2018-09-24 18:37


PONTA, atac dur la adresa lui DRAGNEA și TOADER după ce sute de deținuți au ieșit din pușcării: „Prostia, laşitatea, minciuna şi ticăloşia şi-au dat mâna...”

 |  13:57
PONTA, atac dur la adresa lui DRAGNEA și TOADER după ce sute de deținuți au ieșit din pușcării: „Prostia, laşitatea, minciuna şi ticăloşia şi-au dat mâna...”

Fostul premier Victor Ponta consideră că legea recursului compensatoriu care a intrat în vigoare joi şi care prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate, este o decizie „absolut aberantă”, care are efecte inacceptabile, ducând la eliberarea din închisori a criminalilor şi violatorilor, pe lângă cei care chiar se pot integra în societate.

Ponta spune că liderul PSD Liviu Dragnea şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu fac nimic pentru a rezolva problema condiţiilor din penitenciare sau problemele legate de abuzuri şi dosare politice şi de Codurile Penale, informează News.ro.

„Forma finală a legii reprezintă o decizie absolut aberantă care duce la situaţii inacceptabile!”, a scris Victor Ponta sâmbătă, pe Facebook.

Fostul premier mai scrie că Liviu Dragnea doar „face gargară la TV”, în loc să ia măsuri concrete pentru a îmbunătăţi condiţiile din penitenciare şi a adopta măsurile impuse de CEDO, astfel încât „viaţa în penitenciare să nu fie o tortură demnă de Evul Mediu care îi face pe oamenii răi să fie şi mai răi”.

„(...) Efortul făcut de Adriana Săftoiu de a dezbate această problemă extrem de gravă în Plenul Camerei Deputaţilor este tratat cu dispreţ de Liviu Dragnea ca preşedinte al Camerei Deputaţilor. Trebuie luate măsuri cerute de CEDO ca să facem condiţiile din penitenciare (şi ale deţinuţilor, dar şi ale personalui care lucreză acolo) la standarde europene - în felul acesta evitând să fim şi noi ca ţară condamnată la diverse amenzi! În 2017, Dragnea, Toader & Co. au făcut emisiuni şi gargară la TV - absolut nimic altceva!”, mai susţine fostul premier.

„Efectul îl vom deconta noi toţi!”

Fostul premier susţine că membrii coaliţiei de guvernare, în loc să facă ce au promis în campania electorală, adoptă o lege care scoate din închisori criminali şi violatori, pe lângă cei care pot cu adevărat să se reintegreze în societate.

„În loc să facă aceste lucruri corecte, promise în campania electorală şi acceptate de toţi oamenii raţionali s-a adoptat o lege care scoate din închisori criminali, violatori, tâlhari alături de cei care cu adevărat puteau să dea banii înapoi şi să se reintegreze în societate! Prostia, laşitatea, minciuna şi ticăloşia şi-au dat mâna de la Ministerul Justiţiei la conducerea Camerei Deputaţilor - efectul îl vom deconta noi toţi!”, a conchis Ponta.

Legea privind recursul compensatoriu prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, vineri, că peste 500 de deţinuţi au fost eliberaţi joi, în prima zi de la intrarea în vigoare a legii privind recursul compensatoriu. El a spus că această cifră este mare şi i-a depăşit aşteptările, pentru că nu credea că "impactul va fi atât de mare".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-10-22

TAGURI: ponta, dragnea, toader, detinut, penitenciar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
21 Oct 2017

Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din capitală cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/45826153.https://petitieonline.net/petitie/09726156.Semnați,oameni buni!Bulevardul Basarabia are nevoie de modernizare grabnic!Capitala are nevoie de magistrala 7 până în 2020!
ANONIM
21 Oct 2017

Victor Ponta Papă-Lapte.I-a cerut Sorin Oprescu Metrorex când era premier și a avut inițial intenția să i-l dea în subordinea Primăriei Capitalei și au venit în două zile câinii de sindicaliști de la Metrorex grămadă în fața Guvernului să-l lase în subordinea Ministerului Transporturilor și la presiunile lor a cedat în loc să fie vertical și să continue demersul ăsta pentru transferat Metrorex de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei.
ANONIM
22 Oct 2017

Mai datile si ceva bani saracuti de ei ca doar ce au facut asa de grav,au violat , sau au omorit cee cu asta ? Alti ai furat o gramada de euro si nu lisa intimplat nimic. Avem justitie nu gluma Lasatii pe violatri in parlament Poate dupa ce vor fi si parlamentari f.... In cur le vine mintea la cap.
MURES
22 Oct 2017

Tot un nemernic esti si tu si pe deasupra si tzucalaru ungurilor. ai pus pe drumuri elevii romani de la Liceul Unirea liceu romanesc cu traditie ca sa le faci hunilor liceu catholic iar acum oameni nevinovati fac puscarie Ce realizari ai ca prim ministru? nimic Atat ca ai pus-o pe kovesi la dna.NEMERNICULE Iar cineva care se intoarce cu atata ura impotriva fostilor tovarasi e un PADUCHE ABJECT Eu nu fac politica dar dar acest nesimtit ii intrece pe toti in ticalosie
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...