2018-11-18 20:46


Ponta: Guvernul nu acceptă ca mulţi dintre primarii ţării să fie declaraţi incompatibili

 |  12:49
Ponta: Guvernul nu acceptă ca mulţi dintre primarii ţării să fie declaraţi incompatibili

Premierul Victor Ponta, a declarat, joi seară, la Sibiu, că Guvernul nu va decide unilateral după ce mulţi primari au fost declaraţi incompatibili de către Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI), însă nu poate accepta ca jumătate dintre aceştia să rămână în această situaţie. Acesta a subliniat că nu doreşte "un nou motiv de dispută cu Comisia Europeană".

Privitor la faptul că foarte mulţi primari din judeţul Sibiu au fost declaraţi incompatibili de către ANI pentru că fac parte din Adunarea Generală a Acţionarilor la un operator regional de apă, premierul a spus că "e în toată ţara problema asta". " În primul rând, vreau să văd care e decizia instanţelor, pentru că ştiu că au contestat în instanţă toţi aleşii locali. E o situaţie undeva la mijloc, în sensul că nu au reprezentat nişte interese private, ci e vorba de interese publice. Vedem ce decid instanţele de judecată, discutăm şi cu cei de la Agenţia Naţională de Integritate şi Comisia Europeană şi, în mod sigur, va trebui să găsim o soluţie", a afirmat Ponta.

Acesta a menţionat că "nu va fi o soluţie unilaterală a Guvernului". "Nu pot spune că jumătate din primarii României o să fie declaraţi incompatibilei, pentru că ce facem? Facem alegeri în toată ţara? Nu cred că e o idee bună. Nu vreau să mă antepronunţ, vreau să văd decizia justiţiei. E o practică totuşi unitară şi, discutând şi cu Comisia Europeană şi cu ANI, vreau să luăm decizia legislativă corectă", a mai spus Ponta.

Primul ministru a subliniat că nu vrea certa cu Bruxelles-ul. "E important să nu avem un nou motiv de dispută cu Comisia Europeană, însă jumătate din primarii ţării şi din consilieri sunt în această situaţie şi trebuie să găsim o soluţie". La începutul lunii iulie, ANI anunţa că a constatat că 20 de primari din judeţul Sibiu au fost în incompatibilitate, întrucât au deţinut şi funcţii de reprezentanţi în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Apă Canal Sibiu. Mulţi dintre primarii judeţului Sibiu s-au declarat revoltaţi şi au anunţat că vor contesta decizia, unul dintre edili, cel din Cisnădie, spunând că nu a făcut parte niciodată din AGA a SC Canal şi că cei de la ANI sunt "nişte nebuni".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-26
Citeste si:
Guvernul pasează CSAT contractul de privatizare al CFR Marfă
Victor Ponta îşi asumă răspunderea pentru privatizarea CFR Marfă

TAGURI: Victor, Ponta, ANI, incompatibilitate, primari, Guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


REVOLTATU
02 Aug 2013

DE ce ? Guvernul nu acceptă ca mulţi dintre primarii ţării să fie declaraţi incompatibili ???? Incurajati,deci, incalcarea legii ????!!! Frumos,ce sa zic. Va bateti capul cum sa-i scapati ? Mai bine v-ati pune neuronii la contributie ca sa gasiti cai de redresare a tarii... Altfel ...? vom intelege ca trebuie sa fii "penalist" ca sa razbest in Romania. Frumos sfat ne dati !!!
Random imageUltimele stiri


loading...