2018-11-16 14:44


Ponta preia interimatul la Transporturi după plecarea lui Fenechiu

 |  16:49
Ponta preia interimatul la Transporturi după plecarea lui Fenechiu

Premierul Victor Ponta va prelua interimatul la conducerea ministerului Transporturilor după plecarea lui Relu Fenechiu, care a demisionat din funcţie ca urmare a condamnării de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în dosarul ''Transformatorul''. Deşi acesta a primit cinci ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, ulterior a anunţat că nu va demisiona din Parlament.

"Până la această oră, premierul nu a primit o propunere oficială din partea PNL, iar premierul a decis să preia interimatul", au declarat surse pentru Mediafax. Informaţia a fost confirmată de către premier: "Da, voi prelua eu interimatul până va propune PNL un nou ministru". Ponta a discutat în prealabil cu Fenechiu, care i-a transmis că va părăsi postul de ministru.

Ponta şi-a exprimat vineri regretul faţă de condamnarea ministrului Relu Fenechiu şi a spus că aşteaptă o nouă nominalizare din partea PNL pentru portofoliul Transporturilor. ''Îmi pare rău că pierd un ministru eficient şi foarte bun. Nu am vorbit cu dl Antonescu, am vorbit doar cu Relu Fenechiu şi cu vicepremierul Chiţoiu, care coordonează activitatea guvernamentală. Conducerea PNL se va reuni luni, marţi şi-mi vor propune un nou ministru la Transporturi'', a afirmat Ponta. 

Primul ministru a spus că decizia de condamnare a ministrului Transporturilor nu creează o problemă de imagine Guvernului. ''Nu creează o problemă de imagine, nici vorbă (n.r. decizia de condamnare). Domnul Fenechiu a fost acuzat pentru o faptă comisă în urmă cu 10 ani. Nu are nicio legătură cu activitatea sa ca ministru'', a declarat premierul.  Ponta nu regretă numirea lui Fenechiu în funcţie şi a explicat că ezitarea sa de a-l numi ministru al Transporturilor a fost din cauza dosarului. ''Nu regret. Când am ezitat, în decembrie, a fost tocmai pentru că ştiam de acel dosar vechi. (...) A fost unul dintre miniştrii cei mai eficienţi şi pentru asta o să-i mulţumesc întotdeauna public'', a explicat Ponta.

Fenechiu a declarat că până în prezent nu a tratat cu seriozitate procesul în care este implicat deoarece ştia că este nevinovat, dar că din acest moment va trata cu seriozitate cazul.

La rândul, purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a afirmat că Fenechiu "a fost" un ministru bun şi că beneficiază încă de prezumţia de nevinovăţie. "Sigur că e vorba de o decizie în primă instanţă, decizia nu este definitivă, colegul nostru beneficiază în continuare de prezumţia de nevinovăţie, până la pronunţarea unui verdict definitiv. Sunt desigur dezamăgit ca să spun atât în plan personal cât şi în plan politic. Domnul Fenechiu, în opinia mea, pe lângă o relaţie de colegialitate, cred că a fost şi un ministru foarte bun, cu realizări de necontestat şi precizez încă o dată că am încredere că va reuşi să obţină o sentinţă favorabilă la recurs", a declarat liberalul.

Voicu s-a declarat dezamăgit de decizia pronunţată de ÎCCJ. "Bineînţeles că este o dezamăgire. Trebuie să spunem de la bun început că decizia nu este definitivă. Atât din punct de vedere moral, cât şi din punct de vedere legal, Relu Fenechiu beneficiază în continuare de prezumţia de nevinovăţie. Sunt convins că la recurs şi dl Fenechiu şi avocaţii vor prezenta suficiente argumente pentru a obţine o decizie favorabilă şi eu îi doresc din tot sufletul acest lucru lui Relu Fenechiu", a declarat Voicu.

Privind funcţia din Ministerul Transporturilor, Voicu a răspuns că acest post le revine liberalilor, dar că o decizie se va lua în cadrul USL şi al PNL. "Este un post care revine PNL, însă nu sunt pregătit în acest moment să fac precizări, cu atât mai puţin speculaţii, pentru ceea ce se va întâmpla, pentru că este un Guvern de coaliţie, este vorba de o alianţă. Lucrurile se vor discuta la nivelul USL, dar şi în interiorul PNL, însă în cadrul forurilor statutare de decizie. De aceea, despre acest lucru în zilele următoare vom avea mai multe detalii", a declarat Voicu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-12
Citeste si:
PUTEREA a avut dreptate şi în cazul lui Relu Fenechiu. Ministrul Transporturilor, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare
Victor Ponta speră ca Relu Fenechiu să fie achitat
Caracter de Fenechiu
Fenechiu fredonează prohodul pentru CFR Călători

TAGURI: Fenechiu, Ponta, Transporturi, interimat, demisie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SAUCA
12 Iul 2013

PENALUL NU-I PENAL DESTUL DACA NU E SI FUDUL , INCREDIBIL CE POATE SA DECLARE FENECHIU !!!!! Fostul Ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, afirmă că situaţia CFR Călători este una "foarte proastă", iar compania de stat, cu datorii foarte mari, are nevoie de o recapitalizare, operaţiune care ar putea presupune inclusiv privatizarea operatorului feroviar. DE CE DL. FENECHIU I-ATI DAT LUI DOROBANTU SALARIU LUNAR DE 10 000 EURO CA SA ANUNTATI DUPA 6 LUNI CA SITUATIA CFR CALATORI ESTE FOARTE PROASTA ? UNDE ESTE PERFORMANTA PENTRU CARE A PRIMIT SALARIU ATAT DE MARE ? CINE PLATESTE MANAGEMENTUL DEFECTUOS AL DIRECTORULUI "SMART " DE LA CFR CALATORI ? DNA TREBUIE SA SE AUTOSESIZEZE DE URGENTA
MUGUR
13 Iul 2013

CINE CONTROLEAZA MINISTERUL TRANSPORTURILOR DUPA DEBARCAREA LUI FENECHIU ? ORGANELE ABILITATE ALE STATULUI TREBUIE SA-SI FACA DATORIA . OPRITI JAFUL !
Random imageUltimele stiri


loading...