor mesaje de încurajare şi de a se arăta solidari lor. Numai că nemulţumirea românilor a fost pe primul loc, aceştia întorcând mesajele politicienilor cu reproşuri.

Unitate, mândrie şi solidaritate. Acestea au fost cuvintele-cheie din discursurile de azi ale politicienilor către românii care îi văd pe ei drept ţapi ispăşitori pentru vremurile grele prin care trec.

Aflat la Alba Iulia pentru manifestările organizate de 1 Decembrie, Emil Boc a precizat în discursul său: „Poate mai mult ca niciodată avem nevoie de unitate şi de solidaritate. Deşi prezentul este mai dur, viitorul ne duce spre prosperitate”, spune el într-un alt an afectat de criza economică. Cu toate acestea, el a fost huiduit de un grup de oameni atât la sosirea în Piaţa Unirii, dar şi la momentul depunerii unei coroane de flori din partea Guvernului şi a PDL. Aceştia au scandat „Hoţii!”. Totodată, au existat şi câteva persoane care au încercat să îi acopere pe nemulţumiţi, strigând „România” de mai multe ori, în timp ce fluturau cu mândrie steaguri tricolore. Întrebat de către jurnalişti cum mai pot privi cu optimism românii către anul 2012, premierul a replicat: „E vorba de prudenţă şi responsabilitate. Cu responsabilitate şi prudenţă putem trece anul 2012, dar fără populisme şi fără excese electorale”. Boc mizează foarte mult pe mândria naţională: „Este timpul să regăsim bucuria de a fi români şi îmi doresc să trăim acest sentiment zi de zi, nu doar în momente festive”. O bucurie  de negăsit în rândul românilor, când portofelele sunt goale şi se gândesc cu groază la facturile pe care le au de achitat.

Totodată, şi liderii USL au fost prezenţi la Alba Iulia. Spre exemplu, Crin Antonescu le-a transmis românilor un mesaj „de încredere, de optimism şi de solidaritate, de credinţă că lucrurile se pot schimba în bine în România şi de aplecare către semnificaţiile unui moment istoric crucial pentru România”. Victor Ponta a ştiut să empatizeze cu populaţia nemulţumită de  Putere, subliniind proasta guvernare şi condiţiile grele: „În contextul actual sunt dezamăgit, aşa cum sunt toţi românii, pentru că ştiu că suntem o ţară şi un popor care ar merita mai mult decât avem acum”, făcând discret apel la guvernarea USL la care tot visează din anul 2012.

Fără a fi excepţie de la regulă, în mesajul său de 1 Decembrie, Băsescu a precizat: „Ne manifestăm solidaritatea cu cei afectaţi de perioada dificilă pe care o traversăm şi ne exprimăm totodată încrederea în viitorul pe care-l putem construi împreună”. Totodată, preşedintele a venit să asiste şi la  parada militară de la  Arcul de Triumf. Numai că şi de data aceasta a fost huiduit de către cetăţeni. În timp ce s-a oprit în faţa oamenilor care asistau la paradă pentru a le strânge mâna şi a le ura „La mulţi ani”, un participant i-a strigat „Să vă fie ruşine”. În replică, Băsescu i-a spus: „Aşa e, ruşine, şi bine şi de toate”. Totodată, au existat şi persoane care i-au urat „Sănătate şi putere, că dumneavoastră vă e greu”. Şeful statului a fost făcut „trădător” de câţiva oameni, în timp ce alţii au strigat: „Nu poate să facă nimic de atâtea javre câte sunt”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-05

TAGURI: emil boc, politicieni, mesaje populisteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Elena Udrea: Dacian Cioloş face gesturi populiste Candidatul independent la alegerile parlamentare Elena Udrea a precizat sâmbătă, pe Facebook,... 03 Dec 2016 | (1)
Iohannis explică invitațiile făcute politicienilor la Ziua Națională Preşedintele Klaus Iohannis vrea să impună şi la noi regula din statele democratice cu... 29 Noi 2016 | (1)