2019-03-20 11:29


Ponta avertizează: decapitarea ANAF, pentru „motive absolut puerile”, va revitaliza marea evaziune

 |  09:46
Ponta avertizează: decapitarea ANAF, pentru „motive absolut puerile”, va revitaliza marea evaziune

Într-o postare pe contul său de Facebook, generată de o dezinformare a celor de la stiripesurse.ro (conform cărora premierul Dacian Cioloș s-ar lăuda că l-ar fi surclasat pe predecesorul său, invocând performanța creșterii încasărilor bugetare în ianuarie 2016), fostul premier Victor Ponta avertizează că decapitarea ANAF va revitaliza marea evaziune.

„Nu s-a laudat bietul Dacian Cioloș cu nimic. Nu au nicio treabă nici Cioloș, nici Ponta aici; e vorba despre viața noastră a tuturor. Pe fond știrea este corectă și importantă, dar trebuie explicată:1. În luna ianuarie 2016 (când se colectează taxele pentru activitățile economice din decembrie 2015), bugetul a încasat cu mult în plus comparat cu ianuarie 2015, deși TVA și alte taxe au scăzut consistent - deci relaxarea fiscală dă roade și este eficientă (am avut noi dreptate și nu FMI sau CE);2. Cheltuielile au scăzut dar nu cu personalul (că au crescut salariile - în Educație și Sănătate chiar cu 25%), ci pentru că orice alte cheltuieli, mai ales investițiile, sunt din ce în ce mai blocate de "frica" și de obtuzitatea unor organe de control (anul 2016 va avea cu siguranță o reducere a investițiilor publice față de 2015, deoarece ultimul lucru pe care îl putem aștepta de la niște tehnocrați este să-și asume decizii și responsabilități);3. În condițiile în care toate aceste date per total pozitive se datorează în bună măsura activității de combatere a evaziunii fiscale dusă de ANAF, această instituție fundamentală în orice stat (de la SUA, Germania până la biata noastră țara) este decapitată de către Guvern pentru niște motive absolut puerile - iar această decapitare se va simți în curând în scăderea încasărilor și revenirea pe piață a marilor evazioniști!Așa că, dincolo de veștile într-adevar bune, îmi este teamă să nu fim iar în situația în care «ne dăm singuri foc la valiză»! Păcat!”, conchide Ponta.

Așadar, Ponta reiterează că declanșarea urmăririi penale împotriva unui demnitar este un „motiv absolut pueril” de destituire.

UPDATE: Premierul Dacian Cioloș a refuzat să comenteze afirmațiile lui Victor Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-26

TAGURI: ponta explicatii incasari buget 2016, ponta anaf evaziune
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ZORRO
27 Feb 2016

Bai nene,vrem NU vrem ,PONTA este pana acum cel mai bun PRIM-MINISTRU!....ANAF-ul renascut de el ,a adus in IANUARIE 2016 ,peste 200 mil. euro la buget!!!....daca NU lasam ANAF-ul sa-si faca treaba ,vom ajunge iarasi la acea mare evaziune fiscala de 40 mild.euro!!.......si va fi vai de noi,in special pensionarii!!!..vrem NU vrem pana la plecarea lui PONTA era o liniste sociala ,toti lucrau cu gandul ca l-i se vor mari salariile ,dar de la venirea acestui guvern iarasi s-a intrat intr-un stres ,ce duce la moartea acelei LINISTI !.....ce-o vrea sa faca cu noi pensionarii ,nu se stie....am ajuns rau de tot dupa o viata de munca si unii care NU au muncit deloc ,taind frunze la caini ,au bine merci 450 ron.,ceva mai putin decat UNUL care si-a "rupt oasele in 30 ani de munca"...un pensionar mahnit de ce se intampla in tara asta....si au trecut totusi 27 ani de zile ,de cand se zice ca am scapat de robia comunista si parca-i mai rau!!!!!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...